Punk Portál - 2024. április 18.





 

2003. III. 22. - Vörös Yuk - Kabinet Rt.


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. már. 23. vasárnap - 23:54

HÉV-vel közelítettük meg a helyszínt, a Batyin a Kókler tagjaival is találkoztam, tehát egy fellépő már biztos volt. A Vörös Yukban most egy másik szekus szólt be nekem, nem tudom, miért. Próbáltam viccesre venni a dolgot. Nem tudom, hogy pár perccel később ő poénnak szánta-e a büdös pankok megjegyzést.

Megnéztük az átalakításokat. A tánctérről eltávolították az oszlopot, szóval most már eggyel több ember fér be. A szomszédos disco-ból egy termet hozzácsaptak a Vörös Yukhoz, szóval most már van VY Café is, asszem így hívják. Aberrált szerint úgy néz ki, mint egy buzibár. :) Vannak villogó színes fények, fotelok, meg egy DJ pult. Szóval most már 3 helyről üvölt a zene. Szerintem a Café részben lehetne kicsit halkabban nyomni, és akkor ez lehetne a dumálós részleg. Vagy a kinti.

Az új helyszínt teszteltük, és a hangos zene miatt nem is hallottuk, hogy már megy a Skalambo kutyája. Nem is hallottam sokat az egészből, a Qss szám ska verziója volt, aztán meg egy csomót bénáztak, a bénázást egy Clash feldolgozás követte volna, de ezt már nem vártam meg. A legvégéből hallottam még egy kicsit. Najó, maradjunk annyiban, hogy lemaradtam az egészről. De biztos jó volt. :)

MalackaA Malac'ska és a tahó egy nagyon vicces zenekar. Főleg az énekes. A számaikra jellemző, hogy elkezdődik valahogy, aztán ska lesz belőle. Már ismert slágereket játszottak, közöttük elmésebbnél elmésebb szövegeket hallgathatott a közönség. Nyereményjáték keretében hozzájutottam egy gramofont ábrázoló képhez. Egyesek szerint bunda volt, de ezt itt és most cáfolom. A koncert végén tovább is adtam a nyereményt. Tíz perccel később a földön hevert összetaposva. Ennyit a punk közönségről. Az első két számot a zenekar 2 embernek küldte, G. W. Bush-nak, és a jó édes anyukájának. Meg volt beszélve, hogy a második visszatapsolás után megkapjuk, amire egész koncert alatt vártunk. Majdnem ellógott a zenekar, de azért a végén volt a lovas nóta, amire lehetett mutogatni, és Keksszel az első sorban bizonyítottuk, hogy ebben mi vagyunk a legjobbak. Jó volt.

KóklerEgy nagyon meglepő dologról kell beszámolnom. Ilyen még nem volt! A Kókler lemezbemutatójára valóban megjelent a lemez! Gyorsan meg is vettem, úgyhogy én már boldog CD tulajdonos vagyok. Írok is majd róla valami kritikát, asszem. (Gondolom, már retteg az egész zenekar.) Szóval volt lemezbemutató koncert. A tánctér szépen megtelt, de nem volt túl nagy tömeg, egész kényelmesen lehetett végigskankelni a bulit.Kókler Nagyon király volt az egész, mint mindig. Majdnem az összes számot eljátszottak a lemezről, a legnagyobb tombolás a Háromlábú nőre, meg a Rancid-Time Bomb feldolgozásra volt. Játszottak még egy Skanzelizé számot is. A koncert közben Lipi különböző helyeken tűnt fel, és fokozta a koncert hangulatát. Néha a hátunk mögött, néha a színpadon lehetett látni.

Kabinet Rt.Nem tudom, mióta létezik a Kabinet Rt., de rohadtul örültem neki, hogy végre láthatom őket élőben. Szép látvány volt a 10 tagú zenekar a színpadon. Nem éppen mai srácok, már akkor ska-t hallgattak szerintem, amikor én még meg sem születtem. A számok nagy része feldolgozás (magyarítás), volt egy csomó Bad Manners.Kabinet Rt. Sajnos sokat nem ismertem, szóval nem tudom, hogy hány saját volt közte. A koncert közepén kiosztottak néhány CD-t, egy '94-es (asszem) felvétel van rajta. Remélem meg is lehet majd venni. Bevallom, a Kókler koncert jobban tetszett, de csak azért, mert ők a kedvenceim. A hangulat viszont nagyon jó volt, szerintem mindenkinek nagyon tetszett a fellépés. Jó lenne, ha gyakrabban láthatnánk a Kabinet Rt.-t is ska bulikon.

