Punk Portál - 2024. április 24.





 

2005. III. 19. Music Factory - Macskanadrág


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. már. 20. vasárnap - 14:21

Kutyával ellentétben én már teljesen megbarátkoztam a Music Factory-val. Az új teremmel, az új design-nal, a normális hangcuccal teljesen OK a hely. Ráadásul kocsival nincs is messze. :) Tegnap menni kellett, mert megígértük a dorogiaknak. Róluk majd később...

Az X-art disztrónál soha nem unatkozom. Némóék órákon át tudnak különböző dolgokkal cseszegetni, igazán nagy élmény. Ráadásul beindult a becsületkasszás vegetáriánus "konyha" is, vagy mi a neve. Én valami kondérra számítottam, meg tábortűzre, ehelyett a Rajkáról már ismert szójafasírt(?) + zsemle + bele amit akarsz hamburgert lehetett kajálni. Finom volt.

A Honeyball egyenesen Franciaországból érkezett (na jó, közben lehet, hogy hazamentek fürödni, nem tudom). Profin lenyomták a programjukat, igaz alig fértek el a színpadon. Az viszont érdekes, hogy még 2005-ben is van olyan közönség, akik ska-ra és reggae-re durván pogóznak. Komolyan, egy olyan lassú reggae számra, mint az Eek-A-Mouse Ganja Smugglin, hogy a picsába lehet ütni egymást? Amúgy jó sokan voltunk, és tényleg lelkes volt a közönség. Honeyball-ék meg faszán nyomták a punk-rockot lejárató szemét nyálas popzenéjüket. :)

A Link-X épp tegnapra lett kész az új lemezével, kaptam is egyet, most hallgatom. (A közönségnek is osztottak pár darabot.) Most nem voltam részeg, szóval jobban tudtam figyelni rájuk. Sok újat viszont nem tudok írni, dallamos deszkásat játszanak, mxpx vonalon. De azt legalább jól csinálják. A dorogi törzsrajongók tomboltak, mások viszont nem nagyon mozdultak rá a zenéjükre.

Mindenképp meg kell említenem Karger Kocsis Balázs nevét, akivel az este folyamán találkoztam, és dobverőket gyűjt. Szóval ha legközelebb Balázs az öltöző ajtajában a dobverődet kéri, add oda neki, és dedikáld is mindenképp! Ha szerencséd van, a Wizo dobverője mellé kerül a Tiéd is! (Ez nyilván a dobosoknak szól...)

Az igazat megvallva nem vártam sokat a Macskanadrágtól, így kellemes meglepetés volt a koncert. Hatalmas beindulás, nagy tömeg, jó hangulat. Hosszú koncertet adtak, és szerencsére sok régi szám is elhangzott, amiket természetesen teli torokból ordítottam. Mostanában sorra fedezem fel a régi kedvenceket. Lehet, hogy még a végén az új albumot is meghallgatom... Most játszottak Budapesten először két gitárossal, a Boogie Mammából már ismert Szili Miki a Macskanadrágba is beszállt. Tényleg jól szóltak így a számok. Fúvósok viszont nem voltak, nekem annyira nem is hiányoztak. Meg el se fértek volna.

Macskanadrág után oszolni kezdett a tömeg, és átélhettem az este legjobb részét, a dorogi arcokkal egy asztalhoz kerültünk. Már tök részegek voltak, és az este folyamán alkotottakra még rátettek egy lapáttal, tiszta hülyék voltak, mi meg csak röhögtünk folyamatosan. Itt szeretném leszögezni, hogy az esztergomi beszámolóban írt "utáljuk a vidékieket" kijelentés vicc akart lenni, aki komolyan vette, annak úgy kell neki.

A múlt héten is látott Anti Fitness Club maradt a végére, elég gyér közönségnek játszottak. Sokat nem változott a zenéjük az elmúlt egy hét alatt, volt most is Anti-Flag meg Ramones feldolgozás, plusz a saját számaik. Néhány ember táncolt néha, mi meg lassan elindultunk haza...