Punk Portál - 2024. április 19.





 

Deadlock - Wolves (Lifeforce, 2007)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2007. ápr. 16. hétfõ - 10:29

A Deadlock olyan zenekarokkal kezdte egy időben a pályafutását, mint a Caliban, a Heaven Shall Burn vagy a Cataract. 2 kislemez és egy közös split (Six Reasons To Kill), valamint egy nagylemez (The Arrival) után lecsapott a bandára - az akkor még underground szinten működő – a német Lifeforce Records. A második nagylemez (Earth.Revolt) nem kapott elegendő hírverést, pedig nagyon erős metál lemezről van szó. 2006 vége felé bevették a dallamos ének posztra Sabina-t, aki eddig csak a háttérvokál szerepét látta el.

Elég ütős anyag került ki a Lifeforce kezei közül. Első hallásra talán kicsit furcsa lesz azoknak, akik ismerik a banda korábbi anyagait, viszont többszöri meghallgatás után egyre emészthetőbb. Monumentális intróval kezdődik – nekem rögtön a Gyűrűk Ura ugrott be -, majd a második szám egy laza “Come on Motherfuckers”-vel robban be. Dallamos vegan death metált hallhatunk a srácoktól, itt nincs mese. A női vokál gyönyörű, igaz néha vannak pillanatok, mikor em illik oda 1-1 téma, de ez nézőpont kérdése. Az ezt követő “Code of Honor” című nótára készült az album első videóklippje egyébként. A “Vesztesek Balletje” is folytatja a már megkezdett instrumentális témákat. A “Dark Cell” az egyik kedvenc számom. Minden megvan benne, dallam és brutalitás egyaránt. A “Crown of Creation” és a “End Begins” számok pályázhatnak a legszebb dallamos téma kategóriára (mellesleg az End-ben felcsendülő techno nagyon lerontja az egész lemez hangulatát, holott biztos poénnak szánták). A lemezt pedig egy nagyon szép, érzelmes, lírai nóta zárja. Tökéletes befejezés.

Semmi baj azzal, ha új hangzást visz valaki a számokba, de szerintem egy ilyen csapatnál sokan másra számítottak volna. Ha ilyen jellegű zenét szeretnék hallgatni, akkor előveszem az új Killswitch Engage vagy a legutóbbi Dragonforce lemezt. De majd élőben biztos ütős lesz a banda, így aki tud látogasson el a budapesti koncertre, ami 2007. április 27-én, pénteken lesz a Kultiplexben az ugyancsak német The Blackout Argumen és War From A Harlots Mout zenekarok társaságában.

http://www.xdeadlockx.com