Punk Portál - 2024. március 29.





 

Elliott - Photorecording CD + DVD (Revelation Records, 2005)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. jún. 20. kedd - 14:09

A Photorecording az utolsó, végülis nevezhetjük demó, remix és b oldalas számok gyüjteményének, ami meg lett toldva néhány kiadatlan számmal is. Az ajándék DVD pedig hab a tortán.

Annak idején, a csapat első nagylemeze (US Songs) nagy sikert aratott az indie zenei körökben. Az egyik kedvenc lemezem a bandától. Nyers, energikus és mégis magával ragadó számokat írtak már 1998-ban is! Néhány turné és kislemez után megjelent a False Cathedrals. Ez már a zenei harmónia tökéletességét kezdte súrolni. Melankólikus számok, néhol érzelmi elszállások, egy teljesen más zenei világ, ami elénk tárul.
A harmadik nagylemez (Song in the Air) már magasabb távlatokat nyitott a csapat előtt. Ha lehet, akkor még melankólikusabb, álomvilágba illő nótákat írtak. Nem sokkal később a csapat Európa turnéra jött és szerencsére Budapesten is tiszteletüket tették. Feledhetetlen egy koncert volt. És úgy gondolom a zenekar is jól érezte itt magát.

Az EU turné után sajnos a zenekar ugy döntött, nem folytatja a zenelését az Elliott égisze alatt. Különböző elképzeléseik voltak, valamint néhányuknak már a családra sem volt ideje a csapat mellett. Nagy reményekkel néztem a lemez elé, mikor elkezdtem hallgatni. Kicsit mondjuk többet vártam volna, esetleg több jó számot. De persze így is kapna tőlem 10/9 pontot. Az első néhány szám stúdióban, előben lett rögzítve. És ténleg olyan hatást adnak a hallgatónak, mintha koncerten csodálná a bandát. Kellemes. Az eredeti számoknak az átdolgozása talán, jóval több sampler-vel és elektronikus hatással (pl. Bleed in Breathe Out, The Program Is Not Responding). Más verzióban hallhatunk 2 számot a Song in the Air lemezről is (Believe és a Carry On, ami nekem jobban tetszik, mint az eredeti). Viszont a "Drive on to Me" dance verziója siralmas lett. Ezt nem tudom minek kellett felvenni, lehet azért, hogy egyel több szám legyen a lemezen.
A DVD-n az utolsó turné legjobb pillanatait nézhetjük, csodálhatjuk meg. Koncert felvételek, városnézések, interjúk csokorba szedve. Természetesen az elő bulik hangulatát nem tudja visszaadni, de rajongóknak tökéletes.

Nem egy tökéletes lemez, valamint nem fogja elhalványítani a US Song és a False Cathedral lemezeket, de a rock zenei gyüjteménybe mindenképpen ajánlható.
http://www.elliottintransit.com
http://www.purevolume.com/elliottrock