Punk Portál - 2024. március 19.





 

Nem Mind-1 bemutatkozó villáminterjú


Írta: Pornstar
Feltöltötte: pornstar
Ekkor: 2003. jan. 9. csütörtök - 14:51

Punk Portál: Először is kérnék egy rövid bemutatkozást a zenekartól, és mondjátok el pár szóban, hogy kik is vagytok Ti.

Nem Mind-1: Mi vagyunk a Nem Mind-1 nevű zenekar.

1999-ben alakultunk Budapesten, a végleges felállás:
Gitár ének: Rácz Krisztián "Chris"
Basszus, ének: Sziklai Zoltán "Ckee"
Dob, vokál: Maráz Péter "Kese"

Punk Portál: Mit szeretnétek elérni a zenétekkel, és mik a zenekar céljai?

Nem Mind-1: A célunk, hogy minél több emberhez eljusson a világról alkotott képünk! A jó ill. rossz dolgokról, ahogy mi látjuk.

Punk Portál: Mivel foglalkoztok a civil életben? Padokban görnyedtek, vagy már dolgozó emberekként élitek mindennapjaitokat?

Nem Mind-1:Ckee és Chris A szakközépiskolában 4 évig 1 osztályba jártunk, autószerelőnek tanultunk! De senki nem ment végül autószerelőnek!

A civil életben Chris 1 nyomdában dolgozik, Ckee nemrég szerelt le, a seregben tengette életét, most keresi a megfelelő munkahelyét, Kese pedig tanul és mellette itt is, ott is melózgat.

Punk Portál: Mennyi fogyott az első albumotokból (Este 10 - a letöltések menüpontban belehallgathattok - a szerk.) és mi róla a véleményed így 1 év elteltével (apróbb hibák,stb...)?

Nem Mind-1: Idáig 350-400 db fogyott az albumból.
Ahhoz képest, hogy huszonnégy óra alatt vettük fel az egész albumot – keveréssel együtt, minden alkalommal 22:00 - 04:00-ig - nem lett rossz. De ha nem így nézzük, akkor néhány dolgon változtatnánk.

Punk Portál: Jól ismerem a lemezt és az új számaitokat is, amelyeket még nem rögzítettek stúdióban. Megmarad a zenétekben az élénk társadalombírálat és a élet vidám oldalának szemlélete?

Nem Mind-1: Igen, megmaradt. Elég pörgős lesz az új anyag, százszor dallamosabb, és sokkal jobban kidolgoztuk a számokat. A szövegeket tekintve pedig legyen meglepetés!

Punk Portál: Mely zenekarok voltak rátok nagy hatással? Kiknek köszönhetően kezdtetek gitárt fogni?

Nem Mind-1: A zenekarok, akik hatással voltak ránk, gyerekkorunktól a Guns N’ Roses, Metallica, Beatrice, Sziámi, de az utóbbi 6 évben az: MxPx, Millencolin, Lagwagon, Pennywise, Mad Caddies, Hi-Standard, Not Available, No Use For A Name,........ és minden olyan zenekar, ami ebbe a stílusba sorolható.

Punk Portál: Melyik bandákkal vagytok jóban és kikkel koncerteztek itthon szívesen?

Nem Mind-1 Nem Mind-1: A Macskanadrággal 6 éve vagyunk nagyon jó, baráti viszonyban. Leggyakrabban velük koncerteztünk, de sok más zenekarral is voltak közös bulijaink! A baráti zenekarok, akiket nagyon bírunk és jóban vagyunk: Fürgerókalábak, C.A.F.B., Pedros Amigos, Prosectura, Blow Ya Mind.

Punk Portál: Eddigi legemlékezetesebb fellépésetek?

Nem Mind-1: A legemlékezetesebb buli a 2001-es EFOTT-volt, mert majdnem tele volt a sátor a koncerten, a közönség alig akart leengedni a színpadról minket. Ez a koncertünk volt olyan, hogy minden úgy ment, ahogy kell, és mi is végig jól együtt voltunk.

Punk Portál: Hogy készülnek a számaitok? Ki a dalszerző?

Nem Mind-1: A számokat az énekli, aki írja, de minden számunkban van vokál, kánon, és akkor mind a ketten énekelünk "Ckee + Chris".
Otthon megírjuk az alap dallamot a szöveggel, lemegyünk a próbatermünkbe "végre sikerült minden cuccot megvennünk, így most már saját próbatermünk van és nem kell 2 órákra bérelni, rengeteg pénzért :) " és mindenki hozzáteszi a maga részét. A zenekarban mindenkinek 1/3 része van!!

Punk Portál: A zenekar jövőbeli tervei? - Warped tour, Epitaph records, filmszerepek? :)

Nem Mind-1: Igen ez a sorrend pont megfelelne, ezért meg is tettük a megfelelő lépéseket!
Felvettük az új számainkat és elküldtük őket az Este 10-zel együtt elég sok kiadóhoz, most várjuk a visszajelzéseket.Nem Mind-1 De a legnagyobb gond, ami jelen pillanatban aggaszt minket, hogy Chrisnek be kell vonulni a seregbe januárban, mert nem volt elég, hogy ez évünk Ckee bevonulása miatt a koncerteket tekintve nagyon rosszra sikerült, most még 1 x megismétlődik. De nem adjuk fel, mert mind a hármunk élete a zenekar!!!

Punk Portál: Van valami üzenetetek a Punk Portál olvasóinak?

Nem Mind-1: Először is köszönjük a interjút, és üdvözöljük a Punk Portál minden látogatóját! És a lényeg: bulizzunk, élvezzük az életet és a Punk-Rock-ot!

Punk Portál: Én köszönöm és további sok sikert!



Elérhetőségek:

Telefon: 06-70-318-6455 (Chris)
Email: nemmind-1@freemail.hu
Honlap: http://nemmind-1.punkportal.hu





Most szólj hozzá!