Punk Portál - 2024. március 28.





 

2003.02.25. - Marco Polo - Tragic Vision


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. feb. 26. szerda - 21:50

Sokak szerint tök ugyanolyan minden beszámoló. Sajnos ez ellen nem tudok mit tenni. Valamilyen szinten minden koncert ugyanolyan, én nagyjából mindet ugyanúgy élem át, és csak erről tudok írni. Aki unja, az mondjuk olvassa el minden másodikat!

Tegnap este megint korán érkeztem, reménykedtem a hétköznapra való tekintettel a pontos kezdésben. Nagyjából a két zenekar tagjaival találkoztam, én voltam az első vendég. Kaptam a kezemre a házinyomdából szép piros polipot, majd nem igazán csináltam semmit. Hallottam, hogy jönnek majd le olaszok is a buliba. Nemsokára meg is érkezett pár gyerek, 'Ploited, meg Millencolin pólókban. Még a tanító bácsi és -néni is lenézett, hogy mi a helyzet. A hely felett ugyanis egy diákszálló van, ahonnan ingyen lejöhetnek a vendégek, gondolom cserébe a zajért. Közben érkezett még néhány ismerős, velük cseverésztem a hangolások alatt.

Kezdett a Bankrupt. Elég jól szólt minden, tök kicsi a hely, a hangcucc meg profi volt. Szinte csak új számokat játszottak, gondolom nemsokára megjelenik valami hanganyag is. Egyre több szám van meg magyarul is. Meg pörgősebbek is az újak, ami soha nem baj. :) A közönség álldogálva tekintette meg a műsort, a zenekar próbálta lelkesíteni a "tömeget", de csak a NOFX feldolgozásra kezdtek el bólogatni az olasz gyerekek. Persze a Ramones feldolgozást már csak egyikük ismerte. A végére még egy NOFX következett, mert jól viselkedtünk. Közölték, hogy "We don't play ska anymore", erre a következő számban persze újra voltak ska elemek. Illedelmesen megtapsoltuk őket, aztán vége. Ha jól láttam, külföldi barátaink CD-t is vettek. Az egyik gyereken NOFX-Rancid split-es póló volt, azt irigyeltem. :)

Kis szünet következett, majd színpadra állt a főzenekar, a Tragic Vision Németországból. A stílus emo-core, ami kb. azt jelenti, hogy nyálzene, de a keményebb fajtából. :) A gitáros magyar, vagy magyar származású, mindenesetre szinte tökéletes volt a kiejtése. Nekem annak ellenére tetszett a zene, hogy emo volt. Biztos az a kis -core szócska javította fel. Egész sokan lettünk, többszöri felszólításra páran a színpad közelébe is merészkedtek. Mondjuk mozgás az semmi. Pedig egy-két szám meglepő módon még gyors is volt. Általában a dobos énekelt, néha beszállt a gitáros is. Neki volt szép pedálgyűjteménye, egy külön kis ládában voltak, azokon váltogatta a különféle effekteket. Az ilyen zenébe kell is. Az utolsó szám előtt szakadt a húr, amit tök gyorsan cseréltek, majd lenyomták a végét.

Hozott a zenekar egy rakás kitűzőt, volt mindenféle, de én inkább egy CD-re fektettem be, Hungarian Special Edition, komoly 800 forintos áron, ráadásul egy válogatás CD-t is kaptam mellé tele emo zenekarokkal (Ftown Records). Van rajta egy vicces zenekarnév: Not Enogh Room To Swing a Cat. A Tragic Vision CD elég jó, mondjuk papírtokos, és írott CD-n van, de mellékelték a szövegeket és egy matricát is. Simán megéri.

A turnét további állomásai megtekinthetők a koncert-rovatban!


www.unknownrecords.de