Punk Portál - 2024. március 29.





 

The Three Teadies - Rocket in my Pocket EP (2010)


Írta: Doki
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2010. júl. 2. péntek - 20:19

Persze könnyű dolga volt a The Three Teadies-nek hiszen tagjai nem ma kezdtek zenélni pölö Miki a gitáros a Boogie Mammában és a Macsakanadrágban nyomul(t), Szabolcs pedig a 17 zenekar frontembere volt. A banda miután tavaly októberben, összeállt megnyerte a PEN-t, majd kiadott egy 5 számos lemezt is Rocket in my Pocket címmel, amit néhány hete volt szerencsém először meghallgatni.

A borítón a jamaicai nő archeotipusa csábítja az anyag meghallgatására a laikus kritikust. Persze vonzó nőkkel és cd-tokokkal bármit el lehet adni-gondoltam én, de mire betettem a lejátszóba a lemezt, megállapítottam, hogy ilyen EP-vel is. A lemez első szembetűnő tulajdonsága, hogy bitang jól szól! Beraktam más reggae-ska albumokat is (nemcsak magyar előadóktól) és szerintem semelyik nem szólt jobban, mint a kritika tárgya. A billentyű, a fúvósok, a ritmusszekció, a gitár mind a helyén van, az meg külön pozitívum, hogy az énekes megtartotta egyedi hangját és nem állt be a szétvisszhangozott énekeffekttel Bob Marley-t utánzó énekesek sorába. A Rocket dalai már-már unalmasan tökéletesek egy kritikusnak, nem tudok róla rosszat írni. A nyitó pörgős-táncolós ska-s Run Like Bolt és a remek repetitív refrénnel és szép vokálokkal rendelkező Jamaika koktél című számok szerintem máris slágerek. Azt viszont el kell majd döntenie a zenekarnak, hogy a jövőben milyen nyelven fog új nótákat írni. A Three Teadies dalait, amit meghallgathattok a banda myspace oldalán is (http://myspace.com/3teadies) ajánlom kicsinek és nagynak, öregnek és fiatalnak, sőt azoknak is, akik eddig nem szerették ezt a stílust, hátha most megszeretik.

Aki többet akar, látogasson el a Delirium klubba, ahol a fiúk minden hónapban koncerteket rendeznek Rudeboy Business Klub néven, vagy hallgassa a Muzsikus rádió reggae műsorát hétfőnként 22 és 23 óra között!

http://www.myspace.com/3teadies