Punk Portál - 2024. március 28.





 

He is Legend - I Am Hollywood (Solidstate, 2004)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. júl. 11. kedd - 12:17

A csapat az első kislemezének megjelenését követően kb. 5 hónappal máris leszerződött az egyik legnagyobb amerikai kiadóhoz, a Tooth and Nail testvéreként ismert Solidstate Records-hoz.

Azt hiszem, ez a tény elegendő lenne egy csapat megítéléséhez első körben. De mi nem ezt fogjuk tenni, természetesen. Első hallásra talán néhány nóta átlagos rock opusznak tűnne, de amint jobban odafigyel a hallgató, rájön, itt teljesen más zenei stílusról van szó. A rengeteg dallamos ének- és gitártéma mellett sok metál riff, valamint duplázó is szerepet kap az albumon. Vehetjük végülis rock, indie, metál és punk zene egyvelegének a lemezt. És ez ne tántorítson el senkit a meghallgatásától, nagyon-nagyon jó lett az “I Am Hollywood”, azt kell hogy mondjam.

A vokalista, Schulyar Croom, énekel, üvölt, sikít és hörög. Nagyon sokrétű személyiség, az biztos. Zeneileg sem az egyszerűbb fajtába tartozik a lemez. Rengeteg ütem- és stílusváltás keveredik, vagy néha rögtön követi egymást.
A szövegvilága leginkább az elkerülhetetlen végről, valamint a kezdetekről és annak végleteiről szólnak, de általánosságban mégis nehéz megfogalmazni. Például a címadó I am Hollywood arról az egész fertőről szól, ami ebben a főként sztárok által lakott világban folyik: "It just seems like such a joke... where everything is fake and over-produced.". De mindezt döntse el ki-ki saját maga a lemez meghallgatása után esetleg.

Ha nem is egy korszakalkotó lemez született 2004-ben, de egy esélyt én úgy gondolom, mindenkinek megér. Ha máshogyan nem is, akkor mp3 formájában.

http://www.heislegend.com
http://www.myspace.com/heislegend