Punk Portál - 2024. április 19.





 

2006. V. 21. - Sound of the Underground


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. máj. 26. péntek - 16:11

A régóta leszervezett és eltervezett túra elkezdődött megint 2006. május 21-én. Neassal találkoztam délben a Moszkván. Elég fáradt voltam, mivel előtte egy mega buliban voltam Diósdon Zsófiéknál. Persze még le kellett menni a kisbuszért Budakeszire, és utána vissza a Sasadi útra, ahol a tényleges találkozó lett lebeszélve. Akik még hozzánk csapódtak: Taki, Dave, Zsolt, Alíz, Maci és Évi, majd visszafelé még Monyó. És megindult a kis csapat szokás szerint, időben…

Hamar kiértünk az Arena-hoz, 2 órával nyitás előtt már ott voltunk. Mint kiderült, most feleslegesen aggódtunk, hogy nem lesz jegy (nem úgy, mint az ominózus múltkori koncerten). Találkoztunk a győri brigáddal is, valamint még jónéhány haverral Budapestről (Laciék, Balázsék…). A kajálás után kicsit körülnéztünk a környéken, megvitattuk, hogy kinek milyen kocsi kellene. 18.00-ra odamentünk a bejárathoz, hogy azért mégse legyen probléma a jegyekkel. Aztán kb. 40 perc után kiderült, hogy bent fogják a jegyeket árusítani. Fasza. Hamar bent voltunk a teremben ezek után. A belga Manntis-ból semmit nem láttam, valami metál csapat volt, ének témákkal megtoldva. Csodás. Ez alatt jól elbeszélgettem a körmendi haverokkal.
Utána már bementünk, mivel kezdett az amerikai All That Remains. Ebben a bandában már láttam kurázsit! Zeneileg egyértelműen metál volt, néha énektémákkal megspékelve. Viszonyítás végett talán mondhatom hasonló zenekarnak a Killswitch Engage-t. A színpadkép is profi volt, csak úgy lobogtak a hajak. Egyedül az énekes meg a dobos volt rövidebb hajú. Ha jól emlékszem, 5 vagy 6 számot játszottak.
Némi és rettentően gyors átszerelés után következett a Terror. A tőlük már megszokott előadás következett. 2 új nótát is játszottak a nemsokára megjelenő nagylemezükről. Az énekes, Scott kissé meg van hízva (a túlzott jólét biztos), de ettől függetlenül jó buli volt. Ment a mosh és a tömegénekeltetés. Ekkorra már tűrhetően sokan lettek. Ha 20 percet játszott a banda, akkor sokat mondok. Hát sajnos az ilyen Sound of the Underground jellegű buliknál csak ez a probléma.
Negyed óra múlva már robbant is az Unearth. Azon csodálkozom, hogy miért nem lett még hozzánk is leszervezve ez a brutális zenekar, mert közönsége lenne, az biztos. Itt már a tánctér is tele volt. Ha jól emlékszem 2 új nótát is lenyomtak a majd megjelenő nagylemezről. Egymást követték a slágerek, mint például a Call to Judgement, a One Step Away vagy az Endless. A csapat központi embere, Ken Susi, a jobb oldali gitáros volt. Olyasmi embernek lehetne talán elképzelni, mint a The Dillinger Escape Plan-ben Ben-t. Csapkodott, ugrált, nyomta a szólókat, miegymás. A koncert vége felé pedig megfogott egy törölközőt. Letörölte az izzadságot, berakta az alsógaytájába, majd bedobta a csajok közé. Na gondoltam…de inkább nem írok le semmit erről. Hehe. Ők már bő 50-60 percet nyomhattak. Véleményem szerint az est fénypontja volt ez a banda.
A Madball-ra már nem igazán mentem be, láttam már elégszer őket. Inkább kint diskuráltam Neasékkal, mivel nem voltak hajlandóak befizetni a 24 eurós jegyárat. Azt még megjegyezném, hogy a merch cuccok 15-20 eurós áron voltak kaphatók. Azt hittem leesik az állam, vagy rosszul látok. Azon is csodálkoztam, hogy nem volt semmi balhé, mivel egy szerény, kb. 16 főből álló szlovák brigád is ellátogatott a koncertre. A végére teljesen kész voltak. Az utolsó, végülis fő zenekar pedig a Chimaira volt. Ha besorolás kellene, talán a KE-t említeném megint, csak ebben van szintetizátoros arc is. Őszintén egy rossz zenekar, akármilyen nagy kiadónál is vannak.
Koncert után megkóstoltam még a helyi vegan burgert, és azt kell mondanom, nagyon ízletes volt a 3 eurós ára ellenére is. Fél 12 körül indultunk neki a visszaútnak. 2-re pesten is voltuk, elintéztük az anyagiakat, majd húztunk le Budakeszire leadni a buszt.

Összességében jól éreztem magam, és úgy gondolom mindenki, aki csak ott volt. Nem volt az év koncertje, de egynek elmegy.

http://www.arena.co.at
http://www.chimaira.com
http://www.madballnyhc.com
http://www.unearth.tvhttp://www.terrorhc.com
http://www.myspace.com/allthatremains
http://www.manntis.com