Punk Portál - 2024. április 20.





 

2006. II. 4. Benczúr Klub - Yellow Spots, The Silver Shine, Psychorror


Írta: Madafaka
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2006. feb. 8. szerda - 00:25

Valahányszor meghallom a Benczúr nevet mindig valami nívós úrihelyre asszociálok, vagy legalábbis valami nagyhírű, jól bejáratott klubra. Gondolom te is... Ízleld csak meg a szót! Benczúr klub... Ugye hogy ugye? Hát meg kell, hogy mondjam, nem az. Cigit a helyen nem lehet kapni, ugyanakkor van csapolt sör meg rövidekből nem túl bő választék és háromfajta bor. És itt álljunk is meg egy pillanatra. Mármint a boroknál. Mondottam volt, hogy három fajtából választahattam, ami szerfelett jól hangzik, amíg hozzá nem teszem, hogy ez a három mind-mind asztali, márpedig én olyan típusú egyén vagyok aki nem vesz a szájához ilyen posvány szart ha nem muszáj, a minőségit jobban preferálom. Lehet, hogy ez rasszizmus, na de ki nem szarja le. Így kénytelen-kelletlen maradtam a sörnél, holott istenuccse borozni akartam, de tényleg. Volt egy olyan mendemonda is, miszerint az objektum teljes területén tilos a dohányzás, de én azért csak kockáztattam és bejött... Hála a jó égnek.
Az est folyamán három fellépő volt, úgymint a Yellow Spots, a Psychorror, és a Silver Shine. Tök jó, hogy minden psychobilly koncerten van mit szidnom és ez persze ma se volt másképp. A Silver Shine-ból Rolee ugyan egy svédcsavarral könnyedén megoldotta, hogy ne állítsam őket pellengérre ezúttal, mivel megmutatta a felvett hanganyagukat ami gecijó és pont olyan mint ami megfelel az ízlésemnek, ellenben a Psychorror már korántsem volt ennyire szemfüles. Úgyhogy most megkapják amit megérdemelnek.
A Psychorror a nevén kívül semmiféle ötletességet nem tudott felmutatni. Talán még a csókosszájú koponyás molinó volt az, amire azt mondtam, hogy haha. A zenéjük több mint primitív, és igaz, hogy megdobja a színpadképet a koporsóalakú bőgő, viszont a csapnivalóan trágya hangzásának köszönhetően többet vesz mint ad. A legeslegegyszerűbb punk zenén csak a szövegek bénasága tesz túl, mondjuk azok gagyisága valahol azért mégiscsak szórakoztató, de valahogy nem tudnék most idézni egyet sem. Amire emlékszem, hogy volt olyan számuk, hogy Alkesz és ebben a refrén az volt, hogy alkesz, meg volt egy pokol vagy mennyország meg persze valami sátános. Nagyon nem maradt meg, na. Hatalmas ötlet ez a punkabilly, mint stílus, mert ezzel úgy van meggyalázva a bőgő, ahogyan csak lehet. Nem fejtem ki, mert szerintem érthető, max igény szerint legközelebb. Viszont az valahol durva, hogy az egyik tag 200 km-re lakik a másik kettőtől és úgy próbálnak, hogy mindhárman megtesznek 100-100 km-t a próbahelyig. Azért ez mégiscsak szép, na!

Előttük a Yellow Spots hozta a formáját habár most senki nem volt kimaszkírozva, a Silver Shine-t meg nem hallgattam meg, mer hallottam előtte és nem akartam, hogy a fülemben csengő dallamokat elnyomja a koncertes produktum.

A helyen nem mondanám, hogy sokan voltak, de miért is lettek volna, hisz eléggé kívül esik mindentől annak ellenére, hogy a város szívében van.