Punk Portál - 2024. április 25.





 

2006. I. 27. Szeged, Rock Klub - Fastforward, Nazde, Something Against You, Quest from Inside, Bridge to Solace


Írta: BT
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2006. jan. 31. kedd - 15:22

A koncertélmények dokumentálásánál mindig abba a problémába ütközöm, hogy nem tudom elkezdeni. Lehet, hogy ez az a pont, ahol abba is kéne hagynom, de nincs ekkora szerencsétek, úgyhogy lássátok hát, mire költöttem a vasárnapi időmillióimat a vizsgaidőszak dicsőséges végén.

Vártam már nagyon ezt a napot, mert ritkán vannak ehhez hasonló események a Napfény Városában (gy.k.: Szeged). A hepaj 19:30-as kezdéssel volt meghirdetve, de attól senkinek sem kellett tartania, hogy idejében el is kezdődik, szóval minden az íratlan szabályoknak megfelelően történt.
Helyszín mi más lehetett volna, mint a világhírű Rock Klub, ami továbbra is meseszép, csodás, cigifüsttől és alkoholtól mentes, az illemhelyek pedig az uniós szabványnak megfelelően várják a magán könnyíteni kívánó, belépőt fizető vendégeket.
Szóval a legideálisabb hely egy ilyen eseményhez. Az időjárás háthogyismondjam... meglehetősen zord volt. Még egy magára valamit is adó sarkiróka is keményen lehelgette volna befagyott picsáját. :o)
Valamivel 20 óra után érkeztünk meg, váltottam pár szót Borics Úrral és lepasszoltam neki a 2005. júliusi szegedi RLO videót. Ennek dacára megemlítette, hogy aznap találta és nézte meg az első Redline koncertről készült audióvizuális anyagot, és elhatároztam, hogy addig nem nyugszom míg meg nem szerzem. :o)

Szóval ez idő alatt már nagyban hangolt a helyi illetőségű Fastforward. Némileg változott a felállásük, kilépett Peti, az énekes, plusz sikerült keríteniük egy másodgitárost is, szóval túl vannak a krízisen és még egy demofelvételt is a magukénak tudhatnak. Már régóta szerettem volt meghallgatni őket, de valahogy mindig közbejött valami, szóval teljesült egy kis kívánságom, megyek és le is húzom a következő karácsonyi ajándéklistámról míg el nem felejtem. :o)
A netről letölthető mp3 alapján volt némi elképzelésem, hogy milyen muzsikát is játszanak. Szerencsére többen voltak, akik ismerték számokat és a szövegeket is. Peti, a volt énekes is beszált néhány szösszenetre + egy szám erejéig, így mintha több energia jött volna át, biztos előtörtek elfojtott nosztalgikus érzések. Mozgolódás nem sok volt a közönség részéről, de ez az átok az esetek többségében lesújt az első zenekarokra.

Ezután átszerelés, dumálás, következő sör megvásárlása, félig elfogyasztása után következett a szintén helyi Nazde zenekar. Őróluk viszont csak a napokban hallottam először annak ellenére, hogy már működnek egy ideje, meg nevet is változtattak. Eme információ szorgos internetes kutatómunkának mezídes gyilimcse. Itt is az együttes honlapjáról letölthető zenei anyagból próbáltam tájékozódni. Nem az én zenei világom, de amit csinálnak azt jól csinálják. Hihetetlenül lelkesek és látszik, hogy élvezik az egészet. Szóval hajrá.

A szentesi Quest From Inside vette át a terepet, a maguk kis newschool hardcore-jával. Ráztam a fejem, mások földet döngöltek, ahogy köll. :o)

Na ekkor támadt egy kis problematika. Következett volna a Something Against You, de ők a Bridge To Solace-szel egyetemben még úton voltak valahol. Ez nem is lett volna akkora gond, ha nem kellett volna 11 óráig befejezni a rokkerkedést. Szóval ezután következett egy kis várakozás, hátha megjönnek az elkóborolt báránykák. Elindultam hát a következő folyékony árpalevemért, amikor egy nagyon kedves hullakinézetű lánynak öltözött fekete holló szerette volna meghívatni magát egy hasonló űrtartalmú és halmazállapotú nedűre, amire a legnagyobb örömmel mondtam nemet. Hiába kisfiús az arcom, de attól még kemény vagyok. :o)

Aztán csak befutottak az elveszettek. Gyors átszerelés, következett a Something Against You. A Stormtroopers Of Death - March Of The SOD-jával kezdték a produkciót. Viktor már igencsak az alkohol mámorában fürösztött volt, node ez nem csorbította a produkciót, annak ellenére, hogy majdnem besett a dobok közé. Mondjuk jól jött ki a helyzetből, elkezedett a földön fetrengve ordibálni. Számomra ez volt az est fénypontja, talán azért is, mert őket ismertem a legjobban zeneileg. Ááá elszált az agyam, nem tudom leírni... kurvajó volt. Ja és volt Minor Threat - In My Eyes is.

Már nagyon sürgetett a 11 órás zárás, így a Bridge To Solace invitálta meg a nagyérdeműt egy kis feketelevesre. Itt már totális örjöngés vette kezdetét, emiatt gyorsan el is röppent az amúgy is kevés idő.

A végén még egy kicsit dumálgattunk aztán szaladtunk is a kocsihoz, mert kurva hideg volt. A hazafelé út nem volt egyszerű, de az már egy másik történet... :o)

fastforward.atw.hu/
www.nazde.hu
questfrominside.dox.hu/
say.punkportal.hu
www.myspace.com/bridgetosolace