Punk Portál - 2024. április 24.





 

Simon's Pub - 2002.11.16.


Írta: kipu
Feltöltötte: kipu
Ekkor: 2002. nov. 17. vasárnap - 17:22

Tudjátok, mit csináltam tegnap egész nap?! Szerves kémiát tanultam! Olyan szavakat, hogy (E)-biszbróm-2metilbuta 1,3-én, meg ilyeneket. Képzelhetitek, hogy örültem, amikor kezdett fél 6 lenni és végre elindulhattam, hogy felfrissítsem az agyam egy kis tommal (meg Gontarral meg Edgarral, meg edi bájos barátnőjével meg Ritussal meg később qltival és Kázmérral), és hogy megtámadjam vele együtt a Mr Sört:o) Ittam 3 deci finom bort és kivégeztónk egy mécsest meg egy szénradírt... gyúrmáztunk cápafogat meg éppen ivó ősz tarajú punkot, amikor eccerre csak fél nyolc lett. Megpróbáltuk megtölteni a Sör mellékhelyiségét csurig, de miután összefogott akciónk nem járt sikerrel, némi kajavásárlás után elsuhantunk a Simons felé.

Már eléggé sokan voltak, lehetett jegyet is venni, vettünk is, és kaptunk pecsétet a kezünkre (még most is el lehet olvasni, szóval jó pecsét volt: KRAX/Védelmi és Szlg. BT/Bp, Hungária krt. 17/szám: 29667647-2-4/1 - akinek nem ilyen volt az HAMISÍTVÁNY!). Megtaláltam a Costát meg a Smafut egyből:o) Kis fecserészés és 2 deci kóla után (magyarul ittam összesen 4 deci boroskólát, remélem nyomonkövetitek... a következő félórában össze is ráztam a komponenseket:o)) hallottam, hogy odabent van valami, úgyhogy beviharzottam.

És a Tömbérdek zúzott:o) Schleki mondta, hogy új a felállás, de nekem ez nem jelentette sokat, mert még nem láttam őket, szóval nem tudom, ki volt az új, de nem is lehetett észrevenni (ez bók!). Persze, király volt, mint mindenki ezen az estén, én a dobosbácsit figyeltem, és ez igen:o) Tegnap este minden dobos "ez igen!" volt! És fájós lábam ellenére még roptam is egy kicsit (de csak hogy összekeveredjen a boroskóla). Tök jó volt, hogy mozogtak a tagok, bár nem volt könnyű ekkora helyen! Az viszont nem tetszett, hogy király zene volt és nem táncikált senki! Olyan igazságtalanságnak tűnik! Persze, hogy szar zenére nem mozdulok meg a buli közepén sem, de ha jó a zene, akár 2 perc mulva nem marad nyugton a lábam:o) Mindegy, ÉN nem fogtam vissza magam, csak utána szomjas lettem, úgyhogy MoTa hátsó zsebében fészkelő
pénzemből vettem még kólát:o) Egy decit. (rosszak voltak az arányok odabent) Ezzel be is fejeztem az aznapi vízháztartási egyensúlyozást.

Ocsi dobol ; Terjack enekel/gitározikÉs aztán tadadadadAMN! Ismerős arcok a színpadon:o) A zenekar bővült egy spanyol lovaggal, meg ideiglenesen egy kissé illuminált állapotban lévő női taggal - Kali kifogástalanul tudja kiabálni, hogy "kurvarég", mikrofonba is! Az este első crowdsurfjét méltán vallhatom magaménak! Kalóz és Ritus voltak a crowd, és sikerült vagy derékmagasságig felemelni engem, meg megpörgettek stb. Csak aztán sürgősen pisilnom kellett, és volt sor, úgyhogy sajna csak a legvégére értem vissza, és ez gáz.

