Punk Portál - 2024. április 18.





 

2003. III. 25. - Vörös Yuk - Leiah


Írta: sokan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. már. 29. szombat - 16:15

buRger

MádörNa szóval sok béna punk, aki nem tudja, mi a jó, és inkább otthon kakaózik, és valóvilágot nézz kedd este ahelyett, hogy lenézne a vöröslyukba, elmondom kurva jó buliról maradtak le, hallod ezt DAN????:)))) /hallom -Dan/ Paráztam, hogy szegény Pandikománk nagyot bukik a koncival, hogy nem sokakat érdekel a svéd Leiah, de tévedtem és elég szép számmal voltak tegnap. A buli egy Mádör nevű formáció műsorával kezdődött, ami sunworkshoppos és annabarbis srácok projectje volt, nekem bejött, jól nyomták a picsánrugós emorákenrollt. :)) Utána levő Stig Roar Husby (asszem Magyarországon élő angolok bandája, vagy valami ilyesmi) nem igazán hatott meg, már láttam párszor őket süssiben, igazi nyavajgós brit popot nyomnak, amit nekem általában bejön, de valahogy velük nem tudok megbékélni. Addig sörözgettem, dumázgattam, jó sok ismerős volt és közben elgondolkodtam azon, kurva fasza hely ez a vöröslyuk, mindig szívesen megyek oda koncertre és már a hangositást is felturbózták, oszlopot is kivették, szóval most már csak a sörnek kéne olcsobnak lenni és a legtutibb hely lenne (így inkább még a smatch a kedvenc helyem, ott 3 sört kapsz ennyi pénzből hehehe) Szóval elkezdte a műsort a Leiah. Megtelt a terem, kezdődhetett a sírás.:))) Nem volt nagy mozgás, de erre a zenére nem is nagyon lehet. LeiahSzóval nekem nagyon bejött a zene, jó, lehet, hogy elfogult vagyok az efajta zene iránt, és ha szar lett volna se mondhatnék mást, de télleg jó volt, még szőrösszívű konzervativ SKA-s cimborák is oda voltak, mijjen jól nyomaták a svéd köcsögök.:)) (Aki látta, milyen formák voltak, nem botránkozik meg a kijelentésen. :)) Énekes nagyon jól használta a hangját, egész előadás profi volt, néha kicsit hiányzott nekem pár keményebb riff, egy kis sikitás orditás, de az ilyen nyugisabb zenének is megvan a hangulata, ha jól nyomják. Vége felé volt egy igazi jó kis elszállás, fetrengés, gerjedés érfelvágás, imádom az ilyet. :))) Szóval mindenképp megérte megnézni, sok ilyen bulit még a vöröslyukba (a szemét ska-k helyett hehehhe ez csak poén volt nyugi:))


robit:

Ez egy eléggé fáradt beszámoló lesz...
Már amikor megérkeztek a svédek a Yuk-ba, tudtam, hogy nem mindennapi élményben lesz részünk. Ez az egész image eléggé vicces számomra, de hát mindenki úgy néz ki ahogy akar.
Már a beállásnál feltűnt nekünk (nekem és keverőssrácnak, Gábornak), hogy ezek a csávók nagyon higgadt arcok. Mondták, hogy király a hangzás, és hogy milyen gyorsan összehoztuk az egészet. Mondjuk ez nekünk nem tűnt fel, lehet, hogy a többi turnéállomáson szarabbak voltak a körülmények.
Az első zenekar a Mádör volt. Szerintem tök vicces a nevük, de így legalább nem lehet beléjük kötni, hogy angol névvel magyarul nyomják :-). Trió felállásban játszottak, a gityós és a basszeros vokálozott. Az ő zenéjük volt az este legenergikusabbja. Hogy milyen volt a zene? Nos, a zene olyan volt számomra, mintha mindig be akarna jönni egy gyorsabb tempó, de mégsem. Tudod, amikor várod, hogy most akkor elkezd zúzni, de azért se.

Stig Roar HusbyA következő a Stig Roar Husby nevű csoportosulás volt. Nekem úgy tűnt, hogy nincsenek eléggé egyben a srácok, mert volt egy-két pontatlan rész, és az egész valahogy úgy jött le nekem, mintha totálkészek lennének valami folytán (de mégsem). Ez nekem már nagyon lassú volt és véleményem szerint ez az igazi öngyilkos zene. Unalmas volt, majdnem bealudtam...

Következett az est fénypontja, a Leiah. Na szóval itt kell megjegyeznem, hogy ez tényleg igazi csajozós zene. Ilyen koncertre barátnőddel/barátoddal kell menni, mint ahogy azt páran tették... (tipp:én nem)
Félre a tréfát. Hiába, ezek a svédek tudnak valamit. Nem csak ebben a stílusban, minden téren jók. Legyen szó pop, metal, hardcore, stb., ezesetben emo rock stílusban.
Irhatnám azt, hogy kurva jó volt, együtt vannak, jók a számok, de szerintem ezt koncerten kell megnézni, meghallgatni. Az énekes srácnak szerintem nagyon jó hangja volt, és sokat nem is dumált számok között, de végig ő vitte a hátán a produkciót (ezt az MHH-ból loptam:D). Tetszett a színpadi öltözékük: mindenki fehér pólóban volt. Pólóikon a saját arcképük volt rajzolva, kivéve a szintist, akinek egy szinti volt felpirosozva.

