Punk Portál - 2024. március 29.





 

2005. IV. 24. Music Factory - Meteors


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. ápr. 26. kedd - 00:02

"Már megint koncert... Igazából nem is ismerem a Meteorst, de tuti jó lesz, ha már ők a psychobilly királyai. Kéne venni lemezt is, mert az menő."
"Aztakurva, mennyi ember! Vajon benn hányan lehetnek?"
"Jaaa, hogy még nem lehet bemenni. Pedig már elmúlt 9 óra! Egy 7 órás kezdés simán jó lett volna..."
"De utálom ezt az egész pacsizás dolgot. Most akkor kinek kell köszönni és kinek nem? Elég a fejbiccentés, vagy kezet is kell fogni? Kell puszit adni vagy nem?"
"Mi van máááár? Fel kell kelni holnap, baszki!"
...
"Na végre! Nyomás felfele!"
"Egész gyorsan halad a sor."
- Csókolom, vendéglist... Köszönöm!
"Tuti bukó lesz, nem vagyunk elegen. Elég kevés az ismerős arc. Mindegy, bal elölre beállok és figyelek, mint egy jó tudósító."
"Burning Vampires. Hagyományos psycho felállás, a frizurák is rendben vannak. Remélem, nem kell sokat várni..."
"Jól van, már itt is az első szám. Nem rossz, nem rossz. De semmi extra. Mit fogok róluk írni? Nagyon hangos a dobvokál. Amúgy jól szól, és végre egyszer nem kell megsüketülni."
"Jaa, hogy ezek mind feldolgozások voltak? Kár, hogy nem ismertem egyet sem. A saját számok is hasonlóak."
"Megint feldolgozások. Miért nyomja ezeket mindenki ennyire? Csak nem azért, mert kevesebb kreativitás kell hozzá, mint újat írni? Elvis, meg hasonlók, nekem ez nem kell."
"Még szerencse, hogy nem volt hosszú, ennyi elég is volt."
"Nézzük a disztrót! Hoppá, lemezes láda, ennek nem lesz jó vége... Meteors, Meteors, nemismerem, nemismerem, nemismerem. Ezt megúsztuk. Új lemezek. 3200, 3800? Na jó, ha tetszik a zene, talán. 5 rongyért póló, 10-ért pulcsi? Azért hülye nem vagyok! Meg már úgyis a közönség fele ezekben rohangál. Nem ismerik az íratlan szabályokat. Vissza a színpadhoz."
"Silver Shine, másodszor. X-ek a kézen, fasza. :) Egy psycho bulin ez tetszik, egy sXe koncerten nem túl izgalmas. A frizurákon még dolgozni kell. Nagyon korrekt a gitárhangzás, jó lesz ez, maradok is az első sorban."
"Na igen, ez már valami! Nagyon király! Jól szól, kellemes dallamok, pörgős ütemek, csattogó basszus. Remek. Érezni, hogy a hardcore-ból jöttek, nem a rockabillyből."
"Majd jól megdicsérem őket a beszámolóban, de azt mindenképp bele kell írnom, hogy Ati nem túl jó frontember, kicsit még félénk."
"Jó volt, üldögéljünk egy kicsit... A francba, rohadt drágák ezek a lemezek, nem tudom, mit csináljak. Megnézem az X-Art disztrót is, hátha van valami érdekes..."
"Fúú, de csinos ez a csaj! [CENZÚRÁZVA]..."
"Hé, ez a másik régebben punk volt, nem? Aztán meg ska-s. Aztán állítólag dnb-s lett. Most meg nagy rockabilly-girl. Gratulálok!"
"Mindjárt kezdődik a Mystery Gang, foglaljunk el előnyös pozíciót. Basszus, már nagyon késő van, erre még jönnek ezek is, ráadásul utólag nyomták be magukat a programba. Biztos, hogy most ez kell ide? Ráadásul elég távol állnak a psychobillytől. Mondjuk a Comets bulikon nagyon jók voltak, meg nekik köszönetem, hogy kétszer láttam az öregeket."
