Punk Portál - 2024. március 29.





 

The Hope Conspiracy - Death Knows Your Name (Deathwish, 2006)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. szept. 3. vasárnap - 16:29

Aki ott volt az ominózus 2 budapesti koncerten, tudhatja, ez a zenekar nem szarakodik sem szövegileg, sem zeneileg.

Egy kis áttekintés azoknak, akik először hallanak a bandáról:
A The Hope Conspiracy egy bostoni székhelyű csapatként kezdte, amely a punk és a hardcore tökéletes keverékét elegyítette hangzásában. Olyan csapatok romjain alakult, mint a Harvest, a Piecemeal vagy a The Suicide File.
Első demó kislemezük 1999-ben jelent meg (Kurt Ballou producelte egyébként), amit 2000 tavaszán követett egy 3 számos kislemez, amely már egy kis kiadónál jött ki. Ez a előfutára volt a 2000 tavaszán, az Equalvision Records gondozásában megjelent Cold Blue című lemeznek, ami meghozta az igazi áttörést és elismerést a banda számára. Ezt követte egy Black Flag tribute kislemez, majd 2001-ben egy újabb EP jelent meg, File 03 címmel. 2002 októberében pedig megjelent az ominózus második nagylemez, az Endnote. Többek közt olyan nevekkel turnéztak, mint a Sick of it All, a Converge, az American Nightmare vagy a Boy Sets Fire. Ezek után a csapat némi időre eltűnt, miközben megalakult az énekes, Kevin másik bandája, a Bars. Sokan azt hitték, hogy ez jelzésértékű, és a zenekar feloszlik. De szerencsére nem így történt.

Mindenképpen tudni illik, hogy az új lemez felvételeinél már az egyik volt alapító tag is kivette szerepét. Ez - úgy gondolom - meg is hallatszik a lemezen (mellesleg a számokat ő írta a Harvest és a The Suicide File számára is).
Aki ismeri az előző lemezeket, nem fog csalódni ebben sem. Annyi kis változás talán van, hogy jóval több metált és experimentális elemeket csempésztek a nótákba (lásd pl. az energikusan berobbanó They Know Not, és az ugyancsak kicsit elszállós Stolen Days számokat). Az énektémák energikusak, haragosak, és ki lehet venni a számszövegeket is. Színtiszta hardcore! Az énekes, Kevin az egyik legkarakteresebb frontember mind a lemezen, mind pedig a színpadon. Néhány számot a brit író, George Orwell által publikált Animal Farm című könyv ihletett. A szövegek a mai amerikai hardcore-ról és különböző nézetekről szólnak. Néhány nótában a háttérvokáloknál olyan nevek tűnnek fel, mint Nate Newton (Converge, Doomriders, Old Man Gloom) és az amerikai hardcore legenda, Dwid (Integrity, Sledgehammer).

A levonás: Úgy gondolom, kihagyhatatlan anyag a műfaj szerelmeseinek!
A csapat ott folytatta, ahol abbahagyta. Teljesen hiteles, teljesen The Hope Conspiracy!

http://www.myspace.com/hopecon
http://www.deathwishinc.com