Punk Portál - 2024. április 18.





 

2003. IV. 13. - Vörös Yuk - Kafka, Striking Distance


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. ápr. 14. hétfõ - 22:32

Rövid volt a tegnap esti buli, a beszámoló is az lesz.

Érkezésemkor még csak páran voltak, hamarosan megtudtam, hogy elmarad a dEFDUMp, szóval emiatt nem is várható túl nagy közönség. Azért a vasárnap esti időpont ellenére úgy kb. 50 ember (szinte mind ismerős arcok) eljött. A koncertig néztem egy kis csocsót, meg ittam 2 sört, szóval nem csináltam semmit. Megnéztem a merch standot, volt a Bullet 'zine-nek új száma, az előzőt a Count Me Out bulin szereztem be, szóval örültem neki. Sajnos a buli végére nem maradt, szóval nekem már nem jutott. :(

A két zenekar közül nekem a Kafka tetszett jobban. Szerintem rohadt jó az énekes hangja, tök magasan üvölt. Nagyon nagy lendület volt az egész bandában, mozogtak végig, az énekes meg teljes beleadással nyomta ennek a pár fős közönségnek is. A szövegek olaszul voltak, ez külön tetszett. A mondanivalóból szinte semmi nem derült ki, azért pár szót elcsíptem remek olasztudásommal, szóval nem ez a teljesen érthetetlen üvöltés ment. Magát a zenét majd kielemzik a hozzáértők. Vettem egy Kafka/dEFDUMp split-et, az előbb hallgattam meg, elég jó. Mondjuk az utóbbi zenekar szerintem nem is nagyon tetszett volna élőben. Ráadás nem volt, de nem is nagyon követelte a közönség. Azért illedelmesen tapsoltunk.

A Striking Distance az USA-ból érkezett, az énekes kedvesen megjegyezte, hogy ilyen messze még soha nem volt otthonról, és nem is gondolná az ember, hogy még itt is létezik ez a punk-hardcore dolog. (Direkt nem írtam színteret. :) Szóval ő legalább dumált a számok között, főleg a korláton poénkodott, hogy vajon minek van ott? A zene hasonló az előzőhöz (hehe, nekem minden HC ugyanolyan), de az ének sokkal mélyebb volt, és szerintem szarabb, engem kicsit zavart, hogy nem énekelt rendesen a mikrofonba. A koncert közben először egy pergő szakadt be (kaptak a Kafkától másikat), aztán egy gitárhúr szakadt (kaptak a Kafkától másik gitárt), ez után az énekes azon poénkodott, hogy most még elszáll a basszus, aztán ő meg eltöri a lábát a korláton. Játszottak egy Minor Threat feldolgozást, erre lejött közénk az énekes, és néhány vállalkozó szellemű fiatal, aki tudta a szöveget, "énekelt" is a mikrofonba. Ez a koncert sem volt hosszú, kb. fél 12 körül lehetett vége.

Hazafele gyalog indultunk, de persze elhúzott mellettünk az utolsó HÉV, amiről azt hittük, hogy már elment. Szóval szerintem jó kis buli volt családias hangulattal.

Fotók: