Punk Portál - 2024. április 20.





 

2003. IV. 25. - Ócsa


Írta: Hippi
Feltöltötte: Titan
Ekkor: 2003. ápr. 26. szombat - 15:16

Punkfesztiválon voltam én...
... csak a punkok hiányoztak róla.

Egy kurva szarul sikerült zéhá után elgondolkoztam azon, hogy bulizni menjek, vagy inkább punnyadjak. Az utolsó percig punnyadtam, aztán mégis metróra ültem és elhúztam a Kőbanya-Kispest megállóig, ahol jó páran ácsorogtak már, egymásra és persze rám várva. Jegyvétel, vonatfoglalás, lemaradt emberkék várása. Miután mindenki elérte a vonatot, iszogatás, döcögés Ócsa felé. Közben Kutyától megtudtam, hogy mi is az az AFA, meg hogy ők nem verekednek, de elfutni sem fognak; erre majd később visszatérek. Megérkezés után keresgéltünk egy darabig, hogy hova is megyünk, de szerencsére ki volt plakátolva, meg nyilazva az útvonal, szal odataláltunk, de útközben többször is felmerült hogy eltévedtünk.
Háromnegyed kilenc felé kezdett el kicuccolni kedvenc zenekarom, az "éljen a csirkefogó" (alias MeSKAlin). Ja mielőtt még baj lenne, Zoli aszonta írjam azt, hogy a dAMN volt a legjobb zenekar, hát azt írom. Már ekkor megdöbbentünk a hatalmas, hömpölygő tömegen. Ott voltak például az aznap esti zenekarok meg néhány fanatikus, akinek nem volt jobb dolga, mint Ócsára utazni. Meg ott voltak a helyi vagánycsávók, akik azzal játszottak, hogy a 0.33literes sörösüveggel locsoltak egymást. Voltak helyi fiatal lázadok meg a tulajdonos, meg a bárpultos, összesen kb. 50-60 ember, ennek kb fele volt fizetővendég.
A pozonos srácnak 10kor ment az utolsó vonata, 10:20kor meg javában játszott a MeSKAlin, asszem a srác kihúzta az IJ kártyát. A zenéről nem írok semmit, úgyis mindenki ismeri őket, aki meg nem, az meg menjen el koncertre.
Ezután jött a kedvenc zenekarom, az "éljen a csipkebogyó" (alias nem jut eszembe a nevük) valami helyi banda voltak, ilyen ősrégi metál, vagy miafene stílusban játszottak, volt akinek bejött, nekem speciel nem. Szerencsére hamar vége volt.
Aztán jött a kedvenc zenekarom, az "éljen a sipkafogó" (alias Brigád). Jó nagyot szívtak, ugyanis náluk romlott el a mikrofon, semmit nem lehetett érteni a számokból, aztán később megjavult, néhány számot még egyszer eljátszottak, hogy értsük, miről szóltak, volt szövegíróverseny is, aki a legjobban kottázza le szájról olvasás alapján a szöveget, az nyer valamit, én ezúton szeretném benyújtani a pályázatomat, miszerint a dal szövege: "boci boci tarka, se füle se farka, hogy fog ez így kúrni?" Kisebb táncikálás volt Brigád alatt, de az emberek kis számából, és a hely óriási méreteiből adódóan nem volt nagy pogó.
Ja, amúgy a hely qrva nagy, és jó az akusztikája, de szar volt a keverőpult, ami eléggé hazavágta a hangzást.
Brigádék után jött a kedvenc zenekarom az "éljen a " (alias Must). Csak részleteket hallottam belőlük, ugyanis én ezidőalatt egy "ugyanazt" ittam a bárpultnál Sebi & Edgár rendeltek egy borkólát, én meg kertem a csapostól egy ugyanazt). Kellemesen anekdotázva múlattuk az időt, ami kb. éjfél fele járt már. Kinéztem az ablakon és megjegyeztem, hogy de jól nézek ki. Sebi ezután bemondta az űberfrankó viccet: „Nyugdíjasok beszélgetnek: – De szegények az egyetemisták, öten szívnak egy cigit, mégis hogy örülnek neki."
Naszóval, ezután jött a kedvenc zenekarom, az "éljen a Csirkepogó". Belőlük se túl sokat sikerült hallanom, azt azonban már észre lehetett venni, hogy a többség nem szándékozik megvárni a végét, és szállingóztak elfele az emberek.
Csirkepogóék után jött végre a kedvenc zenekarom az "éljen a kakasviadal" (alias dAMN). Volt két erősítő, két mikrofon is kellett volna, így a harmadik gitárkábelt már nem volt hova dugni. Javasoltam Sebinek, hogy hova lehetne meg dugni, de nem örült nekem. Aztán előkerült még egy erősítő, és minden jó lett, csak épp a gitárt nem lehetett hallani. Az ő zenéjüket sem jellemezném, úgyis mindenki ismeri, aki meg nem, annak irány a következő koncert. (Senki véleményét nem szeretném befolyásolni, ezért nem írom le a sajátomat :)
Végül, de nem utolsósorban játszott még a kedvenc zenekarom az "éljenek a csirkék a gitároknál és a dobok mögött" alias Ex Costa :) Csodalom a kitartásukat, hogy üres terem előtt is játszottak, én a helyükben már rég hazahúztam volna, ha senki nem kíváncsi rám. Szokásos Ex Costa buli volt, egy kicsit részegebb és álmosabb Kalózzal. Gontar kollega párszor elaludt állva, volt aki inkább fekve próbálkozott ugyanezzel, nagyobb sikerrel.
Koncert közben volt kint 1 kis verekedés, egy náci skin bántalmazni próbált egy punkot, amikor az kifejtette abbeli nézeteit, hogy a skinek nem feltétlenül nácik. Szerencsére nem lett belőle semmi komolyabb dolog (nem, a semmi komoly nem lépett fel, mielőtt megkérdezné a kedves olvasó). Az Ex Costa épp befejezte a koncertet, volt egy kis színpadi pogó, aztán gyors pakolás, és indultunk volna a vonathoz, de ott várt a sarkon a fentebb említett helyi skin izomcsávó. A még fentebb említett jelszó értelmében nem futottunk el, hanem inkább jó nagy kerülővel mentünk a vasúthoz. Döcögés hazafele, valahogy odakeveredett két mikrofonállvány, ami elvileg a szórakoztatóipari egységé, majdcsak visszakapjak valahogy...
A szervező jól beparáztatott telefonon, hogy a végállomásnál egy nagy csapat jobboldali skin vár minket. Szerencsére mire megérkeztünk, mar mind jól elbújtak, és azóta is azt várják, hogy keressük meg őket. Aztán metróra ültünk, és szép sorban mindenki elhúzott haza aludni, csak én vagyok ilyen hülye, h meg hétkor is a koncertbeszámolót írom.
Na jóéjt mindenkinek.

ps: nem is a dAMN a legjobb zenekar.
ps2: a Csirkepogótól meg bocsi, csak egyfolytában az ő logójuk volt kint, és érdekesen vetődtek rá az árnyékok, ezért sikerült mindig mást leolvasnom róla (ehhez persze nemi VBK is hozzájárult).
ps3: aki idáig elolvasta, attól bocsi, ha esetleg meg akarna ölni, akkor tépjen sorszámot.

Fotók: