Punk Portál - 2024. április 24.





 

2003.01.31. - Vörös Yuk - Feldolgozás est


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. feb. 2. vasárnap - 12:15

A Mr. Sörbe érkeztem a megbeszélt időben, de ott senkit nem találtam. Telefonálás után megtudtam, hogy más kocsmában találom az embereket, szóval odamentem. Sokkal igényesebb kocsma volt, kicsit magasabb árakkal, de legalább nem volt tömeg. Pár sör elfogyasztása után elindultunk.

Még elég kevesen voltak az elején, kicsit korán érkeztünk. Aztán jött a közönség, meg a zenekarok.

A Smafu kezdett a Green Day esttel. Délután elővettem a legelső punk CD-met, a Kerplunkot, és meghallgattam pár év óta először. Az volt a meglepő, hogy szinte az összes szövegre emlékeztem! Hát igen, elég nagy kedvenc volt ez a zenekar. Szóval színpadon a Green Day! Ráadásul klubbuliban, ilyet ritkán él át az ember. Nekem nagyon nagy élmény volt az egész koncert. Voltak vélemények, ami szerint nem volt túl nagy szám, meg "Most már még jobban utálom a Green Day-t.", de a rajongóknak nagyon tetszett. Ezek szerint én is rajongó vagyok. A közönségben persze sok fiatal gyerek volt, egy csomó kiscsaj, és ment a pogo ezerrel! Néhány részeg punk ismerős bodysörföltetett mindenkit, emberek repkedtek a tömeg felett. Számok voltak minden albumról, a Shenigans-ről is. Ezen az egyen kívül mindet ismertem, ahol tudtam, üvöltöttem a szövegeket. A legjobb talán a She volt, amit közvetlenül a Basket Case után játszottak el, úgy, ahogy az albumon is van. A BC-re beindult mindenki, rohadt nagy tánc volt, aztán a She-t a Semmi Komoly dobosa játszotta el. Ami nagyon jó volt még, az a Jaded. A Church on Sunday-t is nagyon szeretem, de sajnos e közben érkezett egy nagydarab (valószínűleg részeg) csávó, aki két mozdulattal kiürítette a táncteret, 15 éves lányokat lökött el a picsába. Nagyon felidegesített néhányunkat, lehet, hogy bunyó is lett volna belőle, de szerencsére nemsokára kivitték a haverjai. Szóval ez a szám el volt baszva. A végén volt a bónusz-meglepetés. Mozart leült egy székre, és elővett egy akusztikus gitárt. A Dookie végén lévő bónusz számot játszotta el /A zenekar felhívta a figyelmemet, hogy itt hibáztam! Nem a bónusz számot, hanem a Short Music-ról a Ballad of Wilhelm Fink-et játszották! Bocsi. :)/ , majd a Time of Your Life-fal folytatta, nagyon nagy élmény volt, hogy mindenki énekelte a szöveget. Szóval összességében szerintem nagyon-nagyon jó volt! Lehet, hogy egy év múlva érdemes lenne megismételni, de gyakrabban semmiképp nem lenne jó ilyen feldolgozás koncerteket adni.

Másodikként a Concorde érkezett, a Keserű giliszta nem tudott eljönni, mert az egyik tagot nem engedték ki a katonaságról sajnos. A Concorde tagok eléggé ismerősek voltak, a Pedros Amigos és a Flash zenekarokból véltünk felfedezni tagokat. Nagyon valószínű, hogy többen is benne voltak annakidején a Lopunk nevű feldolgozás-zenekarban. A Concorde csak feldolgozásokat játszik, itt is azt tették, és nem csak Ramones volt. A Ramones-t nem ismerem annyira, szóval számcímeket inkább nem írok. Voltak persze slágerek, amiket ismertem. Volt még Straycats, ami biztos. Ami elég szar volt, hogy több szöveget is papírról olvastak. Ja, és szépen ki voltak öltözve, az énekesen is volt antenna, amit már régebben is láttam a doboson más koncerteken, a szemüvegére egy kerékpár-fényvisszaverő volt erősítve. :)

Végül következett a Columbo kutyája, két taggal kiegészülve. Egy fiú és egy lány énekes csatlakozott a bandához a Clash feldolgozásokhoz. Sajnos nem sikerült túl jól ez a koncert. Nem gyakoroltak eleget, és tök összevisszák voltak egyes számok. Azért voltak jól sikerült slágerek.
A Clash számok után Barangó még nem akarta befejezni, ezért eljátszották a Kézigránátot. Egyből kétszer akkora lett a tömeg, beindult a nagy pogó. Innen már nem volt megállás, szinte egy teljes Columbo kutyája koncertet elnyomtak, egy rakás Qss feldolgozással. Utoljára egy hete hallottam őket ugyanezekkel a számokkal, nagyon jó volt itt is! Volt Büdösök feldolgozás is. Szóval szerintem a koncert második felével megmentették az estét. :)

Szokás szerint nem volt kedve még senkinek távozni, ami annyira jól sikerült, hogy zárásig tartózkodtunk a helyszínen és kb. 5-6-an roptuk a ska slágerekre hajnalig. Nagyon valószínű, hogy én voltam a legjózanabb a társaságban. Sajnos túl korán kidobtak minket, szóval rohadhattunk egy csomót a HÉV megállóban a hidegben, aztán mindenki húzott haza.