Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. X. 20. Kék Yuk - Stretch Arm Strong


Írta: Mansiz
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. nov. 11. csütörtök - 23:40

A koncert majd’ két hete volt, mégis itt ülök az üres „papír” előtt. Talán Wayner kívánsága, miszerint ez hosszabb legyen, mint az előzőek, talán Jaster elvárásai egy beszámolóval kapcsolatban. Nem tudom. Valami blokkol. Nem jön az ihlet.
Kicsivel 9 után érkeztem, ám a megszokottól eltérő módon időben kezdődött a buli, így a Bridge To Solace első pár számáról lemaradtam. Ezúttal ezt igazán sajnáltam, mivel teljesen élvezhetően szólt minden, még az ének is. (*-; Fellegi sem azt tartotta elsődleges feladatának, hogy a gitárjával minél szebb köröket rajzoljon a levegőbe. Remélem legközelebb is megmarad ennél az elképzelésnél, én meg majd megpróbálok igyekezni. Zoli a vége felé tartott egy kisebb beszédet. Bírálat az életükkel semmit kezdeni nem tudó, valamely ideológia mögé besorakozó, aztán ész nélkül azok igéit hirdető „harcosok” ellen. Koncert után hallottam, pár helyen célbatalált…
Razor Crusade közben döbbenten számolgattam magamban, hogy előző látogatásuk óta bizony egy teljes év telt el. Még most is tisztán él bennem, mikor Marco Poloban a BTS utolsó számánál unplugged hangszeres pózerkedéssel tették emlékezetessé és igazán mókássá a bulit. Azóta a zenekar megélt pár tagcserét és kiadott egy új nagylemezt. A közönség is szépen gyarapodott, ám megmozdulni nem igazán akaródzott. Ezt soha nem negatívumként írom -mivel én sem az önfeledten üvöltözve előadott karatebemutatóimról vagyok híres- csak megjegyzés, biztosan sokakat ez érdekel. Nekem úgy tűnt, kicsit visszavettek a keménységből, az érzelmes szenvedés javára.
Stretch Arm Strongra szinte teljesen megtelt a terem. Rengetegen jöttek vidékről, meg páran külföldről is. A koncert első pillanataiban beindult az önfeledt bulizás, a színpad előtti szokásos félkörnek nyoma sem maradt. Lelkes tömörülés az első sorokban, stage diving, küzdelem a mikrofonért. Egyik szám után az énekes érdeklődésére jelentkeztek azon nem kevesek, akik kiutaztak az előző osztrák koncertre. A hangulat koncert végéig változatlanul jó volt. Nem is engedték el a bandát ráadás nélkül.
A befejezésben Taktika Csabi segített: „feltartott a legszexisebb magyar zenekar gitárosa, a barátaim otthagytak, szórakoztattuk egymást még 1 óráig, aztán egyedül kellett hazamennem.” Útközben Majority Rule, The Pixies.