Punk Portál - 2024. április 24.





 

2003.02.22. - Simon's


Írta: Toma
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. feb. 24. hétfõ - 22:04

PogóA Simon's-ba olyan fél kilenc környékén érkeztem meg, ahol 30-40-en lehettek ekkor. Szerencsére pont érkezésemkor kezdett a Columbo Kutyája. Egyes értesülések szerint őket már megelőzte a Compact Pleasure nevű dunaújvárosi zenekar, de mivel később mégis a színpadon láttam őket ezért ez a tényező most elhanyagolható. Szóval a Columbo Kutyája számomra teljesen ismeretlen volt. Sajnos újra előjött a szokásos Simon's hangzás, ami azt jelentette, hogy az énekből semmi nem hallatszott. Nekem úgy tűnt, mintha kicsit szét lett volna csúszva a produkció. Először azt hittem, hogy Schlekiék fogják nyomni a Clash számokat, de mint később kiderült ez a feladat a Hibabejelentésé volt. Lehet hogy a Should I stay... tévesztett meg? Sajnos a hangzás nem javult a koncert végéig, így volt időm egy-két sört meginni.

A következő zenekar a már korábban említett dunaújvárosi Compact Pleasure volt. Először egy kicsit meghökkentem, amikor előkerült egy ördögszarvas BC Rich gityó, de ez csak a látszat volt. Az éneket leszámítva (továbbra is nagyon halk volt) egész jól szóltak. Látszott rajtuk, hogy jól összeszokott bandáról van szó. Feldolgozások (Alvin, Blink 182) és saját számok követték egymást, amire a közönség sajnos nem nagyon indult be. Én egy kicsit hiányoltam a zenekar részéről az átvezető szövegeket, a közönséggel való kontaktusteremtés lehetőségét. Igaz nem a saját közönségük előtt játszottak, lehet hogy egy kicsit gátlásosabbak voltak a kelleténél.

Ex CostaAz Ex Costára egész szép "embertömeg", kb. 50 ember gyűlt össze. Rájuk nagyon kíváncsi voltam, mert amióta velük játszottunk, nem láttam őket élőben. Igaz azóta nem is volt koncertjük :) . Ennek az az oka, hogy elkészítették az első demójukat, amit a koncerten meg is lehetett vásárolni. Üröm az örömben hogy Mota a gitáros kiválik a zenekarból, így neki ez volt az utolsó koncertje a lányokkal. Szerintem jót tett nekik a demó mert sokkal érthetőbbek lettek a számok. Legalábbis nekem. Azt hiszem jól összekovácsolta a dolgokat ez a demó. Az éneket leszámítva itt is jól szóltak a dolgok, és még ha nem is nagy, de kialakult egy kis pogó a végére. Volt szülinapos köszöntés, feldolgozás, de természetesen a koncert gerincét a demó adta. Kíváncsian várom a folytatást!

Hibabejelentés - DaniAz utolsó zenekar a Hibabejelentés volt. Egy kicsit hosszabb átszerelés után kezdtek játszani, és fene tudja miért, de az éneket itt már néha értettem is. Úgy látszik ez is törvényszerű, hogy a Simon's-ban az utolsó zenekar szól a legjobban. Mivel Clash-ben nem vagyok otthon, így az újdonság erejével hatottak a számok. Meg kell, hogy mondjam, nagyon tetszett a produkció. Érezni lehetett az összeszokottságot a zenekaron. Nem voltak felesleges pofázások, rontások, bénázások. Ha jól emlékszem, elég sokat játszottak az időközben megfogyatkozott közönségnek. Aki maradt az viszont nagyon jól érezte magát.

A koncert után pedig hamar elhagytuk a helyszínt, mert várt minket egy kis Polski amibe 5-en szálltunk be, és letekert ablakokkal száguldoztunk, hogy lássunk is ki valamit az ablakokon. Igazi élmény volt ebben a kib×szott hidegben, de legalább hazáig vitt. Még az est lezárásaként meghallgattam a koncerten vásárolt Ex Costa cd-t és így hajtottam álomra a fejemet...