Punk Portál - 2024. március 29.





 

2007. XII. 21. Budapest, Blue River - Szemérmetlen Ajkak, Büdösök, Csermanek Lakótelep


Írta: kal0z
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2007. dec. 24. hétfõ - 11:37

Régóta tudtam már erről a buliról, csak eleinte úgy volt, hogy Szarvason lesz. Végül csütörtökön kaptam a fix infót, hogy másnap, azaz pénteken nagyszabású artpunk est lesz, méghozzá Pesten, a Blue Riveren. Már akkor tudtam, hogy lemegyek, és vittem hű fényképezőgépemet, Mr Renfieldet és hozzá az újonnan szerzett vakut, Martint, „akivel” még csak akkor ismerkedtem, így kicsit bénázós képek lettek csak.
Délután a fő bölcsésztanyán, a Könyvtárban „olvastam” a „könyveket”, majd később becsatlakozott Abdul is, az Ajkak basszerosa, és mire elindultunk a Blue Riverre, már nagyon „műveltnek” kezdtük érezni magunkat. :-)
Miután leértünk, még gyorsan hazamásztam egy elemtöltőért, ami – mint kiderült – igen hasznosnak bizonyult.

Mire visszaértem, már játszott is a Szemérmetlen Ajkak, úgyhogy gyorsan összeszereltem a motyóm, és nekiálltam fotografálni. Mint már korábban írtam, az Ajkakat igen kedvelem, és amikor csak tehetem, ellátogatok a hangversenyeikre, de ez most valahogy nem volt az igazi, hiányzott belőle egyfajta lendület, amit nem tudok leírni közelebbről. Az mindenesetre biztos, hogy a múltkor például Gödöllőn a Lapátosban jobbak voltak, ennek ellenére az Oszló tehén című nótára, ami a kedvencem tőlük, szóval erre roptam még a fotóápáráttal a kezemben is.

Utánuk következett, amire már régóta vártunk – a Büdösök! Fény-Fehér urat már korábban egy plüsspapagájjal a vállán lehetett látni szanaszéjjel a hajón, így is állt be a mikrofon mögé, rövid hangolás után (a közönség már akkor tombolt), pedig a basszeros és a dobos magukra öltötték „maszkjaikat” (lásd a képek) és kezdődött a rokk! Egy kedves kollégámat elrángattam a koncertre, mert úgy éreztem, egyszer az életben legalább látnia kell élőben a Büdösöket, ha már annyit ordibáltuk a Bármi áront, a Tévéstáb-űzőt, az Ebolát meg a többit részegen, szóval illene hallania az eredetit is, nos, azt hiszem, népművelő hadjáratom sikeresnek mondható, mert a Büdösök olyan gecijó koncertet adott, hogy tuti nem csalódott bennük. A népek tomboltak, vigyáznom kellett nagyon képalkotó eszközeimre, miközben ordibáltam, hogy „Bé! Ű! Dé! Ő! Es! Ő! Ká!”. :-)
Azon csodálkoztunk Ócsival például, akivel régóta mászkálunk Büdösök-koncertekre, hogy mennyi új számot játszottak, az első három szám mind az volt. Persze ez csak akkor lett volna baj, ha a régi slágereket nem hallottuk volna. :-)
Az egyetlen, ami zavart, az valami hülyegyerek volt, aki ki akarta sajátítani Büdös István mikrofonját, mert hogy az milyen jó poén, Fény-Fehérnek pedig úgy kellett eltolnia őt a színpad közepéig a mikrofonjától, és még akkor se vette észre magát, ezt annyira tudom utálni, elbassza az egészet. A másik, ami feltűnt, és hirtelen nem tudtam, zavarjon-e vagy sem, az a fehér, csúcsos Ku-Klux Klán csuklyába öltözött fiatalember volt, aki hol a jobb, hol a bal :-) kezét tartotta a koncert alatt negyvenöt fokos szögben, tenyérrel lefelé az ég felé, mindenesetre még működő sajtófotós-ösztöneim sugallatára gyorsan lőttem róla pár képet.

Végül utolsónak a Csermanek Lakótelep két igen részeg tagja támolygott a színpadnak kijelölt hajópadló-felületre. Aki netán nem ismerné őket: ez két, általában igen részeg srác, az egyikük basszusgitározik, és a dobgépet kezeli, a másik pedig a szintit, és felváltva énekelnek, ezek után a dolog elbaszottzene-faktora igen magas, kedvelem én, akkor is, ha az egyetlen szám, amit ismertem, A harmadik köztársaság csókja volt, és azt is YuhTurórol. Rájöttem, hogy a Csermanek igazából kurvajó, csak már kezdtem nagyon fáradt lenni (Martin, a vaku elemei úgyszintén), és sokat baszakodtak és pofáztak két szám között, pedig még maradtam volna, de ébren, koncerten fotózva józanodni nem kellemes, úgyhogy vártam vagy 6-7 számot és olajra léptem.

Kellemes előkarácsonyi Büdösök-buli volt ez, egyáltalán nem bántam meg, hogy elmentem, egy kis trógerság mindig belefér! :-)

Akit érdekel, a képeket innen letöltheti egyben (22 mega):
http://rapidshare.com/files/78649256/20071221_blueriver.zip.html