Punk Portál - 2024. március 28.





 

2007. VIII. 8-14. Sziget fesztivál 2007


Írta: xzoleex + csabee
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2007. szept. 15. szombat - 16:45

Szokás szerint a hétköznapokra nem vettem ki szabadságot, ezért maradt a munka utáni látogatás, melynek eredménye képpen hulla lettem mindig. Következzen tehát a beszámoló ömlesztve a 2007-es monstre partiról.

2007. augusztus 8., szerda
Aznap elég hülye volt az időjárás, ezért inkább egyenesen hazamentem :)

2007. augusztus 9., csütörtök
The Last Charge - kellemes meglepetés volt a srácok fellépése. A Terror-tól megszokott bunkó hangvitel volt jellemző. Sajnos ekkor kezdett el esni az eső is...

Kaizers Orchestra (N) - belelestem a koncertbe, de nem igazán fogott meg a zenéjük, bármennyire is istenítik...

Panic Radio - kellemes meglepetés volt a PR, dallamos rock zene, 3-4 számot megnéztem, de után húztám át a Zúzdához.

Penalty Kick - Attiláék fasza kis hardcore-t nyomnak. Az eltelt évek alatt sokat fejlődtek, a színpadi kiállás is sokat javult pozitív irányba. Az új lemezük 2008 elején jelenik meg a Fallenintoashes zenekarral közösen.

Turbo - kellemes kis motoros, mocskos rockzenére számíthat az, aki belehallgat a zenéjükbe.

Chief Rebel Angel - a banda, melyben Pándi Úr dobol, és 2006-ban ugyanitt a közönségbe repítette a dobcuccát. No komment...

The Good the Bad and the Queen (UK) - csak fél szemmel néztem meg eme "legendát", de egyrészt nem ismertem őket, másrészt nem is tetszett, ezért továbbáltam.

Embers - Farkiék zenekara óriási fejdlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban. Sok külföldi fellépés mellett, rengeteg hazai meghívást is kapnak a srácok. Új lemezük az Edge Records keretein belül jelent meg.

Bridge To Solace - tömeg, jo hangzás és nagyon jó hangulat jellemezte a BTS fellépését. Aki ott volt, tudja miről beszélek :)

Soulfly (USA) - tudom ezért sokan megköveznek majd, de nem szeretem a SF-et, ezért inkább siettem, hogy elérjem a HÉV-et.

2007. augusztus 10., péntek
Aznap 5-ig dolgoztam, így sajnos csak késve tudtam kimenni a fesztiválra...
Watch My Dying - a mostanság sokat futtatott death metál csapat. Brutális amit mívelnek a színpadon!

Blind Myself - az itthon közkedvelt, stílusilag nehezen behatárolható BMS kicsit korai időpontot kapott, így annyira nem ütött a koncert. A néhány régi szám ezt feledtette azért velünk.

Pink (USA) - már csak azért is belenéztem P koncertjébe, és körülnézve azt kell mondjam, hogy sok embert érdekelt a kis hölgy.

The Madness (UK) - az első zenekar, akiket elsőként végignéztem. Legendák. Olyan slágerekre morzsoltam könnyeim, mint az Our House, vagy a Must Be Love.

Subscribe - a nap utolsó zenekara, amit még megnéztem. Jók, jók, de valahogy mégsem tud megfogni. sorry.

2007. augusztus 11., szombat
Sajnos ezen a napon kisse lefáradtam, ezért a napi program az orvos látogatása volt...

2007. augusztus 12., vasárnap
Casket Garden - Balázsék zenekara kegyetlen profizmusról tanuskodik még ebben a korai időszakban is. Szerezzétek be a lemezüket!

The Puzzle - gondoltam megnézem már az utóbbi években felkapott zenekart. Zeneileg annyira nem egyedi (indie), viszont van benne mégis valami megkapó.

Shell Beach - következett az egyre jobb koncerteket produkáló, zeneileg egyre jobban összeérő SB, akiket már sokadjára láttam. Itt mivel jó volt a hangosítás nem veszett el a számok energiája. Kellemes koncert volt.

Sinéad O’Connor (IRL) - csak a slágerszámot vártam meg :)

Faithless (UK) - az olyan számok miatt, mint az Insomnia vagy a Mass Destruction mindenképp el akartam időzni a Nagyszínpadnál...megérte!

The Idoru - Kedvelem a csapat zenéjét. Kitettek magukért aznap este. Mondhatni telt házas szabadtéri koncert volt :) Mondjuk még mindig klubkoncertre valók!

Aznap még a Zagart meg szerettem volna lesni, de mivel inkabb bandáztam a többiekkel, ez kiamaradt. Elnéztünk a disco részleghez, valamint 2x is körbemásztuk a sziget területét. Kb. reggel 5-re már ágyban is voltam.

2007. augusztus 13., hétfő
Sportfreunde Stiller (D) - meg szerettem volna nézni ezt a hiphop formációt, de sajnos a korai kezdés miatt nem tudtam kiérni.

!!! (USA) - ezt a csapatot már vagy 6 éve ismerem, de csak az utóbbi 1 évben kerültek be a médiába. Kellemes zenét nyomnak, és a nagyszínpadnak köszönhetőpen a hangzás is ütős volt.

AMD - Mint mindig, Tiziék zenekara most is odabaszott! Sok ember is volt kiváncsi rájuk.

Tool (USA) - sajnos a Tool zenéjét annyira még nem nyálaztam át, de szándekomban áll e koncert után, az biztos.

Napalm Death (UK) - sajnos erről a buliról már lemaradtam, mert siettem haza. Másnap munka!:)

2007. augusztus 14., kedd
Juliette and the Licks (USA) - az amerikai kislány nagy zenekara. A főként a Született Gyilkosokból ismert hölgy nagyot alakított a színpadon. Fetrengett, vonaglott, de a hangja sem rossz!

The Ministers - Pityesz bandájára - a korai kezdés ellenére - azért elég sok ember volt kiváncsi, köztük Én is.

Chris Cornell (USA) - Megszerettem volna lesni a szóló előadást, de a haverokkal lógás valagy jobban esett ott és akkor...

Hanoi Rocks (FIN) - már csak poénból is megnéztem a glamrock legendák fellépését, és azt kell mondjam nem is volt rossz! Aki Bon Jovin nőtt fel, el tudja képzelni a stílust

The Killers (USA) - Mr. Brightside-ot már nagyon várta a tömeg. A koncert profi volt, pedig nem a kedvence bandám a stílusban, a hangzás pedig szinte tökéletes.

A koncert után sajnos megint csak sietnem kellett, mivel a XXIII. kerület nem a sarkon van.

Összességében a 2007-es Sziget jó volt. Volt rengeteg program, amire sajnos nem tudtam elmenni. Zeienleg mondjuk van mit fejlődni, jóval változatosabb csapatokat is meg lehetne ebből a pénzből hívni, na de majd jövőre...