"Mi ez a pózerkedés?? Mi a faszt ránganak ezek az idióták az első sorban minden gitárhangolásra? Mi ez a seggnyaló társaság?"
"Nagyon faszán szól viszont a bőgő, jó lesz ez..."
"És tényleg kellemes, ráadásul ismerem a számokat! Nagyon fülbemászók lehetnek, ha 2-3 buli alatt így bennem ragadtak. Csak tudnám, minek vigyorognak ennyire. Tényleg ennyire élvezik, vagy ez koncepció? Minek kell ennyire túljátszani magukat? Vagy ez a show része? Végülis illik a stílushoz. Táncolnak a fiatalok, helyes, ezt majd beleírom. Jéé, már az én lábaim is mozognak. Na jó, nem gáz, hogy ők is játszanak."
...
"Ennyi már elég lesz."
...
"Legyen már vége!!"
...zzzzzz
"A Meteorsnak nagyon nagyot kell alakítania ahhoz, hogy végignézzem őket."
"Azért elég sokan vagyunk, itt meg is állok, előrébb már nem nagyon jutnék. Sokat nem fogok látni a színpadból innen."
"Már a backstage-en vannak vajon?"
"Nem, itt jönnek. Fú, ez az énekes arc nincs valami jó bőrben. Na mindegy, nézzük, mi lesz."
"3/4 1. Nagyon késő van... Meteors. Az élő legenda. Igazából úgysem az számít, hány albumukat ismerem, hány számukat fújom kívülről, egy fasza zenekar úgy is le tud hengerelni, hogy soha nem is hallottam róluk. Aha... Ez lenne az? Kicsit fosul szól, nem? Kicsit túlságosan rekedtes az énekes hangja. Ez nem igazán tetszik."
"Mi a retkes faszt csináltok? Jól van, gratulálok, üssétek csak egymást... Hé, a lábamra ne lépj már, te seggfej! Ez nektek psychobilly-tánc? Rosszabbak vagytok, mint a szakadék punkok. Mondjuk ha ez kell, üssétek csak egymást!"
"Ez a szám ismerős. De nem szól túl jól... Még megvárok kettőt, ha nem tetszenek, húzok a picsába aludni, már rég otthon kéne lennem."
"Jó, jó, de én sokkal többet vártam. Menjünk..."
"Köszönés nélkül távozni bunkóság, de időt takaríthat meg az ember."
"Be kell tolni a kocsit, de simán menni fog..."
- Segíthetünk?
- Aha, köszi.
"Bassza meg, valami nem stimmel. A szivató... Most csináltattam meg. Na már csak ez kellett, buszozhatok haza... Nyomás."
...
"Ne nézz rá, csak sétálj el mellette!"
- Szia, nem akarsz?
- Kösz, most nem...
"Ő már tuti nem szólít meg."
- Szia.
- Hello.
- Hova mész?
- Haza.
- Nem beszélgetünk?
- Nem. Hello.
"Igazából maradt pénzem, amit lemezre hoztam, és nem is néznek ki rosszul. :)"
...
"Király, hajnal 3-ra otthon vagyok. Itt is a busz."
"Boráros. Ha elcsípem a 6-ost, akkor akár a fél 3 is összejöhet."
"Király, a menetrend szerint pont meglesz. Mondjuk nem is reménykedek."
[CENZÚRÁZVA]
"Mi a [CENZÚRÁZVA] nem lehet időben indulni???"
"Jó, akkor séta, sörözés, amíg jön a következő... Tutira veszek egy új kocsit. Kölcsönből, vagy bármiből. Elegem van."
...
"Fasza, még van jó 3 és fél órám aludni. Friss leszek és üde reggel. :( Kurvára nem érte meg elmenni. De legalább láttam egy legendát, újabb zenekar kipipálva..."

/Plusz információ: a csúszás a zenekar hibájából történt, 2 órát késtek, senkit nem engedtek a klubba, amíg hangoltak./