Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. XII. 23. Százhalombatta


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. dec. 26. vasárnap - 13:49

23-a este. Az embernek semmi dolga. Mit lehet ilyenkor tenni? Hát persze, punk koncertre menni! A Nesze 'battai fellépése épp kapóra jött, szóval neki is vágtunk az útnak. Kicsit fos volt az idő, de azért túléltük, oda is értünk a Csónakházhoz egyben, ráadásul pont időre. A szervező Sage zenekaron kívül 3 Honeyball taggal is találkoztam. :) Király, hogy vannak helyi arcok, akik bevállalják ilyen bulik szervezését. 500 Ft-ért 4 zenekart láthattunk (a Paranoia elmaradt), és közönség is volt, ha nem is túl nagy.

Mint írtam, épp kezdett az első zenekar, a Mana. Metalcore jellegű zenét nyomtak, elég jó volt. Kb. 5-6 számot játszottak, de azok elég hosszúak voltak. Két feldolgozás is elhangzott, egy metalcore téma, talán a Heaven Shall Burn-től, és egy Strife. Azt nem mondanám, hogy a közönség megőrült a zenéjükre.

Másodikként a Nesze lépett a nem létező színpadra. Egész jól szóltak a cuccok, csak a mikrofon volt kontaktos. Aztán ezt egy cserével megoldották. Bár elég sokat hibáztak, én élveztem a koncertet. 4-5 ember végig énekelte a szövegeket, de pogózni leginkább csak egy tarajos 'ploited punkot láttam, aki Sex Pistols számokat követelt a zenekartól. Azt nem kapott, viszont a szokásos Szándék és zárásként a Sham 69 feldolgozás is elhangzott. Játszottak két újat is, az egyik az Utolsó menedék, ami szerintem kurva jó, arról szól, hogy felnő az ember, és ez milyen változásokat hoz. A másikat most játszották először, az is jó lesz, ha Peti megtanulja a szövegét, meg még összepróbálják kicsit jobban. Ja, amúgy Ricsi, az új dobos, aki igazából Kicsi, az új gitáros, egész jól nyomta, de azért még elbaszott pár részt.

A Septic mint megtudtam, a Septic Pain utódja, és fehérvári. A dobos maszkban játszott, ami nem tudom, miért volt jó neki, gecire beleizzadt. A gitáros hangszere nagyon faszán nézett ki, lángcsóvás villámgitár, ráadásul kurva jól is szólt. Az énekes gyerek meg nagyon lendületesen tolta, fel-alá rohangált, ugrált, ordított. A stílus valahol a hardcore-metalcore-vivaHC stílusok között váltakozott. Játszottak egy Hatebreed feldolgozást is. Elég sokan ismerték a szövegeket, volt 2 srác, akik rendszeresen nyomták a singalong-ot. Nem volt rossz koncert, de nem igazán az én stílusom.

Végül a Sage élvezhette a hazai pálya előnyeit. A második számra már nagyon sokan nyomták a mosh-t. A zenekart szerintem már nem kell bemutatni, kellemes metalcore-t játszottak, ha jól láttam, már az új basszgitárosukkal. Útitársaim már nyűgösek voltak, meg az útviszonyokra is figyelni kellett (jégpálya kialakulása), szóval a koncert közepén elindultunk haza.

Batta Underground, így tovább!