Aztán jött bűn és a fertő, a Csalás Lopás! Ott üldögéltem a színpad mellett, mert Simonsban a hangzásvadászat meddő dolog, és így legalább mindent láttam! Én már néztem az elején, hogy nem szívesen lennék szintis, mert az a szintiállvány nem maga a stabilitás, de amikor megláttam szegény fiú mikrofonállványát, aminek az alapanyaga természetbarát léc volt, hát elterelődött a figyelmem a szintiállványról:o) Egyébként az a napszemüveg, ami a srácon volt, nem hülyeség, a Simonsban mindig bántja a szemem az az UV-lámpa. Aztán persze megint csinálta a showt, de aranyosan, nekem legalábbis bejön ez "figyeljétekakezemetfigyeljétek":o) Persze a Csalez Lopez is nagyon jó volt, énnekem tetszik a Kreativitás, bármit is mond bárki (vki mondta, hogy nem tetszik neki), erre is rettenetes jót roptam, amíg tudtam! Egész a közelmúltig nem tudtam, hogy szeretem a skat! Csak szerencsétlen banda alig fért el a Simons hátsó felében (nemhogy a színpadon), ráadásul igazán összegyűlt a tömeg és nagy buli volt!
Szeretem a Simonst, mert mindig király a hangulat, még akkor is, ha nincs hely meg nagyon csúszik a padló. Ahogy néztem, rendesen ment a szörfölés meg a fenékrázás, nem
volt semmi hiba!

Aztán kimentünk egy kicsit levegőzni, muszáj volt, fel kellett készülni a Smafura! Nem is volt hiábavaló az erőgyűjtés! Olyan ereszdelahajamat műveltünk, hogy ajjaj:o) Ójaj, tényleg, a kihagyhatatlan! Albert bátyó, egy bebaszott srác már CSL elején fogott egy széket, lerakta előre középre, és leült egy sörrel a kezében, körülbelül "bekapcsoltam-a-tévét-és-most-nézem-mi-megy-nem-is-olyan-rossz-zene-nem-váltok-csatornát" - stílusban. Aztán Smafun már kezdett rátalálni a hangjára, és időnként halaszthatatlan közölnivalói támadtak a közönséggel és eccerűen elrabolta a mikrofont. Nem tudom, Sanyi fantasztikus mondanivalójű gügyögés-hörgései vagy a srác népbuzdító beszédei tartalmaztak több információt! Kázmér szerint Sanyin legalább látszott, hogy BMEs:o) Amikor viszont a srác elkezdte lebaszni a közönséget, hogy miért nem mozog, egyszerűen lincshangulat támadt, közölték vele, hogy "mert odaóültél a tánctér közepére te állat!!" és egy fél perc alatt rejtélyes távolságokba került a szék! Attól fogva a srác, ha valaki aludt, azonnal odament és berángatta a pogóba! Nem tudom, miért, de egy hangfal(?) a dob mellé került a színpad elejére egy székre - hasonló stabilitási állandóval, mint a szintiállvány. És amint eltávolítottuk Albert Székét, és kezdett igazán nagy buli lenni, egy szám közepén valaki nekiesett, és a hangfal székestül-mindenestól bedőlt az emberek közé, és egyszerűen csönd lett! Amíg ki nem derült, történt-e valami komoly baj, mindenki aggódva figyelt, de csak egy madzagot kellett visszadugni valahova, és amikor rájöttünk, mindenkinek nevethetnékje támadt:o) Hülyére röhögtük magunkat magyarul! Persze egész végig király volt a hangulat, odabent zúzás volt meg ugribugri, egész végig, sőt! Schlekit ne válasszátok meg miniszterelnöknek, mert DIKTÁTOR! (noha most a nép érdekeit képviselte) Közölte szegény Smafuval, hogyha nem nyomnak ráadást, nem kapnak gázsit:o)
Hálaajégnek, a Smafu nagyon anyagias zenekar, úgyhogy kaptunk ráadást, de annyira, hogy muszáj volt nekem is belevetnem magam a buli közepébe, mert ezt nem lehetett kibírni.

Sajnos azonban ennek is vége lett, és rövid néposzlás után mi is hazafelé vettük az irányt. Időközben gazdagabb lettem egy S-es Smafu pólóval, ami KÉK (végre), meg egy Smafuszülinapos plakáttal (irigykedjetek csak:o)). Hazafelé tommal még megerőszakoltunk néhány pocsolyát, megkritizáltunk néhány autót, kivégeztünk egy tál tésztát és olyan 4 óra körül nyugovóra hajtottam a fejem.