Punk Portál - 2024. április 23.





 

2005. I. 21. Kultiplex - Skambulance, PASO


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. jan. 22. szombat - 16:57

Gondolom már többekben felmerült (bocs, Nojémi) a kérdés, hogy milyen módszerrel lehet heti több beszámolót írni éveken keresztül. Azt hiszem, eljött a pillanat, hogy eláruljam, hogy is készülnek ezek a cikkek. Az az igazság, hogy előre megírt sablonjaim vannak, amiket a buli után csak elő kell húzni, és kitöltögetni az üres mezőket, választani a lehetséges opciók közül. Így igen gyorsan, nagy hatékonysággal lehet megírni egy beszámolót. Még szerencse, hogy majdnem minden buli tök ugyanolyan! Íme:

(Hétfő / Kedd / Szerda / Csütörtök / Péntek / Szombat / Vasárnap) este semmi dolgom nem volt, így úgy döntöttem, lenézek a (Vörös Yukba / Kék Yukba / Kultiba / Süsibe /            -be) (punk / ska / hardcore / reggae /            ) buliba. A kezdés   9-re   volt kiírva. Mivel nem akartam késni, pontosan érkeztem. Ekkor még persze senki nem volt a helyszínen, de már gyülekeztek az emberek. Kis idő elteltével (már egész sokan lettünk / még mindig kurva kevesen voltunk). Sok (fiatal hülyegyerek / hülye vén fasz / pózer HC-s / köcsög alteros) érkezett, akiknek fingjuk nincs az egészről, bezzeg mi a haverokkal kurvára otthon vagyunk a témában! A kezdésig ezekkel a jó arcokkal csevegtem, majd elindultunk a terembe, ahol már hangolt az első zenekar.

A  Skambulance -t (most láttam először / láttam már párszor / a kedvenceim között tartom számon), szerintem elég (fasza / szar) zenét játszanak. A felállás:  2 gitár, basszgitár, dob, szájharmonika, szinti . Szerintem nem ártana (bevenni pár / kirúgni a)  rézfúvós -t. A koncert közben (lelkesen táncolt / egy helyben állt / egyáltalán nem létezett) a közönség. Láthatóan (páran / mindenki) ismerte a számokat. Játszottak több feldolgozást is, (amikből egyet sem ismertem / amiknek nagyját én is ismertem, és lelkesen énekeltem:  Rancid, Operation Ivy, Specials ). (Küldtek nekem is számot, ezért most szeretem őket / nem küldtek számot, ezért rosszat írok róluk, de ezt persze nem indoklom meg a beszámolóban). (Unalmas fosadék zenekar, nem szívesen nézném meg őket mégegyszer / Kellemes szórakozást nyújtottak, szerintem érdemes lesz odafigyelni rájuk!)

Az első fellépő után távoztam, és ittam egy (szódát / sört), majd szóba elegyedtem pár megjelenttel. Sok időm nem volt, sietnem kellett vissza, hogy jó helyem legyen a  Pannonia Allstars Ska Orchestra  koncertjén, akikről elmondható, hogy (most láttam először / láttam már párszor / a kedvenceim között tartom számon). Nagyon (fasza / szar) koncertet adtak, a közönség (lelkesen táncolt / egy helyben állt / egyáltalán nem létezett). (Kiegészítő megjegyzés:  sok hülye fasz pogózott, széttaposták egymást, úgy kell nekik! ) (Nagyon élveztem / kurvára untam) a koncertet. A megszokott számokat játszották, plusz elhangzott pár új is, ezek közül megemlíteném a  dub-os  szerzeményt, melynek a címét még nem tudom. Eljátszották a kedvencemet is, a   nem tudom a címét, de mindig Kutyának meg nekem küldik, és tényleg kurva jó -t. Kb.  egy órát  játszottak, majd levonultak a színpadról. Persze visszajöttek, és adtak néhány ráadás számot is, (melyekre mindenki megőrült / amiket már nem nézett meg senki). (Kiegészítő megjegyzés:  valahonnan előkerült Szasza a Tizenhétből, és ő produkálta magát a színpadon, nagyon szórakoztató volt ).

A koncertek után még elvoltunk egy darabig, majd távoztunk. Egy újabb (fosadék szar / kellemes / egynek elmegy) bulin vagyunk túl, várjuk a következőt!


Na, kb. ennyi. Természetesen több sablon is van, példaként megemlíteném a "kurvára bebasztam, nem emlékszem semmire", vagy a "vidéki fesztiválos" sablont, minden ki van dolgozva. Mire vársz, most már Te is megírhatod életed első koncertbeszámolóját, ennyire egyszerű!

Ui: Igen, tudom, hogy lógok még két beszámolóval, ezek is meglesznek valamikor, mondjuk a keddi az valószínűleg a "kurvára bebasztam, nem emlékszem semmire" sablon alapján fog keszülni, ami kitöltetlenül kb. 3 sor, és kitöltve se lesz sokkal hosszabb...