Punk Portál - 2024. március 29.





 

Light This City - Facing The Thousand (Prosthetic Records, 2006)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. okt. 11. szerda - 11:59

Annak idején, mikor megismertem az Undying és a Walls of Jericho-féle női metál / hardcore muzsikát, nem gondoltam volna, hogy valaha is brutálisabb női hangot fogok hallani. Azt kell mondjam, hogy a Light This City új lemeze magasra tette a mércét ebben a műfajban!

2002-ben alakultak. Eleinte például az At The Gates vagy a Carcass volt nagy zenei hatással rájuk, amit Megadeth- vagy Testament-szerű thrash dallamokkal elegyítettek. A debütáló The Hero Cycle című nagylemezükkel 2005-ben rögtön az amerikai Prosthetic Records szárnyai alá (ahol olyan bandák vannak, mint a Himsa vagy a Reflux) kerültek. Nem sokkal később megjelent második nagylemezük Remains of The Gods címmel, és ezzel már teljes elismerést szereztek a metál színtéren világszerte (egyébként az énekes hölgy, Laura Nichol benne volt a Revolver Magazin legforróbb női metál énekes kategóriájában).

Az aktuális Facing The Thousand című nagylemezzel a banda egy magasabb szintre emelte zenei tudását, valamint magát a stílust is egyben. Olyan partner szerepel a lemezen, mint a The Black Dahlia Murder-ből ismert Trevor Strnad a "Fear of Heights című nótánál. Ezzel a lemezzel folytatódott a csapat zenei szárnyalása a hatalmas trash témákkal, valamint a brutális duplázással és az iker gitáros dallamkombókkal, de nem utolsó a sorban Nichol brutális hangja sem a korongon.

Rengeteg turné és koncertezés után - a fiatal tagok ellenére – a zenekar mind zeneileg, mind pedig színpadképben a teljes profizmust hozza. A lemez tökéletes hangzást ad a stílushoz is, valamint még néhol a szövegtémák is kivehetőek. Aki imádja a metált, annak kihagyhatatlan album!

http://www.lightthiscity.com
http://www.myspace.com/lightthiscity