Punk Portál - 2024. április 25.





 

2005. II. 27. Kultiplex - Zeke


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. feb. 28. hétfõ - 23:02

A következő beszámoló olyan lesz, mint egy jó Zeke szám. Rövid és kicsit bunkó.

Igyekeztem lekésni az előzenekarokat, de nem sikerült. Kicsivel 9 után, amikor megérkeztem, még semmi nem ment le. A 7-re írt kezdés tehát valóban "tájékoztató jellegű"-re sikerült. A csúszás egyik oka az volt, hogy a the deadbeats végül nem lépett fel. Nem vesztettünk sokat.

A Polly is Dead igazi koszos rakkenroll-t nyomott, kár, hogy kicsit távol áll tőlem ez a stílus, plusz az énekes hangja sem tetszett. Egy húrszakadás alatt a dobos megmutathatta tudását, ezen kívül nem sok élményteli történt a koncerten, pár szám után távoztam is.

A Stereochrist-ot egyszer már jól lehúztam egy gödöllői koncertjük után, szóval most nem teszem ezt. (Utánanéztem, kétszer...) A kicsit metallicás hangzás miatt elég gyorsan otthagytam őket, nem az én stílusom. Többek szerint remek koncertet nyomtak, a Zeke tagjai is megemlítették őket.

A Zeke meg legenda, tagadhatatlanul. Kár, hogy a héten zsinórban ez volt a hatodik koncertem, így már kissé fáradtan figyeltem az eseményeket, a végére majdnem elaludtam. De erről nem a zenekar tehet, szépen sorban darálták a számaikat. Ha valaki nem tudná, a Zene igazi rakkendroll punkot nyom, jónéhány éve. A frissen vásárolt lemez borítóján csak hárman szerepelnek, a színpadon viszont négyen voltak. Nem mai gyerekek, látszik rajtuk, hogy nem kímélték magukat az elmúlt években. Viszonylag sokan összegyűltünk, de érezni lehetett a vasárnap estét, alig páran mozogtak. Ráadásul egy hosszadalmas hangolással kezdődött a buli, kár, hogy ezt nem lehetett a kezdés előtt lezavarni. Nem tudom, mennyit játszottak, de érzésem szerint nem túl sokat. Persze ebbe az időbe is belefért egy rakás sláger, amiket egyáltalán nem ismertem. Mind tök ugyanolyan volt, de ez semmit nem vont le a produkció értékéből, nekem nagyon tetszettek. Nem sokat szóltak a közönséghez, és láthatóan nekik is volt már jobb hangulatú bulijuk. A koncert végén annyi nem volt a megjelentekben, hogy visszatapsolják őket. Kár...