Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. III. 05. - Süss fel nap! - Bora


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. már. 6. csütörtök - 15:15

Igen, má' megint koncerten voltam. Hülye fejjel szokás szerint elhittem a 8 órás kezdést, szóval bőven volt idő meginni egy sört. Közben szállingóztak az emberek.

A Lady Punk-ról asszem nem írok sokat, mert úgyse lenne túl pozitív. Másfél számot bírtam, szörnyű volt. A közönség se volt túl lelkes. Inkább társasági életet éltem, és beszélgettem. Nagyon sok ismerős ember érkezett, ennek mindig örülök.

A HT első számára értem be a koncertterembe. Nehéz volt észrevenni a kezdést, mert tök halkan szólt, mondhatni erőtlenül. Hogy miért, azt nem tudom, technika az volt bőven. Az első szám után megkértek minket, hogy menjünk előrébb, mert hátul nem férnek be az emberek! Durva, mi? Egy rakás fiatal punker érkezett, volt pogo is, csomóan énekelték a szövegeket. A repertoárt nagyon eltalálták. Szerintem direkt kiválogatták azokat a számokat, amik a HC közönséget megbotránkoztatják. Már az elején ment az Anarchia, aztán volt a két kakasos mozgalmi nóta, volt Kapuvári buzibár is. Kíváncsi leszek a reakciókra. :) Külön örültem a Ki a bűnös című produkciónak. Sajnos a végéről lemaradt a Valahol, amit vártam, helyette eljátszották azt a feldolgozást, ami annakidején a Nemart zárón félbeszakadt. Kis ska-s nóta, a sok idióta meg pogózott ezerrel... Bazsóék csak az utolsó számokra érkeztek meg, úgyhogy lekéste az Anarchiát. Sebaj, azért a végén a zenekar kísérete nélkül elnyomta az egész számot újra, a közönség meg üvöltötte vele. Elég vicces volt.

BoraA Bora elején szarakodtak egy kicsit a mikrofonnal, már a hangolás közben hallani lehetett, hogy szól itt minden rendesen. Lehet, hogy ez a hangzás csak a főzenekarnak jár? Eléggé tele volt a terem, de mozgás eleinte semmi. Délután letöltöttem a kislemezüket, és nagyjából meghallgattam. BoraNagyon király hardcore-punkot játszanak, de az "ének" nem nagyon tetszett a felvételen. Élőben viszont nagyon jó volt. Rohadt energikusan játszottak, mozgott a zenekar, az énekes ordított, a zene nagyon tetszett! Egy idő után előkerült néhány gyerek, akik ilyen nu-metalos mozgást produkáltak, biztos látták az MTV-n, kicsit nevetséges volt. Azért néha beszálltak többen is, akkor egész jó zúzás volt. Az egyik fickónak tetszhettem, mert a végén ölelgetni kezdett, nem tudom, mi a faszt akart tőlem. Szerencsére nem lett belőle balhé. Szokás szerint nagyon rövid volt a koncert, de azért visszatapsoltuk őket. A gitáros bíztatott, hogy még-még, és akkor talán eljátsszák a Family-t, amit kértünk. Szóval volt két ráadás, a második a Family. Ez a szám zeneileg, szövegileg is nagyon jó. Mivel rövid a beszámoló, beírom ide:

Borapunkrock, vegan. straightedge, skinhead. old and new school. standing together as one. emo, metal. skater, surfer. ska and reggae. if only have something to say. still fucking strong. and still believe. still fighting. for better day. still fucking strong. and still believe. together we'll make a change. gigs and distros. demos, actions. records, fanzines. keeps us striding ahead. associating. communicating. and tolerating. we have to be one family. still fucking strong. and still believe. still fighting. for better day. still fucking strong. and still believe. together we'll make a change.

Ja, a Toad családi okok miatt elmaradt. A basszerosnak haza kellett mennie.

Majdnem kifelejtettem, hogy a végén kemény lázadó punkként megzavartuk a Viva+ televízió felvételét. Valamelyik műsorvezető csávó a Süsi előtti agyonfirkált fal előtt beszélt éppen arról, hogy a következő műsorban Szasza nemtomijéről lesz szó, amikor hangosan kiröhögtük. Hehe, vehették fel újra. :)

További fotók: