Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. 01. 17. - Vörös Lyuk - Rambo


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. jan. 19. vasárnap - 12:50

Újabb HC bulin vagyok túl, sajnos megint én fogok róla írni, pedig nem értek hozzá.

A Fix rádióban nyert 3 ingyenjegyemmel mentünk be, majd jó sokat álltam sorba a ruhatárnál. Benn nagyjából a HC bulikról már ismerős emberek. Korán érkeztünk, kezdésig még volt idő, szóval vettem sört, most már áttértem a dobozosra, abban legalább nincs annyi hab. Árusítottak Rambo és egyéb cuccokat, nem nagyon néztem a kínálatot. Azon filozofáltunk, hogy vajon sörrel a kezemben kiszolgálnának-e, ha egy sXe pólót akarnék venni. Szerintem simán nem. :) Gyűltek az emberek, elég sokan lettünk, ami érdekes, hogy a tegnapi 5 budapesti punk buli közül néhány oldschool alkoholista punk is ide jött.

Kezdett a Reach Out. A korlát elé kijött az énekes, és onnan nyomta végig a bulit, körülötte szép nagy félkör, karba tett kezek mindenhol. Már a múltkor is tetszett a zenéjük, és most sem csalódtam. Rövid, durva számok, de szerintem lehet benne valami punkos beütés, mert az ilyen zenéket nem szoktam szeretni, ez meg király! A legjobb a metálos basszgitáros, aki néha szépeket hörög a mikrofonba. Mivel rövidek voltak a számok, a koncertnek is gyorsan vége lett.

Másodikként játszott a Human Error, Pándi Balázs dobolt (remélem, nem írok hülyeséget), egy teáskannát formázó idióta sapkában. Meghallgattam a Human Error/Speak Up! split-et a múltkor, és ez alapján arra a megállapításra jutottam, hogy ez a zene nekem egyáltalán nem tetszik. Túl puhány vagyok a grindcore-hoz. De nem csak ezzel van bajom. Szerintem elég szar, hogy az összes dalszöveg elfér egy kazettaoldalnyi borítón. Nem hiszem, hogy túl sok értelme van a "Fuck the police" jellegű dalszövegeknek. Vagy akkor legalább fejtsék ki, hogy miért is, de ne egy sorban. Egyébként asszem pont ez a slágerszámuk, egy lány is felment "énekelni". Persze így már sokkal jobban tetszett. Ez is jó rövid volt. Itt is mindenki csak állt, én meg elégedetlenkedtem. Kimentem egy sörért, és mire visszaértem, tök nagy zúzás fogadott. :) Szóval ez a buli legalább nem állós volt.

A Hold X True sem a kedvencem (tényleg nem nekem kéne írni ezeket a HC beszámolókat), de egyre jobban ismerem a számokat. A mostani bulin az volt a poén, hogy leginkább a részeg punkok táncoltak rá! :) Én is megittam már pár sört, szóval nekem is tetszett. A végén a TV tornás vicces számot a Reach Out énekesével adták elő, óriási zúzás indult be a színpad előtt. A feldolgozásokat most sem ismertem fel.

A Rambo előtt volt egy kis szünet, aztán elkezdték. Az énekes tisztára úgy néz ki, mint Mező, csak pár évvel idősebb, és pár kilóval több. A számok gyorsak és rövidek voltak, mint általában ezen az estén minden zenekarnál. A mondanivalót Jakab Zoli fordította magyarra, a Fuck the police itt is nagyon ment, egy másik beszólás pedig az alkohol ellen szólt. Én csöndben iszogattam a sörömet eközben. :) Volt nagy tánc, zúzás. Egyszer fejberúgtak, egyszer seggbe. Ez a kettő még kicsit fáj. Volt circle pit is, örültem neki, és én is beszálltam. Úgy tűnt, a zenekar is élvezte a bulit.

A koncert után gyorsan kiürült a hely, mi még rohadtunk egy darabig, majd hazajöttünk.