Punk Portál - 2024. április 25.





 

2005. 10. 01. Százhalombatta - Macskanadrág, Prosectura, Tirpunk, Anti Fitness Club


Írta: Gontar
Feltöltötte: Gontar
Ekkor: 2005. okt. 4. kedd - 15:51

Jobb elfoglaltságom nem lévén, meg mivel már rég voltam Prosectura koncerten, gondoltam ellátogatok az őszi turnéjuk Százhalombattai állomására.

A szokásos unalmas, rövid vonatozással jutottam el a koncertnek helyt adó városba, ahol helyi barátom és szállásadóm várt rám. Némi filmnézés és pizzázás után indultunk le a helyre. Mint megtudakoltam, a csónakházban, ahol az eddigi koncertek kerültek megrendezésre, anyagi okok miatt nem nagyon fognak már koncerteket rendezni, ezért új helyszínen lesznek. Ez a város központjában lévő művelődési ház alsó részében található Ifjúsági Klub Százhalombatta, amit a helyiek csak IKSZ-ként emlegetnek. A hely megközelíthetősége, felszereltsége és hangzása jóval a csónakház felett van, így jó is volt ez a váltás. A koncertterem jó nagy, és asztalok, székek is találhatóak itt, hogy a lustábbak innen hallgathassák a koncerteket. Ezenkívül van csocsó, biliárd és teaház is. Egyszóval remek hely. A legnagyobb előnye, hogy minden koncert ingyenes. :)
8 óra körül értünk le, ekkor még a zenekarokon és néhány helyi emberen kívül senki nem volt lent. Némi kártyázás és köszönés után ellátogattunk a helyi hipermarketbe italt vásárolni, utána vissza a helyre. 9 órára volt kiírva a kezdés, ekkorra már kezdett gyűlni a nép, de azért nem volt nagy tömeg.

A 9 órás kezdést meglepően pontosan betartották. Pár perces késéssel kezdett csak az első zenekar, ami a mosonmagyaróvári Tirpunk volt. Ők pörgős punk zenével mulattatták a közönséget, akik pár szám után mozogni is kezdtek. Játszottak 2 sajátságosan átdolgozott számot is. Az első a 100 Folk Celsius-tól a Paff a bűvös sárkány volt, a másik meg a Sipce Girls Viva Forever című száma. Ezek elég érdekesen, de ugyanakkor jól is hagzottak.

Némi átszerelést követően negyed 11-kor kezdett a budapesti Anti Fitness Club formáció. Ők is pörgős punk stílusú zenét nyomtak. Az egyik gitáros, Tompi a Szili Mikitől kölcsönkért gitárral kellett, hogy játszon, mert az övé Sopronban elromlott. Eleinte rájuk sem volt nagy mozgás, de miután a Tirpunk tagjai elkezdtek elöl tombolni, a közönség is lassan előregyűlt táncolni. A saját számaikon kívül ők egy Anti Flag és egy Green Day számot adtak még elő.

Utánuk ismét egy hosszabb szünet következett és újabb átszerelés, majd negyed 12-kor színpadra lépett a salgótarjáni Macskanadrág. A koncertet Garfield egy bejelentéssel kezdte, miszerint Robi, a dobos bokasérülést szenvedett, így amíg rendbejön, Feka, az Anti Fitness Club dobosa fog helyette szerepelni. Mivel így nem próbálták össze a számokat, ezért Feka csak hallás alapján tudta játszani a számokat. Ehhez képest nagyon jól ment neki, számok előtt kapott némi segítséget a zenekar többi tagjától és csak pár hiba volt felfedezhető koncert alatt. A szokásos pörgős bulit nyomták, sok jobbnál jobb számmal. A közönség az előző koncertekhez képest szépen megduzzadt, és tombolt is rendesen. Az egyik számnál Garfield invitálta a közönséget a színpadra, hogy énekeljenek ők is. Ennek egy srác eleget is tett, és énekelt is szépen az egyikbe, csak nem volt bekapcsolva, így nem volt sok értelme :) A koncert végén visszatapsolás után eljátszottak még 2 számot, de a többi zenekarhoz hasonlóan ők is csak kb. 45 percet játszottak.

Ezután újra egy hosszabb szünet, majd jött az este számomra fontos eseménye, a szekszárdi Prosectura előadása. Ők fél 1 körül kezdtek és 1 órás műsort adtak elő. Voltak régi és új számok is, és erre a késői órára sem apadt le a közönség lelkesedése. Itt is volt jó nagy tömeg, bár a pogót a már fáradt emberek nem nagyon erőltették. A hangulat nagyon jó volt, legalábbis számomra :) Jó, hogy még mindig ugyanaz a lendület és hangzás érezhető a zenekarból, mint amit 7 éve először tapasztaltam. A végén némi erőtlen visszatapsolás után játszottak ők is még 2 számot.

Összegezve az estét egy remek, jó hangulatú koncert volt, kellemes társaságban, amit megérte nem kihagyni.