Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. XI. 12. Vörös Yuk


Írta: Madafaka
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. nov. 14. vasárnap - 10:28

Laci, akit eme neves napon szólítottam először Krúgernek, kitalálta, hogy a próba után menjünk le a Vörösbe, amibe beleegyeztem. Első utunk a Retekbe vezetett, ahol nyomtunk két csocsót, meg ittunk két sört, meg találkoztunk két gyerekkel, meg négy csajjal (kakukktojás). Ebből egyik a nője. Így indultunk el a Yukba.

Amint odaértünk, egyből az a hír fogadott, hogy elmarad a CPg és ezért 800 helyett 500 a jegy. Nem is baj, gondoltam, úgyse érdekel engem. Mielőtt azonban bementünk volna, még szembetalálkoztam Burgerrel, akivel a bora melett elbeszélgettem egyről, s másról. Így tudtam meg például azt az érdekességet, hogy Göteborg (vagy valami más német város) egy metál stílusnév, illetve hogy nem tagja a HT-nak (gondolom most sokan a szívükhöz kaptak eme bennfentes hír hallatán), de van 4 bandája. Kifejtettem neki azon nézetem, hogy tulajdonképp miért is utálom én a HC-t, és megértett. Ekkor még egyáltalán nem sejtettem, mi vár rám az este.

Lemenve lézengő tömeg fogadott, majd az első zenekar. Show Your Life. Szaros HC. Hát egyből fogtam a fejem, hogy hova a picsába keveredtem már megint, dehát nem volt mit tenni. Végig kellett hallgatnom, elvégre ki lett fizetve. Összesen két meglepetést nyújtott nekem a zenekar, úgymint egy feldolgozást, ami meglepő módon nem volt olyan egysíkú, mint a megannyi tucatszám általában. Úgy látszik a hiba bennem van. Rossz koncertekre járok. A másik meglepi az O-zone zenekar (mainstream) érthetetlen miért befutott számának feldolgozása. Mindazonáltal egyszerűen nem bírom felfogni, miért kell tucatzenekart csinálni. Bevált kliséket majmolni. Annyira mű az egész, hogy beszarsz. A KOC-nak ilyen soha a büdös életébe nem jutott az eszébe. Nem is futott be. Újdonságnak egyedül az hatott, hogy egy helyütt elkaptam pár szófoszlányt és kiderült, hogy magyar a szöveg. Persze ugyanúgy nem érthető, de már ez is haladás.

Második zenekar a Snobs volt. Snobs a Vörös Yukban. Itt tartunk. Legutóbb Érden közös koncert a Yellow Spots-szal, azelőtt meg a kényszerkoncert a próbateremben, most meg ez. Valami nagy bajok vannak a punk háza táján, ha ez megengedhető. Az énekest még a koncert előtt kiszúrtam. Gondolkodtam, hogy honnan ismerem, aztán kiderült. Amikor beálltak az tetszett, aztán szépen lassan álomra szenderültem, majd az utolsó előtti számnál fölébredtem. Valami vallásos. Azt ismertem. Tetszett is. Az utolsó instrumentális, meg egyenesen jó volt. Volt füstgép is. Fogalam sincs mikor éreztem már utoljára ezt a kellemes szagot. Talán még főiskolán 5 éve. Hát egyből bele is álltam, hogy beszippantsam, és átadjam magam az emlékeknek.

A show végeztével sétálgattam keveset, talán vettem még egy sört, de nem biztos. Lent max. kettőt ittam. Ezt tudom. Majd jött valami cseh vagy lengyel zenekar. Nemtom kik voltak, mert se kiírva nem volt a nevük, se be nem mondták /Czosnek, lengyel - Dan/. Vagy igen, csak nem értettem. Na ők is szarok voltak. Úgyhogy inkább fogtam egy taxit és hazajöttem.