Punk Portál - 2024. április 18.





 

2003.01.25.-Simon's: Együtt a húsevésért fesztivál


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. jan. 26. vasárnap - 16:54

A meghirdetett kezdésre, 8-ra érkeztem, persze még tök üres volt a helyszín. Sörvásárlás után a jelenlévőkkel társalogtam, közben érkeztek zenekartagok.

Egyszer csak megjelent vagy 5 gyerek, teljesen profin beállított tarajokkal. Nem értettem, mi ez a felhajtás, nem lesz se Picsa, se Barackca. Úgy tűnik, ezek a srácok a 80-as évek stílusát jobban kedvelik, meg a Bucó-féle zenekarokat. Az egyik gyerek egy király sárga Gecizők pólóban jelent meg, nagyon profin nézett ki. Összesen szerintem nem voltunk ötvennél többen, de jó volt a hangulat.

Edgaar és a csirkeA koncert a húsevés népszerűsítése jegyében telt. A díszlet egy felaggatott megkopasztott csirkéből, és néhány füstölt disznólábból állt, amik a hangszerállványokra voltak lógatva.

Már megittam pár sört, mire kezdett "édesanyátok kedvenc zenekara", a Csók és könny. Most láttam őket először. Zeneileg elég jó, de persze nem ez a lényeg. A szövegeket viszont nem nagyon lehetett érteni. Az elején játszottak pár Érdekfeszület szöveget új zenével. Ez szerintem tök felesleges, ennek a zenekarnak nincs sok köze a Feszülethez. Ráadásul az új zenék szerintem sokkal gyengébbek lettek. Abbé hentesruhát vett fel, a fehér köpenyre Erős Pistából kent "vérfoltokat".Aberrált atya
Játszották a Komár Laci feldolgozást, amit már sokszor hallottam zenekari kíséret nélkül éjszaka a buszon. Itt elvileg a gitáros (Wave) és a basszgitáros (Tonyo) hangszert cseréltek, de sajnos a basszus nem szólt, szóval a nélkül játszották el. A másik sláger, a Hajnal nem volt. Összességében jó koncert volt, de egy kicsit többet vártam. Lehet, hogy Aberrált nem volt elég részeg? A koncert közben vékonybeleket dobált be a közönségbe, amiket persze dobáltunk vissza.

Schlekinek nem sok ideje volt pihenni, mert a második fellépő zenekarban is ő dobolt. Nem is tudtam, hogy játszani fog a Columbo kutyája is. A mostani koncert leginkább Qss emlékbulinak volt mondható, játszottak egy csomó régi Qss számot, és még néhányat más zenekaroktól a 80-as évekből. Voltak fúvósok is néhány számban. Jó volt.

Bucó azt mondta, hogy ez a Szókimondó szövegek búcsúkoncertje, de persze ezt nem kell túlságosan komolyan venni. A dobos a változatosság kedvéért Schleki volt, és kb. úgy ment a dolog, mint annak idején, amikor a Patkánylyukban láttam őket ebben a felállásban. Volt a lassú, meg a gyors, és Bucó minden szám előtt mondta Schlekinek, hogy milyen következik. Eljátszottak néhány általam is ismert Szókimondó számot, majd a 80-as évek feelinget tovább folytatva játszottak régi számokat. Sajnos kicsit leitattak, szóval nem mindenre emlékszem tisztán, de az biztos, hogy volt a Bárcsak háború lenne már a Kisangyaltól.

A koncert végére szerencsétlen csirkéből néhány alkotórészt (pl. fej, szárny) leszaggattak. :) Elvileg lett volna disznósajtevő verseny, de mivel senki nem nevezett, nem tudom, mi lett végül a megvásárolt kajával. Megjelent a rendezvényen Lipi is a Csizmáskandúrból, azt ígérte, a végén ska-diszkót csinál, de a végére elment a kedve tőle, és lelépett. Ezért a koncertek után vége is volt az egésznek, elindultunk haza.

Aberrált atya     Aberrált atya