Punk Portál - 2024. március 28.





 

2002.12.21. - Nemart: Punk&Ska Christmas 2. nap


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2002. dec. 24. kedd - 01:36

Következzen egy kis beszámoló a második napról!

Háromnegyed 8-kor érkeztünk, és épp elcsíptük a Meskalin első számát. Tök pangás volt még, alig néhány ember, az első sorban a netes punkerek. Egy új taggal játszott a Meskalin, és mivel a dobos jelenleg honvéd, próbálni nem sok idejük volt. Ezt észre is vettük, az egyik számot csak nyolcadszorra sikerült elkezdeni. Ha valaki nem ismerné, a Meskalin ska-punk jellegű zenét játszik, és már két fúvós is van benne. Régebben sokat fikáztam őket, de most már elég jók, csak az éneklő Kutyával vannak problémák. Szerintem nem ártana keresni egy énekest a zenekarnak, ő meg koncentrálhatna a gitárjára.

Jó korán lezavarták a Meskalint a színpadról, gondolom a pontos kezdések miatt. Csak egy probléma volt, hogy a Deadbeatsből még két tag hiányzott, amikor következtek volna. Ezért volt vagy fél óra szünet, közben sörözgettünk, meg ilyenek. Aztán nagy nehezen felmásztak a színpadra. Régen a Deadbeatst is jól lehúztam, de sajnos most már őket sem tudom annyival elintézni, hogy "szar!". ők is egyre jobbak, nemsokára megjelenik az új felvétel is. A régi számokat is felturbózták, így már sokkal jobbak. Egyébként nagyon profi a zenekar, Oxygene tud a hátán gitározni, sőt basszerozott is egy Beatles feldolgozásban, amit Burger (a basszgitáros) énekelt. A végén jött a szokásos Krsa ragga, ami ugyancsak nagyon tetszett. Az új számok közül is volt 1-2, elég jók. A közönségből előtűnt néhány igazi punkrokker, és kemény pogóba kezdtek, ütötték egymást rendesen. Nem sajnáltam őket. :) Más nem táncolt, le is szúrt mindenkit Oxy.

A Salad Dayst már nagyon vártam. Sajnos itt is mindenki csak állt, egy szép nagy félkörben. Nagyon jó koncert volt ennek ellenére! Én legalábbis élveztem. Januárban kijön az Along The Way című lemez, a Nemart adja ki. Mindenképpen érdemes megvenni, nagyon jó! Az Interneten már elég régóta elérhető (ez is pozitív dolog, hogy megjelenés előtt kirakták). Szóval én már rohadt sokszor végighallgattam a számokat, azt hiszem ők az új kedvenceim. A legjobbak talán az A Trip To Find My Truth és a Loneliness. Nagyjából mindent eljátszottak a CD-ről, meg volt még néhány egyéb szám is, talán feldolgozások, sajnos nem nagyon vagyok otthon a HC zenékben.

A Malacka és a tahó megint Malac'ska néven lépett fel. Ami többünket is negatív élményként ért, hogy az énekes lány nem öltözött ki olyan szépen, mint a múltkor. Felháborító! :) Mivel láttuk mostanában őket néhányszor, már ismerősek voltak a számok, sőt hirtelen előkerült egy rakás ember is, nagy össztánc kezdődött. Az első szám volt a mutogatós, Keksszel már nagyon tudtuk a dolgot, mutogattuk is, amit kellett. A tréfás szövegeknek lehet, hogy nincs túl sok mondanivalója, de elég szórakoztatóak az ilyenek, mint "Pokémon nőtt a kukimon".

A Hatóságilag tiloson persze már jó sokan voltak, ment a pogo is valamennyire. Nem tudok sok újat írni, az új számok a jók, a régi slágereket is üvöltöttem. A koncert elején Bazsó énekelte az Anarchia című nótát, amire már elég régóta nem volt példa. Öröm volt hallani, ezt a rengeteg mondanivalóval bíró remekművet, én is üvöltöttem, hogy "Nincsen isten, nincsen haza, ANARCHIÁT AKARUNK!!!". A legnagyobb élmény a buzis szekcióban ért minket. McCheap külön megkérte Marcit, hogy ne menjen fel a színpadra, ezért a jobb szélen épp mellettünk kezdett el Szöszivel buzitáncot járni, letolt gatyával himbálták, amit himbálni lehet. Néhány Malacka rajongó lány épp áthaladt volna a területen, de a látványtól elszörnyedve mozdulni sem tudtak. :) Mi meg csak röhögtünk, nagyon jó volt! Azért a végén persze Marci a színpadra is felment, ahonnan elég gyorsan kénytelen volt távozni, mert a barátnője lekevert neki egy kurva nagyot, majd leráncigálta. :) A koncert végén elhangzott a kedvencem, az új album címadó dala, a Valahol.

A Polemic már megint egy évig szenvedett a kezdés előtt. Hoztak saját dobcuccot, majd nagyon sokáig hangolgattak. Emiatt sajnos megint inni kellett egy sört, pedig már nem az első volt az este folyamán. Aztán elkezdték, a közönség meg végigtáncolta az egész bulit. Mivel őket is két hete láttam (akkor sem először), már voltak ismerős nóták. Énekeltük is a szövegeket, persze csak halandzsát. Elég hosszú koncert volt, de a közönség bírta végig. Vissza kellett tapsolni őket, hogy eljátsszák az egyik nagy slágerüket, majd a végén az Ahoy cíművel búcsúztak. Aki sietett, még elérte a buszt, de mi inkább vettünk még egy sört, volt egy óránk elfogyasztani. A buszon remek volt a hangulat, Abbé atya egy szegény lányt elkergetett az ülőhelyéről. Az enyhén ittas társaság botrányt keltett. Még a Borároson volt egy kis hógolyócsata, egy szemét Nesze tagot kellett megdobálni.