Punk Portál - 2024. március 29.





 

2006. I. 13. Arena, Bécs - Lagwagon


Írta: csabeeka
Feltöltötte: csabeeka
Ekkor: 2006. jan. 14. szombat - 16:12

Eddig még sosem láttam élőben fiatalkori kedvenc bandámat, a Lagwagont. Ezért már kb. október tájékán biztosra mondtam Szabbinak, hogy mindenképpen megyek a bécsi koncertre. Eljött tehát a nagy nap, hivatalosan negyed 3-ra kellett (volna) a Blahára érni. 2 előtt leléptem a melóból, aztán találkoztam még kedvesemmel, aki elkísért a találkozó helyszínére. Szabbi már ott volt, aztán jöttek a többiek is, Lynn, Döme, és Mobil. Negyed 4-kor sikerült elindulnunk, a városból viszonylag hamar kiértünk. Az autópályán nem volt semmi érdekes, dumáltunk erről-arról. A tempó jó volt, annyira nem volt vészes a köd. Hegyeshalomnál váltottunk pénzt, mivel nekem ez totál kiment a fejemből. A határon aztán érdekes dolgok történtek. Félreállították a kocsit, az adatainkat lefénymásolták, amihez ugyan joguk nincsen, de hát... Ki akarja még ezzel is az időt húzni? Nagy nehezen visszaadtak mindent, remélem kedden miattam átkutatják majd az egész buszt :). Miután megérkeztünk Bécsbe, leparkoltunk az Arenától nem messze, elmentünk gyorsan pisálni egyet, aztán irány a városba, mert a jegyre az volt írva, hogy a Jugendinfo este 8-ig nyitva van. Vettünk 2 jegyet 800 HUF-nyi euróért, igazán megérte :). Aztán jött az este egyik fénypontja, sikerült faszán eltévedni Bécs belvárosában! Az irányt mindvégig jól követtük, de hát ez tökmindegy, ha nagyon messze vagyunk a célponttól. Aztán bő háromnegyed óra mászkálás után, végre megtaláltuk, és kiderült hogy 7-kor már bezárt. Mivel Mobil kollega elővételes jegyet szerzett, nem ártott kicsit belehúzni, hogy ne adják el a jegyét. Találkoztunk Ördivel és barátnőjével. Dumáltunk, ettünk, ittunk, stb. Vissza az Arenába. Pulcsiban kurva hideg volt, szétfagytam, szerencsére Szabbi rákérdezett hogy hozom-e a jegyeket, mert bent hagytam a kocsiban. Visszamentünk érte, aztán már kicsit gyorsabb tempóban mentünk, mert nagyon hideg volt. Odaértünk, szépen lassan bejutottunk. A többiek vásároltak ezt azt, én mindössze 2 Hot-Dog mit Frankfurtert vettem, amit Szabbival el is fogyasztottunk. Tipikus Moszkva téri patkányburger íze volt, de hát nem is nagyon vártam mást.

Már nyomta az osvát No More Encore, mikor bejutottunk. Már láttam őket egyszer itthon, már akkor is az volt a véleményem hogy egy tök sablonos, nyálas, ötlettelen szar, amit csinálnak. Ezt sikeresen bebizonyították itt is.

Utánuk megtaláltam a dorogi crew-t, többek között Cián cimborámat is. Hát mit mondjak, elég részeg volt, de gondolom muszáj volt füteni a testet, mert rövidnadrágban jött, annak ellenére, hogy január van.
A húrok közé csapott az amerikai A Wilhelm Scream! Cián mesélte, hogy eddig egy bulin sem volt rájuk mozgás. Hát itt azért volt rendesen, szóval láthatóan ők is és a közönség is jól érezte magát, a retek szar hangzás ellenére. Igazából csak az utolsó lemezüket ismerem, arról voltak a slágerek, nagyon jó bulit nyomtak, csak tényleg sokat elvett belőle, hogy nagyon fosul szólt.

Lagwagon előtt nagyon érdekes osztrák komolyzenéket nyomtak a dj-k. Amitől aztán Szabbival ránk tört a hülyeség! Annyi baromságot hordtunk össze. Pl. rájöttünk, hogy akkor a pesti bulikon revizionista dalokat kéne nyomni a főzenekar előtt! Tök jó lenne, nem?! :) Csillogtattuk némettudásunkat, ám a wieseni bulival ellentétben itt nem a szexre helyeztük a hangsúlyt, hanem a II. világháborúra. A pogózók voltak a Wehrmacht, a bodysurf-ösök a Luftwaffék, meg ilyenek voltak. A legnagyobb beszólást Szabbi dobta be, amikor lehajolt elé egy gyerek bekötni a cipőjét, de mivel nem tudta németül, meg amúgysem volt politikailag korrekt szöveg, ezt inkább csak személyesen annak, akit érdekel! :) Viszont az Ich möchte Gulaschsuppe mit Gestapo is nagyon ott volt! Volt még Branau ist die Kápitál, meg hasonlók, de a Hitler ist meine President is nagyon vicces volt! Ezt amúgy nem kell komolyan venni, mivel Szabbival megbeszéltük, hogy a következő bécsi bulira már szovjet elvtársak leszünk! A nagy vicceskedésnek az lett az eredménye, hogy nagyon hamar elment a holtidő, és a Heartbreaking Music-al elindult a koncert! Nagy beindulás nem volt, mégiscsak az új lemezen van. Aztán az első régebbi ismerős az After You My Friend volt, ez régen az egyik kedvenc számom volt. Beálltunk a frontvonalra, ment a zúzás előttünk, mellettünk. Az Angry Days-nél (ami a létező legjobb LW szám szerintem) mentem be én is, hát komolyan, mondom hatalmas volt. Főleg Cián léggitárszólója volt menő, amit Joey Cape mellett adott elő! Történtek amúgy még vicces dolgok, pl. amikor Cián karját elkapta egy security-s a szinpadon, ő meg nem tudta mi van, és Joey a szám közepén rámutatott Ciánra, és csak ennyit mondott: I love you, too! Mondjuk ezután lelőtt Luftwaffe-ként érkezett a földre, mivel pont akkor nem igazán sikerült kezekre érkeznie! :) De nem lett semmi baj hál'istennek. Bár a szinpadon folyamatosan elhagyta kedves cimborám a cuccait, nem egyszer a zenekartagok adták neki vissza a tárcáját! Remélem nem hagyott el semmit! Sajnos voltam olyan hülye hogy előre megnéztem a setlistet, és bár örültem, hogy főleg a kedvenc számaimat játsszák, de mégis a buli legjobb pontja az előzetesen nem várt Know It All volt! Persze a legnagyobb beindulás a May 16-re volt, ez ugye nem akkora meglepi. A végén volt egy LL Cool J feldolgozás, amit én ugyan nem ismerek, de Döme felvilágosított hogy ez az volt! A magasabbik gitáros visította hozzá a szöveget, kegyetlen nagy volt! Aztán mindenki kedvencével, a Razorburn-el zártak! Régen mindig mindenkitől azt hallottam, hogy a Lagwagonnak már fel kellett volna oszlania, meg, hogy kiöregedtek, stb. Szerintem nagyon élvezték a bulit, és tényleg őszintének tűntek ők maguk is, meg a kommentárok is. A buli vége után indultunk is haza. Elég jó tempóban jöttünk, fél 3 után már bent voltunk a városban! Szabbi volt olyan rendes hogy mindenkit hazáig szállított, ezért örök hálám üldözni fogja, amíg él. :)
Kedden ismét irány Bécs! Akinek kell valamilyen bulira jegy, írjon amíg lehet!