Punk Portál - 2024. április 24.





 

2006.XI.17. Hatebreed, Unearth, Twelve Tribes


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. dec. 7. csütörtök - 12:45

Az indulás szokás szerint – a viszonyokhoz képest – korábban történt most is. Szép brigáddal utaztam. 19.00 körül kiértünk Bécs szépséges városába, pedig Pestről 3 fele indultunk el! Rögtön intézkedés és rohanás a pénztárhoz, amit elsőre nem is találtunk meg. Kisebb tülekedés és sorban állás után, mint kiderült néhány ismerősünk 2 órája támasztotta a pultot a pénztárnál, de természetesen nem volt még nyitva. Állítólag 40 jegy maradt a 700-ból a helyszínen, szóval érthető volt a nagy hőzöngés. Szerencsére a Mi jegyeink már előre le voltak foglalva.

A nagyterem bejáratánál a többiek részéről megindult a shoppingolás, engem elriasztott mondjuk a 20 eurós póló, és a 45 eurós pulcsi ára. A koncertet 2 osztrák banda kezdte (az Impending Fall és a Hindoslem), amelyekről érdemben nem igazán tudok beszámolni, mivel inkább diskuráltam és körülnéztem a helyszínen. Az a fő pozitivum a helyben, hogy itt nincs időbeli késés a fellépéseknél! A helyiek után következett – amiért kimentem – a Twelve Tribes. Apró szösszenet, hogy a csapat kb. 8 éve létezik, de Európában nem voltak még. Az első két kiadványuk a kedvencem, de a legutóbbi lemezük, a Midwest Pandemic című remekmű is nagyot üt. A koncertet a lemez első számával (National Amnesia) kezdték. Kegyetlen jól szólt a zenekar, mondjuk ez a helynek is betudható, valamint hogy nagyon profi cuccon játszottak. Felváltva jöttek elő a régebbi és új nóták, tépték a húrokat, az énekes pedig pörgette folyamatosan a brutálisan nagy raszta haját, aminek az alatta álló biztonságiak kevésbé örültek (egyébként hasonlít kicsit a Sepultura énekesére a srác). Norbival mondtuk is, hogy már ezért megérte kimenni.

A következő a sorban az Unearth volt, akiket azt hiszem már nem kell bemutatni. A soron következő, “III - In The Eyes Of Fire” című lemez hasonló az előző korong hangzás és szövegvilágához is (nem hiába III). Rögtön egy régebbi slágerrel robbantak be. Itt már annyian voltak a pitben, hogy inkább hátulról szemléltem az eseményt. Néhányan koncert közben körülöttem meg is sérültek. Ők is felválta játszottak régi és újabb ópuszokat, ezért nem volt nagyon szünet a koncert közben, az biztos! A buli felénél olyan circle pit alakult ki, amilyet még Én sem láttam! Mint valami forgószél. Szó ami szó, nagyon jó bulit nyomtak kb. 1 órában (a gitáros, Ken Sushi, aki mellesleg folyamatosan inzultálta a lányokat a parti közben).

Némi pihenés, kajálás és mászkálás után belecsapott a Hatebreed is a húrokba. Ekkor már hulla fáradt voltam, valamint annyian voltak már a terem hátsó részében is, hogy képtelenség volt előre jutni, így csak keveset néztem meg a koncertből. A háttérben az egész színpadot betöltő zenekari paraván helyezkedett el, nem nevezném már zászlónak, olyan nagy volt. A felszereltségük nagyon ütött! 4 x Marshall láda gitárosként, ami ugye 8 darab 2 gitárosnál. Hát azt kell mondjam, leszakadt a fejem majdnem, amikor megszólaltak. Mondjuk egy ilyen jellegű klub bulin nincs szükség ekkora csata sorra (viszont nem játszottak olyan sokat, mint a például a budapesti Kultiplexes koncerten). A buli végére hagyták ráadásnak az I Will Be Heard nótát, amire totális megőrülés volt a közönség válasza. Végeredményben jó volt. Elköszöntünk az ismerősöktől, majd neki vágtunk az aszfaltrengetegnek. A haza út pedig már zökkenőmentesen zajlott szerencsére most is.

Nem volt az év koncertje, de nem bántam meg, hogy kimentem rá. Mondjuk úgyis jönnek megint 2007 elején, mint ahogy eddig is tették, 2 koncert évente biztos várható a bandától.