Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. X. 27. Budapest, Zappa Café


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. okt. 28. csütörtök - 11:25

Rohadt nagy dugók voltak az egész városban, ezen sikerült jól felidegesíteni magam, végül villamossal és gyalog eljutottam a Mikszáth térre. A Zappa Café-t meglátva kicsit kételkedtem benne, hogy jó helyen vagyok, de a sarkon álldogáló feketepólós külföldiek (az egyik zenekar) és két ismerős hölgy érkezése meggyőzött, hogy a hely stimmel. Még korán volt, így üldögéltünk, vártuk, hogy megérkezzen a többi zenekar. A közönség is szállingózott, bár elég kevesen. A Zappa egy igazi puccos hely, a pincében tartották a koncertet. Annakidején ez volt a Tilos az Á, mint megtudtam, '95-ben volt itt Leukémia, azóta semmilyen punkos esemény nem zajlott errefelé. Kicsit megváltozott a pince is, szépen ki van csempézve az egész, szőnyegek borítják a padlót, 360 a csapolt sör. A külföldiek egy hatalmas disztrót pakoltak ki, volt választék bőven, a Chimaera tangát is hozott. Bakelitből viszont nem volt túl nagy választék. Érdekes zenekarnévre lettem figyelmes az egyik split-en, az addActionListener[this]-szel közös 7''-et adott ki a Chimaera. :)

Összepakolták a cuccot, majd kb. 40 perces késéssel a Blood Is Fire lezúzott kb. 5 számot. Egész jól szólt minden, a gondot az okozta, hogy mikrofonhiány lépett fel, csak egyet hoztak, így bizonyos részeknél nehéz volt az együtténeklés. A kb. 30 fős közönségből 2-3 ember ugrándozott is. Jó koncertet láthattunk, de volt már jobb is. :)

Másodikként az angol Dignity Dies First tagjai érkeztek, akik eddig a színpad mellett üldögéltek, halál unott arccal. Biztos elfáradtak a turné során. Mindenesetre a koncert alatt előkerültek a rejtett energiák, nagyon keményen zúztak. Ja, még nem írtam, metalcore-t játszott mindenki ezen az estén. Nekem a Darkest Hour ugrott be, szerintem nagyon hasonló zenét csináltak. Éppen ezért tetszett. :) Nagyon hangosan szólt az egész, de legalább megvolt a letépi a fejed feeling. Erre is ugrándozott néha 1-2 srác. Hogy miről szóltak a számok, meg hasonlók, sajnos nem tudok nyilatkozni. Tőlük szívesen vettem volna valami olcsóbb hanganyagot, de sajnos a 6 számos CD is 2000 Ft volt, bakelitet meg nem hoztak.

A hátralevő kb. fél órában pedig a belga Chimaera játszott. Úgy tűnt, páran ismerik is ezt a zenét, néha 5-6 emberes lökdösődés is kialakult. Nekem valamiért nem tetszett annyira, mint az angolok. Meg nem tudom mondani, miért, elég hasonló volt a kettő. (Bár Paca azt mondta, tök más stílus. Azt hiszem, még nem vagyok metalcore szakértő.) Mindenesetre őket már elég unottan hallgattam végig.

A koncert után pár Lali ment tovább piázni, én szomorúan hazakullogtam. Nem szeretek kimaradni a jó dolgokból, de hát vannak kötelezettségei az embernek...