Punk Portál - 2024. április 25.





 

Spitfire - Self-Help (Goodfellow Records, 2006)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. nov. 7. kedd - 18:44

A Spitfire első lemeze, a The Dead Next Door című, 1999-ben jelent meg, az akkor még kevesebb bandát kiszolgáló Solid State Records szárnyai alatt. Majd miután 4 személyes lett a csapat, valamint egy kiadóváltást követően 2001-ben megjelent a soron következő CDEP, melynek címe The Slideshow Whiplash lett.
De még a megjelenés évében a csapat feloszlott, mivel a zenekarból néhányan saját vonalon, saját utakon szerettek volna járni, és olyan bandákhoz csatlakoztak, mint a Scarlet vagy a Mae.

2005-ben viszont megtörtént a nem várt újjáalakulás. Az a Scottie Henry és Dan Tulloh csatlakozott hozzájuk, akik előzőleg a Norma Jean és a Scarlet sorait erősítették. Zeneileg is változást hozott az új lemez. Brutális elegye a metál és a hardcore elemeknek (olyan zenekarokhoz lehetne hasonlítani, mint pl. az Every Time I Die, a Melvins, vagy akár a Voivod, de én személy szerint némi Dillinger Escape Plan behatást is érzek az anyagban).

Ne is szaporítsuk a szavakat, mindenki hallgassa meg a neten. Aki imádja a kaotikus, beteg, technikás hardcore / metál zenét, ne hagyja ki!

http://www.spitfirenoise.com
http://www.myspace.com/spitfirerock