Punk Portál - 2024. március 29.





 

2004. XII. 21. Süss Fel Nap!


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. dec. 25. szombat - 16:07

Valami tök más buli volt ide szervezve, de aztán Pokolgép úr hazalátogatását meg kellett ünnepelni egy RedLine koncerttel, szóval változott a program. Nem féltem, hogy a műsorfüzetek hibás adatai csökkentenék a közönséget, azért a meghirdetett kezdés környékén persze még kongott az ürességtől a hely.

A Something Against You kezdett egy új intróval, Viktor, az énekes csak ezt követően vonult be a színpadra, majd ordítani kezdett, amit 20-25 percig abba sem hagyott. Szerintem megnézett az utóbbi időben pár "hogyan mozogjunk a színpadon" oktatóvideót, szépen elsajátította az alapvető lépéseket. A megszokott számokon kívül elég sok új is elhangzott, amik nem voltak rosszak, de nem is nagyon különböztek az eddigiektől. A hangzás az egész buli alatt rendben volt. A számok közötti pöcsölések alatt azt is megtapasztalhattuk, hogy Viktor tanult egy kis parasztságot idősebb zenésztársaitól, vicces beszólásokkal szórakoztatta a közönséget. Bár mint mondták, jó, hogy kiesett a "leggyengébb láncszem", szerintem nem ártana egy másodgitárost, és esetleg egy vokálost bevenni, mert Viktor hangja kissé egyhangú egy idő után.

Azt gondoltam, a fél SAY-t is magába foglaló Red Line Offside előtt játszik az Idoru, hogy legyen idő pihenni, de nem így történt. Ördi maradt a dobok mögött, Gepárd gitárra váltott, és már nyomták is tovább a rokkot. A SAY alatt szépen megtelt a terem, hirtelen egész sokan lettünk. Ennek ellenére fele akkora zúzás sem volt, mint például a Marco Poloban rendezett bulikon. 6-8 ember (köztük persze én is) mozgott, aztán ennyi. Többnyire az új lemez számait játszották, 2-3 sláger hangzott el a régiről. Új nem volt. Nagyon tetszett a koncert, de nem volt olyan hangulata, mint pl. a legutóbbi balatoninak. Nagyon szimpatikusnak és fontosnak tartom, hogy a színpadról a mondanivaló egy része eljutott a közönséghez is. Persze sokan szartak rá, miről beszél az énekes a számok között, de ha csak pár ember meghallgatta, már elérte a célját a zenekar. Merthogy erről kéne szólnia a dolognak, nem? Marina Revüe, és a végén Circle Jerks feldolgozás volt még hallható.

Tudjátok, mi a legjobb az Idoru koncertekben? Az első sorokban gyülekező csinos csajok! Meg van az előnye, ha helyes srácok nyomulnak egy bandában. :) Beálltam a csajok mellé, és figyeltem az ifjú pogózókat, hogy verik szarrá egymást. Vicces volt. A koncerten amúgy a megszokott számok hangzottak el nagyjából, bár az EP dalait hanyagolták sajnos. Jó volt.

Afterparty-ra nem maradtam, mert dolgom volt.