Punk Portál - 2024. április 25.





 

2008. III. 20. Kuplung - Deny Everything (D), New Dead Project, Säw


Írta: kal0z
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2008. már. 22. szombat - 11:49

Biztos unalmas már, hogy folyton erre nyáladzok, de a Dance, Buster, Dance! booking soron következő bulijára is elsősorban az egyik előzenekar, a Säw miatt mentünk le, miattuk is azért, mert az után a bizonyos február végi - március eleji romániai Dance Or Die-Säw turné után már nagyon hiányoztak a salgótarjáni trógerek.
Féltem, hogy nem érünk le a Kuplungba időben, úgyhogy felhívtam Buster Bluest, hogy mikor van kezdés, ki kezd, ő pedig megnyugtatott, hogy „megvárunk”, úgyhogy annyira nem aggódtam, és végül csúsztak is vagy egy órát, így volt időnk lelkileg ráhangolódni. A 'tarjáni dobos, Dávid már rendesen „rá volt hangolódva”, vágta a pofákat, és nyomatta a szokásos szövegeket („Éjjjáááá!”), mi meg vigyorogtunk.

A Säw-nak elég jól ismerem számait. Ott voltam a nulladik koncertjükön Mátra-akármin, meg talán az elsőn is Salgótarjánban, és persze már a turné előtt is bírtam a zenéjüket (ahogy Ócsi mondta: „te, hogy bírnak ezek a 'tarjáni suttyók ilyen kibaszott jó számokat írni?” :-)), a turnéra beugrottam basszerolni, és egyszer „próbáltunk” Lacival, a gitárossal a kisbusz hátsó ülésén ánplágd, azon kívül csak a négy koncerten basszeroztam náluk, tabulatúrából. Most szerencsére ott volt a rendes basszerosuk, Ferdi, aki nyomja az összes apró díszítést, meg a nem olyan apró díszítéseket is, amiket én nem bírtam eljátszani :-), így nyilván sokkal faszábban szólt az egész, és bár egy ponton beszart Rádi Deraven Gabi mikrofonja, odacsaptak neki, ahogy kell. A közönségből a lelkesebbje bólogatott, néhányan ordítottuk a szövegeket, amiket ismertünk, de senki nem mozdult meg, szinte meg se lepődtem, csak elszomorított. Így persze nem áradt az egészből az az erő, ami mondjuk a botrányos faszlengetésbe fulladt besztercei bulin, de bejött, bár a Ramones-től a Loudmouthot hiányoltuk feldolgozásnak. Azért elég jól éreztem a rokkot, amikor a buli végén megszokott kicsiarakás közepén próbáltam lehámozni a rám rakódott emberrétegeket. :-)

A helyzet az, hogy a New Dead Project-ből szinte semmit se láttam: a bulijuk alatt végig kint ökörködtem meg iszogattam a salgótarjániakkal, meg a „celebekkel”, és a NDP utolsó számának az utolsó egy percénél döntöttem úgy, hogy be kéne már nézni, szóval annyit hallottam, az viszont egészen bejött.

Az utolsó fellépő a Deny Everything. Egy ideje elhatároztam, hogy hallgatok Buster Bluesra, és amit ő nagyon jó bulinak kiált ki, arra elnézek ha más nem, kíváncsiságból, mert mindig amikor nem megyek, utána derül ki, hogy az év bulija volt, BB pedig nagyon istenítette eme germán bandát, úgyhogy ha már lementem Säw-ra, és ha már kezdtünk „ráhangolódni” a hangulatra, akkor már meglesem őket is. Minden a helyén volt – fasza dallamos hardcore, kurvanagy lendület, a fanatikusok öngyilkos mutatványai, karatézás (asszem az est karatehőse ismét BT :-)), circle pit, bodysurf, singalong – szóval, minden ami kell, a helyén, de valahogy mégse fogott meg, és bár a buli nagy részét végignéztem, úgy éreztem, hiányzott belőle valami, ami rávett volna, hogy megmozdítsam én is a seggem.

A koncert végeztével kicsit döglődtünk, majd kicsit baszkuráltam a Szervező Urat (szegényen még a németek is vihogtak, amikor felborítottam a székkel együtt, amin ült), aztán irány haza. Majd gyertek Another Year-re is.