Punk Portál - 2024. március 28.





 

2008. III. 17. After Music - HxAxSx, Dance or Die!!, Duna, Jakuzi's Attempt (A)


Írta: kal0z
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2008. már. 18. kedd - 18:57

Rég elterveztem, hogy erre a bulira lenézek, és a romániai Säw-Dance or Die turné után nagyon hiányzott mindkét zenekar muzsikája, úgyhogy DoD-ékat mindenképp meg akartam hallgatni. Ittunk pár sört az After Music előtt, amíg szépen szivárgott lefelé a közönség és a zenekartagok, aztán irány le, mert nálam volt hű fotómasinám, Mr Renfield, és fényképezni akartam már az elejétől.

Kezdett a HxAxSx, akikről nagyjából azt tudtam, hogy a gitárosuk Kötelező Közhelyek-Another Way-Máté (aki az egész bulit szervezte), a basszerosuk meg Csirke, és a koncert napján, a Duna myspace-én láttam, hogy azért HAS, mert Hide and Seek. Szóval a lényeg, hogy tájékozottak legyünk! :-) Nem hallottam még őket ezelőtt soha, úgyhogy kíváncsi voltam, de rá kellett jönnöm, hogy ez nagyon nem az én zeném, nem nagyon tudtam megkülönböztetni a számokat egymástól, szóval józanul (igen.) végignéztem a koncertet, nem tetszett, ennyi.

Másodiknak a Dance or Die-os fiúk kezdtek szerelni. Most hirtelen nem jut eszembe, hogy a romániai turné (február 28. – március 3.) előtt játszottak-e már itthon az új dobosukkal, Ócsival, mindenesetre most vele tolták, úgyhogy roadoltam keveset, segítettem neki felpakolni a cinjeit, aztán kezdtek. A helyzet az, hogy nagyon-nagyon vártam már a koncertjüket, igen kedvelem a muzsikájukat, de messze nem volt benne annyi erő, mint a turnén. Jól játszottak, de görcsösnek tűntek. Próbálkoztam a fotózással is, egyszer épp ki bírtam kerülni Dömét és Fatert, amint egyszerre mentek neki a közönségnek, de igazából eléggé szar képek lettek, ami elszomorított. Azért jó volt hallani a szokásos DoD-slágereket, és üvölteni, ami szöveget tudok, de a srácok képesek ennél jóval durvább bulikat is csinálni.

A Dunából viszonylag keveset láttam, kedvelem őket általában, de most annyira nem jött be, pedig ment az elborultkodás ahogy illik és kell, lőttem pár képet, aztán odébb másztam. Asszem eléggé fáradt voltam, aztán semmi életerő.

Végül jött a Jakuzi's Attempt, az osztrák banda. Úgy emlékeztem, hogy őket láttam már, sőt, a gépemen még egy fotóalbumnyi kép is van róluk valahol, és megnéztem, tényleg, tavaly februárban játszottak a Kultiban a Dunával. Arra gondoltam, hogy akkor nem volt valami nagy cucc a bulijuk, bár a képeket utólag visszanézve azért eléggé kemény lehetett, de azt nem hittem, hogy ennyire. Most ugyanis rendesen ment a visítás, a diszkóritmusok a leptopról, durván szólt az egész, én meg, vagy talán a fényképezőm, szóval megtáltosodtunk, és elkezdtünk királyul fényképezni így a végére.
Akkor támolyogtam ki a teremből, amikor annyira elöntött a fáradtság, hogy ledöglöttem egy székre kint, aztán a Dance or Die-os fiúk kapartak össze, kicsit ökörködtünk, aztán olaj haza csicsikálni, bár még játszott a Jakuzi.

Kellemes parti volt ez, lehetett volna jobb is, de legalább viszonylag sokan lejöttek, meg sajnos három óra alvás után pont este tízre jön el a mélypont.

Akit érdekelnek a fényképek, az húzza le őket egyben innen:
http://rapidshare.com/files/100505024/20080317aftermusic.zip.html
(jobbra lent free gombra kattintás, várás amennyit ír, aztán letöltés ügyesen)