Punk Portál - 2024. március 28.





 

2005. XII. 23. Érd, Borgödör - Penalty Kick, Sage


Írta: kal0z
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2005. dec. 26. hétfõ - 12:52

Az utóbbi időben Sage-ék vagy 80-szor játszottak Pesten és meg akartam nézni őket, de sose sikerült. Ezért döntöttem úgy, hogy le kell mászni Érdre és a Borgödörben karácsonyozni. Amúgy sincs annál jobb, mint december 24-én savanyú szájízzel, karikás szemekkel és az előző napi buli emlékével ébredni.
Szóval, miután a Déliben véletlenül összefutottam pár haverral, megjelent Ócsi is és megittam a forralt borom maradékát. Titan, a Fő Programozó Úr kissé futva érkezett a vonathoz, de elérte, úgyhogy hárman utaztunk Érdre.
A Borgödörben aztán a rokker/pánk/dárk ifjúság jeles képviselőit találtuk, no meg Candy-t, mint olyat. Később befutottak a zenekarok és Skazofrén-Brassknuckle is. Kiderült, hogy lesz egy harmadik banda is, ők kezdenek majd, és valami feldolgozásokban utazó együttesről van szó.
Elhelyezkedtünk egy asztalnál, ahol letelepedett mellém egy alkeszbácsi, aki néhány aranyköpéssel (összefüggéstelen mondatok) emelte az est fényét. Később odaült a Sage sztrétedzs gitárosa, Cris is, egy sörrel a kezében. Kiderült, hogy sajna alkoholmentes sör volt. :-)

Tehát kezdett a Guten A Band, a feldolgozásos zenekar. Már a név is szörnyű. A rokk örök slágereit játszották siralmas énekkel. Pár szám után kimentünk a teremből a kocsmarészbe és onnan elemezgettük az énekest és az ő felmenőit, és drukkoltunk, hogy mikor lesz már ennek vége.

Második bandaként a budapesti Penalty Kick foglalta el a színpadot. Kicsit féltem tőlük, mert Skazó mintha oldschool HC-t emlegetett volna velük kapcsolatban, ez a stílus pedig nem áll annyira közel hozzám. De szerencsére végül kiderült, hogy Penalty Kick-ék gyors metalcore-jukat csak néhány OSHC-s darálással bolondították meg, ami nagyon fasza összhatást keltett. Asszem őket még sose láttam ezelőtt, vagy ha igen, akkor sem emlékszem, mikor. Mindenesetre a közönség ismerte őket, elkezdődött a családias, de energikus mosholás, de amikor az énekes egy circle pit-re akarta rávenni a népeket, szemmel láthatóan nem nagyon tudták, miről van szó.
Rájöttem, a metalcore tulajdonképpen jó, még akkor is, ha általában annyira nem a szívem csücske se a metál, se a hardcore, de az ilyen kevert, különböző hatásokat mutató zenék faszák.
A Penalty Kick koncertjében is csak egy dolog volt szar: a mikrofonkábel, vagy a csatlakozó, ugyanis az ének hol szólt, hol nem. Minden más abszolút tetszett, megyek legközelebb is!

Az est utolsó bandája, a Sage akkor kezdett, amikor elment az utolsó előtti vonat. Így az utolsó metrót is buktuk Pesten, no de sebaj, hiszen erre a battai csapatra vártunk egész este. A kontaktos mikrofoncucctól eltekintve kurvajól játszottak: lehetőség nyílt két jó metalcore banda összehasonlítására, és azt vettem észre, hogy általánosságban Sage-ék kicsit metálosabbra veszik a figurát, mint Penalty-ék, de ez nem zavart senkit, a vidéki hácés népeknek nagyon tetszett. Ahogy a Fő Programozó Úrnak is, ugyanis miután meghallotta Márk és Cris tercelős gitárszólóját, végig arra várt, hogy mikor lesz megint tercelős szóló, de végül nem lett. Mindenesetre már a koncert elején kaptam egy számot, a How much címűt, ami a kedvenc Sage-számom a közepén egy belassulós, dallamos énekes résszel, és most már megvan cédén is, szóval kösziii! :-)
Amúgy most úgy tűnt, viszonylag sok számomra kevésbé ismerős számot játszottak, de ezekre is ment az arcok részéről a karatézás. Osztogattak még a népeknek metalcore promó válogatáscédét is, arra persze rárepült mindenki.

Végül két ráadásszám után, fél 12-kor lett vége a bulinak, így elköszöntünk és leléptünk Érd-Alsóra a vonathoz, majd éjjel egykor már otthon is voltam. Asszem megyünk legközelebb is karácsonyozni koncertre 23-án, idáig az ilyen hepajokon csak kurvajól éreztem magam!

Music Factory-s karácsony milyen volt?

sage.eightball.hu