Punk Portál - 2024. április 19.





 

Monrow - For All the Scars and Signs You’ve Left Behind (DIY, 2005)


Írta: Murphy
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. máj. 28. vasárnap - 16:57

Az egész 2002-ben kezdődött, amikor öt osztrák zenész rendkívül magas célkitűzésekkel látott neki, hogy egy csomó időt, izzadságot és könnyeket nem sajnálva az ország egyik csúcsbandája legyenek - lehet olvasni honlapjukon. Arra fókuszálnak, hogy megmutassák „ami a jó zene mögött van”, mindegyikük a saját egyéniségét viszi bele a hangszerébe. Technikai szempontból az emo-core, a hardcore, a nu-metál nem igazán tudja leírni őket. Ezek csak valamiféle keverékei ennek a dinamikus kontrasztokkal és hullámzó verzékkel teli csendes, ámde dallamos törésekkel tarkított témának.

Az ízléses, de nem agyontelített borító nekem frankón bejött. Kék virágok (vagy mifenék) mellett szellősen elhelyezve a szokásos impresszum, a hátulján a felállás meg egy fotó, hogy mégiscsak tudjuk, hogy néznek ki. Dalszövegekkel nem szaroznak, igazuk is van…

És most a music. Ha nagyon hasonlítgatni akarok, akkor azt mondanám, aki ismeri a Colour of Fire-t, az előnyben van, de ugyanakkor még sincs, hiszen pár szám után rájöhetünk, hogy komoly mérföldekre vannak egymástól. Intenzíven pulzáló/vibráló zene ez kérem szépen, nyakon öntve egy valagnyi kreativitással! Már vagy hússzor végighallgattam, de nem lehet megunni… Egyenlő arányban keverik az éneklős, üvöltözős meg a simán csak odamondós részeket.

Lényeg a lényeg: a grazi kvintett nagyon ott van a szeren! Hamarosan jönni fog egy újabb EP és novemberben mennek Európa-turnéra, ahol remélhetőleg Magyaroszágot is útba fogják ejteni.

http://www.monrowmusic.com/