Végén még volt Karabély, de őket sajnos nem láttam.


Lapzárta után érkezett Keksz beszámolója:

Egy átlagos szombatnak indult, de már reggel arra kellett ébrednem, hogy nagyon fáj a hasam. Ez egész nap elkísért, sőt délután koncert előtt még hánytam is, ami még azóta sem derült ki, hogy mitől volt, mivel alkohol egy csepp sem volt bennem. Gondoltam, régen voltam akárhol is, ami mindenkinek feltűnt már, így ez a buli kihagyhatatlan. Holt fehéren, barátnőm (aki szintén betegeskedik) társaságában indultam el Vörös Yuk felé, mivel semmi előbuliról nem tudtam, senki nem szervezett, de majd legközelebb! 21 óra körül értünk oda, az 56os ruhatárjegyet kaptam, bent nagyon kevesen voltak. A Kókler kezdéséig viszont megtelt minden állóhely.

Megtalált minden jó barát. Mindenki kérdezte hol is voltam én ennyi ideig. Hát volt pár dolog, főleg hogy nem voltam Bp-n. De majd mostantól. Megyek megint minden jó buliba, a gyengébb eresztéseket meg átengedem másoknak. :) DANtól megkaptam xbencex ajándékait, azóta büszkén :) hordom a hardcore portál kitűzőjét, és majd a fanzineokat is elolvasom. Miközben beszélgettünk (bár nekem nem nagyon jött be az, hogy az új részben is ordított a zene, és kint is, és így nem értettük egymást) a színpadon kezdett a SKalambo Kutyája, itt még csak 10-15 ember tartózkodott bent az oszlopnélküli :) koncertteremben. Nem nagyon figyeltem, mert Mással voltam elfoglalva, és már vártam „Malackát”, hogy hülyéskedjünk DANnal a színpad előtt.

Jött is, amit akartam, Mala’SKA és a Tahó. Kezdtek a Coca - Cola számmal, majd küldtek DANnak és nekem is 1-1 számot. DAN nyert egy gramofont, amit később megunt és új nyereménysorsolásra ajánlott fel. Ment a táncikálás, megtelt a terem. Jól éreztem magam, és szerintem sokan voltak ezzel így. Volt vonatozás. Tamás osztotta az észt, poénkodott, hogy ők a legjobb rock and roll együttes és a többi ember mind hülye, erről számot is írtak, amit elő is adtak. Küldtek számot 2 embernek, az egyik George Bush, a másik a „jó édes anyukája”! :)

Szünetekben mindenhol szólt valami zene, az előtérben és hátul is. Beszélgettünk kint, mikor meghallottuk, hogy már bent „dübörög” A Kókler, akinek ez volt a lemezbemutató bulijuk. A pultoknál lehetett kapni a CDt (1200 forintért), amiről szerintem majd DAN ír kritikát. A bulit végigtáncoltuk, de csak úgy „öregesen” hátul :), volt 1-2 body surf és a hangulat a magasban járt. Volt egy teljesen új szám, aminek még címe sincs, és a „következő” lemezen már szerepelni fog – csak így tovább!!! Koncert közben barátnőmnek rosszabbodott az állapota, így megegyeztünk, hogy a következő busszal megyünk is haza, mert ilyen betegen jobb is lett volna otthon maradni. :(

Mivel a Kabinet Rt. olyan lassan állt be, hogy az hihetetlen, nem tudtunk tovább maradni, mint az első két szám. Sajnálom, hogy kihagytam őket, remélem az a 10 ember még feljön párszor Miskolc kedves városából közénk előadni azt a fantasztikus zenei tudást, amit a két szám alatt hallhattam. Úgy vettem észre, hogy sokan követtek minket és léptek is haza, ezt bánhatják. :( Simán összefagyva hazaértünk, és most lassan készül a finom ebéd...

A koncertről készült képeket, majd az oldalamon találjátok. A héten lesz nagyobb frissítés olyan csütörtök, péntek környékén.