Punk Portál - 2024. április 26.





 

2006. III. 26 Blue River állóhajó - Lucky Seven, Last Minute, Dr. Green, Nesze


Írta: kal0z
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2006. már. 27. hétfõ - 05:26

VaSKÁnap. A mai Blue Riveres est nevétől is a hideg futkos a hátamon, szerencsére azonban abszolút nem volt olyan vészes, mint ezt a hepaj nevéből sejteni lehetett volna, úgyhogy inkább emlegetném a koncertet a Nesze - Last Minute – Dr. Green buliként. Nagyon rég voltam már bármilyen koncerten is, de arra gondoltam, hogy mivel a Nesze ritkán játszik, a Last Minute-t meg még nem láttam, ja és Mező délután felajánlott egy atommenő Punkportálos ingyenjegyet, szóval mindenképpen el kellett mennem. Ráadásul az az öt perc gyaloglás hazáig sem viselt meg. :-)

Kezdett nyolc körül a Lucky Seven, akiknek még a nevét se hallottam soha, ám amíg a hangosítóra vártunk, addig Fergio és Csirkepunk elmondták, hogy ezt instrumentális ska lesz. Szűzanyám, szarabb volt, mint amire számítottam. Ezt a zenekart hat srác alkotja az alábbi felállásban: klarinét, szaxofon, trombita, dob, basszus, szinti. Ének, gitár nuku. Elkezdték nyomni a szkát és Ócsival meg Tirpák Dzsível menekültünk odébb, de mint a szélvész, a ska eleve nem kifejezetten a zeném, de amit ezek műveltek, az hihetetlenül egyhangú és unalmas volt és ezzel a véleménnyel tudom, hogy nem vagyok egyedül. Ráadásul létezik egy amcsi szkétpánk banda, bizonyos Lucky 7, szóval még a névválasztás se szerencsés. Srácok, vegyetek be egy vagy két gityóst, egy énekest, válasszatok új nevet, gondoljátok újra az életeteket és akkor beszélhetünk. :-)

Az instumentál halál után teljesen üdítően hatott a The Last Minute énekessel és két (!!) gitárossal megspékelt ska-punkja, vagy street-ska-ja, ahogy ők nevezik. Most láttam őket először, és már ideje volt, mert furdalt a kíváncsiság, hogy ez a banda vajon milyen. Igazából tetszett, kifejezetten profin nyomták, csak ahol én álltam, a vokálokat néha túlzottan is lehetett hallani :-). Mindenesetre Last Minute-ék eléggé lazán nyomják, mint kiderült, szombaton Temesváron játszottak és hétfőn pedig Pozsonyban fognak. Lehet, hogy ideje lenne beszerezni a cédéjüket, aminek a masterét Kutya annó a Gödör előtt lengette mindenki arca előtt. A közönségnek nagyon tetszett a bulijuk, a „magas hippik” elől nagyon nyomták a denszet.

Harmadiknak a litván ska banda, a Dr. Green játszott, tőlük asszem egy számot ismerek, ami a Semmi Komolyos spliten volt rajta. Amint az első hangokra felértünk a fedélközből, rögtön feltűnt, hogy a színpad közepén egy vékony csajszi áll, kezében egy harsonával, ami nagyobb volt szinte, mint ő maga. A koncert során aztán nagyjábol mindenki őt fényképezte, és ez nem is volt nehéz, mivel a színpad előtt jó nagy félkör alakult ki, senki nem mert közelebb menni, pedig nem haraptak a litvánok. Összességében fasza, pörgős ska-punkot játszottak, csak kissé több volt benne a ska, mint a punk, de sebaj. A lényég, hogy a koncertjük lehetett volna rövidebb is, a végére már kezdett kurva unalmassá válni, vagy csak én nem vagyok hozzászokva a szkához? Szóval, ha kevesebbet játszottak volna, teljesen ki lennék békülve velük.

Az utolsó banda a mindenki által várva várt Nesze, akiket asszem nem kell bemutatnom, mindenesetre zenei stílust tekintve szerencsére kilógtak az est fellépői közül. Mostanság sajnos eléggé ritkán lépnek fel, de áprilisban lesz egy három állomásos miniturnéjuk. Nagyon rég láttam őket én is, azóta NeszeZoli beújított egy Fendert Jazz Bass-t, amitől én totál kész lettem és a hangolás alatt végig csorgattam felé a nyálamat. A hangzásról annyit, hogy Kicsi gitárja nagyon halk volt, én szinte semmit nem hallottam belőle, ettől kicsit soványka lett a hangzás. Az arcok azonban megőrültek, óriási pogó volt, a szövegeket teli torokból ordibálták, minden. Egyszóval, hatalmas buli volt, tutira megyek legközelebb is.

Edit kicsit hamarabb megírta az ő beszámolóját a Keksznetre: kletty.