Nem mondom azt, hogy nagyon várom a következőt, de nem volt rossz! Sőt, a sok zúzás után azért jó ilyen zenét is hallgatni.

Kutya:

Nah én véleményem mint konzervatív ska arcé:

A helyre 8 15 kor érkeztem... kb. annyian voltak, hogy a wcben is rendezhették volna a koncertet... mivel fingom nem volt mi az az emo... gondoltam az emo koncertek már csak ilyenek... Megláttam egy srácot... totál buzinak nézett ki.. feje olyan volt, mint egy fecskefészek... Szerintem volt valami beütése... később kiderült, ő a svédek énekese.
Csócsoztunk egy párat, és folyton a lány csapattal felálló együttes nyert.. Hát igen én és Zsopa az udvariasság, lovagiasság nagymesterei vagyunk...
Kezdett a Mádör. Amikor megjelentek a színpadon, mosolyogtam egyet... a srác kirakta a pedálkészletét, volt vagy 8... és szarabull szólt, mint az én egyem. 8-) Ki is szedtek kezdés előtt vagy 3-at. Azt mondjuk még mindig nem értem hogy mire jo 2 wah pedál... de mind1. A pedálok közül koncerten kettőt használt. Ez a profizmus. A többi csak a hangzás miatt kellett... Zenéjük nagyjából korrekt volt, bár nem szeretem ezt a fajta zenét. Én is azt vártam, hogy beinduljanak már... de nem de nem de nem... csak maradtak az egysoros szövegeknél, meg a lassú öngyilkos zenénél. A kedvenc szövegem a "Ha szúrsz, nézz az égre, ha szívsz, nézz az égre..." Alig nézett fel valaki. Gondoltam, ez ilyen jó gyerek bulej.
Utána jött vmi zenekar. A nevüket se tudom.. viszont ritka szarok is voltak... nem is méltatnám őket.
LeiahViszont jött a izé a Leiah. Nah ők már nagyon profin nyomták a kőöngyilkos zenét. Az énekes srác fenemód jól használta a hangját, és egyébként is jó torokkal volt megáldva. Volt egy két egész kellemes megoldás... Bár néha olyan érzésem volt, mintha folyamatosan egy szám szólt volna körbe... kivéve a "visszatapsolás" előtti uccsó számot, ami nagyon szar volt. A visszatapsolás azért van idézőjelben, mert ilyen nem volt. Lementek, majd mint a profik, visszajöttek. Bár ezt senki nem kérte... annyira nem volt jó. 8-) Szal jó nem volt, de PROFI.
Az estén a legtöbbet halott mondatok az alábbiak voltak:
De szar!
Kurva jól néz ki ez a csaj!
A barátnőd?
Van barátja?
De nincs itt!?
Sírsz már?
Tetszik?

xBencex

Hejj kölykök, király volt ez a tegnapi koncert!
Mádör - első szám egészen furcsa volt, nagyon nem tetszett, de aztán egész ok lett. De jó nem. Az a luciferes számuk meg kikergetett a teremből.
Annyit azért voltam bent, hogy csináljak pár fasza fotót.
Stig Roar Husby - ez a nevük, én megjegyeztem, mert jó fej vagyok. Szerintem tök jó volt. Sokkal jobb a Mádörnél. Komolyan tetszett, és bánom, hogy a Fabulont (gy.k.: S.R.H. = ex-Fabulon) nem láttam eddig.
LEIAH - már láttam őket 2001-ben Plzenben. Rég volt, de arra emlékeztem, hogy tetszett és elég nőies imidzsű banda. Zseniális volt. Nagyon szépen énekelt a srác, aki, bár sok szép lány volt lent tegnap, de bent volt a top 10-ben. :-) hehehe Érdekes, hogy a csajoknak mennyire tetszett. Robit Vettem CD-t a kaotikus szenvedős szám alatt, amit nem bírtam végigállni. Kicsit túl hosszú volt. A CD-n pedig komolyan nem olyan fasza, mint élőben volt. Élő hangzás jobb volt. Faszán szólt nagyon, gratulálok a mulatságos öltözetű technikusoknak. (Robit és stábja a zenekarhoz öltöztek és együtt sminkeltek. /Lásd a képet! - Dan/) 100-an voltunk lent állítólag. Ez nem is kevés, de elég szellősen voltunk, ami jó, mert nem mart a füst. :-)

Kellenek az ilyen bulik. EMO TAKE OVER!!!

További fotók: