Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003.04.26. Lift Klub ::: GAP, smallfonts, Hibabejelentés, Fekete Hetes és Böiler


Írta: Keksz
Feltöltötte: Keksz
Ekkor: 2003. ápr. 28. hétfõ - 14:17

2003.04.26. Lift Klub ::: GAP, smallfonts, Hibabejelentés, Fekete Hetes és Böiler

Hol is kezdjem? Hát akkor kezdem a legelején: Olyan 15 óra körül kaptam a meghívást, hogy látogassam meg a Lift Klubos nagy eseményt, és úgy döntöttem el is nézek, ha nem lesz jobb dolgom. Amint látjátok nem volt más érdekesebb és hasznosabb elfoglaltságom. Elindultam olyan 20 óra magasságában a Keleti pályaudvartól. A Deákon összefutottam az invicetlimmel (aki 15 órakor elkövette azt a bűnt, hogy szólt:)) és így Vele mentem oda, amit egyikünk sem ismert. Mi ügyesek vagyunk és simán megérkeztünk a helyszínre (bár egy parkban majdnem eltévedtünk:)).

Kicsit a helyről: Hát nekem elég messze van, komplikált és lassú odajutni (amit mi választottunk az volt), bár az éjszakai közlekedés egy élmény volt, de ezt majd később. Az árakról annyit, hogy ez valamilyen művelődési ház és nincs rendes kocsma része, hanem csak úgy árulnak sört, bort és üdítőt. Én egész este ittam 3dl „kolát”, ami 150ft került, egész kibírható.

Minden fellépőtől bocsánatot kell kérnem, mert egészségügyi állapotom miatt végig álltam különböző helyeken, és egyszer sem tudtak megmozgatni. Derékfájással nem szabad tréfálni, így nem volt se alkohol a 3 gyógyszer miatt amit előtte vettem be, se tánc. :(

Gyors pacsizás mindenkivel és már a színpadon vonaglott a GAP nevű formáció, akiket láttam a múltkori próbatermes bulin, ott minden nagyon szarul szólt, itt azért volt némi technikai is a játékban. Nekem nem igazán jön be ez a fura „énekhang”, de sokaknak tetszett, elé sokan voltak bent (4-5en:)).

Itt megláttam a Hibabejelentés tagjait és csinos kíséretüket, és inkább Velük beszélgettem az élet nagy dolgairól. Ez volt a „dolgom” a következő fellépő alatt is. Ők a talán megújult?! smallfonts, kik úgy voltak meghirdetve, hogy punk+hc+ska, játszottak régebbi számokat, amikor még igazi kőpunkot játszottak, az annyira nem jött be. A SKA stílusú számok jók, nekem leginkább a spanyol szövegű tetszett a bonyolult szövegével. :) Jó lenne talán kicsit több feladatot adni a szaxofonos srácnak, nem csak a hangszerrel való táncolást, néha belefújást és vokálozást, mert attól színesebb lenne az egész. A basszeros arcnak születésnapja is volt, szóval happy b.day:)

Az elmaradt együttes helyett jött a Hibabejelentés, Bambi már az elején mondta, hogy ők kicsit „szerencsétlenek”, mert mindig kevés közönség előtt kell játszaniuk. Ez később beigazolódott, a teremben voltak kb. 10en, pedig zeneileg szerintem nagyon jók a srácok, minden a helyen volt, bár saját véleményük: „Szarok voltunk!!!”. Ja, most jut eszembe, legjobb a Lift Klubban, hogy bent nem lehet dohányozni, így most nyugodtan visszahúzhatom a tegnapi gönceim, mert nincs füst szaguk, ami máshol általában úgy néz ki, hogy egyből megy a mosógépbe. :( Szóval Lacinak már az elején szóltak, hogy bent nem lehet dohányozni, mikor látjuk, hogy a fellépés alatt rágyújt, majd a basszusgitár húrjai közé rakja, míg játszik. Cigi leesik, gondoljuk, majd felgyullad minden, szám után felveszi, egy utolsó slukk és a cigi egy nagyon szép mozdulattal repül a színpad elé. A produkció után megjegyeztük neki, mire a válasz: „- És? - Mit csináltak volna? – Megkérnek, hogy kint szívjam el a fellépés alatt!”. :) Játszottak Clash és Uk Subs feldolgozásokat és egy bluesos beütésű gondolom saját számot, ami az 1993-’94es éveimet jutatta eszembe, mikor minden pénteken blues kocsmában voltam a „rockerekkel”. :)

Kis átszerelés és jött a Fekete Hetes. Nyugodtan mondhatom, hogy talán Ők voltak a főzenekar, mivel itt megtelt a terem (amennyire a „tömeg” engedte). Volt tánc, sok „kicsi a rakás”, és végre kicsit jobban szólt, mint eddig. Bár az énekből nagyon még soha semmit nem hallottam, a saját számok refrénjeit lehetett érteni, meg talán azokat már ismertem is. :) A playlisten volt 6 saját és 4 feldolgozás szám, remélem ez bővül majd, főleg saját számokkal. Csabi úgy dobol mint egy állat, folyamatosan törtek a dobverők és volt egy jelenet, mikor abbahagyta és közölte, hogy elrepült a dobverő és visszapattanva szájba vágta, hát amekkora erővel az mehetett nem szívesen lettem volna én a bőrök mögött. A végére én már teljesen befordultam, nem ihattam, nem táncolhattam, csak álltam és néztem, így persze hogy álmos lesz az ember.

Átszerelt a Böiler, akikről az elején megtudhattam, hogy egy külföldi együttes, de az illető, aki ezt mondta nem értette, hogy miért koncerteznek ennyit Magyarországon, talán itt ragadtak? Aztán felvilágosítottam, bár szerintem rájött egyedül is később. :) Hát a szövegvilágról itt sem tudok sokat elmondani, mert nem lehetett érteni, a terem kezdett kiürülni és csak páran voltak kitartóak. Közönség kb. a megszokott emberkék, és szerintem volt pár helyi srác is. Volt például egy lány, aki egy patkánnyal érkezett a helyszínre. Szegény kis állat, hol a lány nyakában vakarta az orrát, hol a topjában feküdt, bár nem tudom, hogy kapott ott levegőt. Ezzel úgy vagyok, mint a kutyákkal egy koncerten: Minek?! :)
Most jött a legjobb rész. A bulinak vége volt, elköszönés és mentünk ki az éjszakai buszhoz, ami az ajtó előtt állt meg. :) Felszálltunk és kezdődött a humor, a legjobb BKV-s volt a sofőr, minden megállóban valami vicces módon mondta el, hogy merre kell menni és milyen járattal tovább. Pár példa: Ferenciek terén: „óriási lehetőségek a továbbjutásra a 6os éjszakaival”, Astória: „további kellemes éjszakai városnézés a 78as éjszakival”. Hát mi csak derültünk és szomorúak voltunk, hogy le kell szállnunk és a szaros, fullos 78assal mehetünk a Keletiig (azért írok többes számban, mert Ócsi kollégám nálam aludt!).

Itthon még toltunk az arcunkba egy jó kis tojásrántottát és kis beszélgetés után aludtunk, mint a tej. Nálam olyan fura helyen van a fürdő villanykapcsolója, ezért Ócsi a fűtést kapcsolta be a vizeléshez, amire csak reggel derült fény mikor mentem a szaunánkba. :)