Punk Portál - 2024. március 28.





 

Values Intact (I) interjú


Írta: xmonox
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2008. jan. 4. péntek - 17:46

Hé ember, mi a szitu? Mit csinálsz mostanság?
Jovy / VxI: Hali! Éppen most különböző zenéket hallgatok: Modern Life Is War, Lifetime és egyéb dolgokat. Még mindig egy jó munkát keresek, illetve tanulnivalót keresek, és próbálok nem hülyeségeket válaszolni a kérdéseidre!

Miért ez a banda neve, hogy Values Intact?
Jovy / VxI: Az egyik kedvenc holland bandánk (Guiding Line) egyik számcíme a Values Intact. Nagyon szerettük ezt a nevet és eldöntöttük, hogy használni fogjuk a bandánknál. Úgy gondolom, ez kifejezi azt, amiért kiállunk: mi csak meg akarjuk tartani az ép értéket azzal szemben, ami történik velünk az életünkben, csak ennyi.

Úgy gondolom a zenekar lépésről lépésre egyre jobb. Te ezt hogy gondolod?
Jovy / VxI: Én is ugyanezt gondolom de ez természetes fejlődés. Gyakorolsz a bandáddal, felveszed az első cd-t, majd turnéra mész, és minden alaposabbá válik. Ez természetes, vagy nem?:)

Miről szólnak a szövegek? Ki írja?
Jovy / VxI: A szövegek nagyon fontosak a VxI-nek és büszkén állíthatom, hogy mindenki kiveszi a részét a szövegek megírásából. Szeretem ezt a zenekarban, hogy mindenki csinál valamit és aktívan részt vesz ebben: például, megírok egy szöveget, de a zene „megírásából” Andre, Giacomo, Marco és Turi is kiveszi a részét. Mindenki azt csinálja a bandában, amihez a legjobban ért.

Most mondok néhány számcímet és mondd el kérlek, hogy miről szól:
- DEATH CAN WAIT:
Jovy / VxI: Ez a szám állatok jogairól szól. Szeretjük az állatokat, nem eszünk húst, szóval ez tükrözi az életünk egyik nagyszerű pontját: vegetáriánusnak/vegannak lenni.
- LONG LOST PRIDE:
Jovy / VxI: Az emberek szarságokat beszélnek, és mi ezt utáljuk. Ez történik részben a városunkban is, sokat beszélnek az emberek. Igazán utáljuk őket :).
- WE SHARE THE HEARTS:
Jovy / VxI: Ludo. Ezt a dalt egy nagyszerű svájci barátommal írtam. Ez tükrözi a mi barátságunkat, és „as long as we share the hearts everything will be fine!”.
- HOPE OF FREEDOM:
Jovy / VxI: Szabadságot mindenkinek: ember, állat, föld stb.
- THESE DAYS ARE RED:
Jovy / VxI: A szöveg nagy részét a gitárosunk, Marco írta az életének egy rossz részéről, nem mondok többet :)

És mi a szitu a palermoi hardcore színtérrel? Jó, vagy mi? (:
Jovy / VxI: Nagyon szeretem a színteret Palermoban. Tudod, egy ilyen kisvárosban kis színtér van, de mindenki büszke rá. Mindannyian haverok vagyunk, mindenki kész arra, hogy segítsen a másiknak, és rengeteg klassz hc/punk bandánk van. Itt mindenki valami faszát akar csinálni, és jó látni azt, ahogy a színtér napról napra növekszik.

Utolsó szavak az olvasóknak? (Tudom, hogy szar és unalmas kérdés/kérés).
Jovy / VxI: Először is szeretném megköszönni Neked ezt a klassz interjút…számomra nagyon fontos az, hogy a kisebb bandák is hallassanak a világ minden tájáról és erre a ’zine-ek a legalkalmasabbak. Szóval, nagyon köszönöm! Aztán szeretnénk megköszönni a Goodwill Records-nak, hogy kiadták a „Dear hometown” CD-nket (http://www.goodwillrecords.net), és az összes embernek, akikkel találkoztunk a bulikon és turnékon! Nagyon köszönjük srácok. Kiadtunk 2 új CD-t is! Az egyik MCD/7”-es a „Here Hearts” nevet viseli (http://www.indeliriumrecords.com) és a másik pedig egy split lemez, amit az Alone testvérzenekarral karöltve adtunk ki (http://www.hurryuprecs.com). Egy másik 7”-es split is hamarosan meg fog jelenni. Ne felejtsétek el meglesni a http://www.valuesxintact.net-et sem. Nagyon köszönjük, hogy elolvassátok a mondanómat, és ne feledjétek: mindig gondolkodnunk kell!
Infóért, bookingért vagy csak kapcsolattartásért írjatok bátran: xjovyx[kukacz]hotmail.comq
Vagy látogassátok meg a http://www.myspace.com/valuesxintact myspace-es oldalunkat, illetve a http://www.valuesxintact.net oldalt.

Az interjú megjelent Mono saját blogján, amit a http://no-fuckin-heroes.blogspot.com/ címen érhettek el.