Punk Portál - 2024. március 19.





 

Kovbojok interjú


Írta: gandalf
Feltöltötte: gandalf
Ekkor: 2006. júl. 16. vasárnap - 18:45

Egyelőre még csak az interneten kovbojkodik az a két fiatalember, akik talán betölthetik Czene Bandi tragikus halála (és ezt követően a Rózsaszín Pitbull lezüllése) során keletkezett űrt a magyar punkzenében. Ugyan a Google videotárba feltöltött pár nóta eléggé meggyőző, magáról az együttesről, a tagokról nem sokat lehet tudni. Információéhségeteket csillapítandó, meginterjúvoltuk a bandatagokat. Lássuk hát a részleteket!

Punk Portál: Két szék egy közepesen rendetlen szobában. Innentől tud bekapcsolódni a néző az együttes történetébe. Mik az előzmények?

Pista: Hát valójában elég régóta (saccperkábé 3 éve) létezik már ez a kis budapesti formáció, eleinte csak bénább dolgok születtek, aztán az idő elteltével a karakterek és a lelkünk mélyét tükröző szövegek, dalok kialakultak. Amúgy pedig a gimnázium óta tart ez a haverbarát dolog, mindketten zenélünk is, így a komoly zenekar mellett elkezdtünk felüdülésképpen baromszámok írogatásával próbálkozni. Mindezektől függetlenül van egy melodic death metal bandánk is (Dilemma Complex), persze ott megvan minden hangszer, ének. Gábor barátom a szólógitáros, jómagam pedig leginkább a ritmusgitáros szerepét töltöm be.

Punk Portál: Tehát a Kovbojok tulajdonképpen egy sikeres sideproject?

Kovbojok: Hát egyelőre sikeresebb, mint a többi project, úgy tűnik ez közelebb áll az emberek lelkivilágához mint a death metal. :)

Punk Portál: Talán ez annak is betudható, hogy a közönségben - egymást közt bevallhatjuk - rendkívül magas az igény a fekalomán, állatszexet kilátásba helyező, bölcsészfikázó nótákra. Hallom, már Szigetre is hívtak titeket. Elkezdtek majd koncertezni is, vagy megmaradtok a netnél?

Kovbojok: Az az igazság, hogy eleinte csak a saját magunk szórakoztatására, szabadidőnk eltöltésére szolgált ez az egész. Poénból felvettük a Kispiricset (amelynek szülőatyja Blöróbá a Blues Companyból) kissé átdolgozva, és feldobtuk a netre, hogy haveroknak megmutassuk, röhögjenek rajta, ha tetszik. Aztán mindenki megmutatta másoknak is, és elterjedt, nem kis meglepetésünkre... Ahogy telik az idő, és egyre több a pozitív visszajelzés, úgy vesszük egyre inkább fontolóra, hogy talán meg lehetne próbálni egy rendes kis dolgot összekovácsolni a kétfős baromkodásból. De ez még talán kicsit odébb lesz.

Punk Portál: A Dilemma Complex-es haverok hogy fogadják a Kovbojok sikerét? Jól kezelik, hogy egy true metálos által lenézett műfajon belül, gyorsan összerakott nótákkal közel akkora, vagy még nagyobb sikereket értek el?

Gabbi: Nincsen semmi gondjuk vele, nekik is tetszenek a nóták, mutogatják a haveroknak meg dúdolják a szövegeket. Meg végülis egyik zenekarnak sem a sikeresség a célja, hanem hogy olyasvalamit csináljunk, amit élvezünk.
Pista: Jajaja. Meg itt inkább a hülyéskedésen van a hangsúly. Videó előtt sör, egyeztetés, állatkodás, aztán felvétel indul! Csak van kb. félórányi elbaszott videó, mert vagy én felejtem el hirtelen a szöveget, vagy Gabbi, hogy mi jön, vagy mind a ketten. Aztán ha valamikor lesz rendes honlap, akkor ezekből is lehet, hogy felkerül egy bakiparádé-szerűség...

Punk Portál: Egérfejű megvolt azért egy körre?

Kovbojok: Na bazzeg, ez a kérdés eléggé sértő! Húzza meg a halál fasza, ha akarja, mi igyekszünk minél messzebb elkerülni. Ha ránézünk, a zsebünkbe szarunk tőle menten!

Punk Portál: Az őrültek köztünk élnek és jól álcázzák magukat. Ti mit csináltok civilben?

Kovbojok: Egyetemisták vagyunk, itt, Budapesten.

Punk Portál: Le sem tagadhatnátok a nagy elődök hatását.

Kovbojok: Nincs is mit tagadni, olyan hatalmasok gyakoroltak ránk hatást, mint a Blues Company, a Rózsaszín Pittbull, a Fürgerókalábak, meg persze a L'art Pour L'art is. Ezek mellett természetesen a saját elmebajunkat is megpróbáljuk belekonvertálni a büdös kis nótákba. Meg ugye a szürke mindennapok is sok ihlettel tudnak szolgálni, pl. a részegenbaromkodás, kakkantás, hányás. Ja, és persze további példaképeink elsősorban Vin Diesel, Sylvester Stallone, Jean-Claude Van Damme, Steven Seagal, Dolph Lundgren.

Punk Portál: Mi az, amit feltétlenül tudniuk kell a rajongóknak rólatok?

Kovbojok: Hát igen, egy kicsit elmeroggyantak vagyunk, de még a ,,jó ízlés" határain belül. Örülünk, ha tetszik az embereknek ez a Kovbojok-móka, maradjon meg a jó szokásuk és hallgassák, ha jól esik. Persze a dalocskák folyamatosan készülnek, még van raktáron pár darab - nem árulok el nagy kulisszatitkot, ha elmondom, hogy ezek témája is bőségesen kimeríti a gusztustalankodás, pisikaki, szex témákat - , ami nem került felvételre. Tehát érdemes gyakrabban nézegetni a Diákszigetes honlapot, mert onnan lehet legkönnyebben informálódni a dolgokról...

Punk Portál: Nem, nem, én a sztárallűrökre gondoltam.

Gabbi: Néha Pistával le kell szállni piálás közben a hévről, mert azt hiszi, hogy befosott. Meg mindig be akar rúgni, szerintem ez egy alkoholista.
Pista: Így van, illetve az In the jungle, the mighty jungle-t dúdolgatom, mikor előbukkan valakinek a hónaljkutyája.

Punk Portál: Mikorra várható album, illetve rendes honlap?

Kovbojok: Tyű, hát olyat még csak kicsit tervezünk. Majd csinálunk barom képeket. Meg gondolkozunk flash játékokon, amiben egérfejű lányt kell lelőni, meg kulát szedegetni.

Punk Portál: Most értünk el a zárszóhoz, amely titeket illet, még mielőtt megköszönném az interjút.

Kovbojok: Egy barátunktól idéznénk, aki egyszer imígyen szóla: ,,Ameddig a Föld kerek, a nudlira ráverek!”

Punk Portál: Köszönöm az interjút. Ha lesz koncert, szóljatok ám!

Kovbojok: Meglesz, mi is kösszépe!