Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. X. 2. Vörös Yuk, Kultiplex


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. okt. 5. kedd - 00:49

Tegnap este indulás előtt tudtam meg, hogy a Kulti programját megkavarták, és a Fallen-BIF párost a buli végére rakták. Így igazi dilemma volt, hogy akkor most milyen sorrendben látogassam meg a szórakozóhelyeket. Végül a Vörös Yukkal indítottam...

A Punk-Optimum fantázianevű fesztiválturné budapesti állomását tartották ezen az estén. Az átlagéletkor úgy 16 körül volt, de 12 évesek is megjelentek a koncerten pánkos pólóban. A Must utolsó számát csíptem el, nem az én stílusom. A kezdéseket percre pontosan betartották, mivel komoly pénzbírság járt a későknek. Azt hittem, a Graveyard at Maximum-ot szeretem. A koncertjük mégsem tetszett. Nem szólt túl jól, de nem ez volt az igazi baj. Kinőttem a ska-punkból? Pár gyerek pogózgatott, viszonylag sokan ismerték is a számokat. A Bad Religion feldolgozásért plusz pont jár a zenekarnak, nagyon jól adták elő. Azért az tagadhatatlan, hogy van pár nagyon jó slágerszámuk, amiket én is velük énekeltem.

A GAM után elindultunk a Kultiba, így sajnos a Buttholes koncertjéről lemaradtam. Megérkezve megállapítottam, hogy elég népes a közönség. Nagyon sok trendi csajszi is érkezett, akik eltérnek a Trafóban megismert "elvont" kaszttól, itt inkább a hülye-picsának-néz-ki-de-azért-"elbeszélgetnék"-vele kategóriába tartozó hölgyek képviseltették magukat. (Csak irigykedek, hogy velem nem álltak szóba.) Itt sokkal több baráti arccal találkoztam, mint a VY-ban, a tökrészeg BIF-crew-t nem volt nehéz megtalálni a kerthelyiségben. Az est további fénypontja volt totálrészeg kollégám, Borsó, valamint Pándi Bali hajnal 3-kor, amikor már járni sem tudott. :)

A fellépők nagyjára nem igazán voltam kíváncsi. A Superbutt-ból fél számot hallottam, nekem nem jön be ez a sok pózerkedés. A zenét nem fikázom, nekem nem tetszik, ennyi. A FallenIntoAshes viszont király volt, bár még mindig nem a kedvenceim. Néha elég kemény mosh is megindult az első sorokban. A hangzás teljesen rendben volt, mint mindig a Kultiban.

Izgatottan vártam a kb. hajnali fél 2-es Blood is Fire kezdést. Meglepően sokan maradtak erre a koncertre is. Mozogni csak néhányunknak volt kedve, de mi nagy beleéléssel nyomtuk a karatét. Remélem, legalább a fél terem hülyének nézett, amikor kipróbáltam, milyen metalcore-ra skankelni, meg amikor XBenceX-szel nyomtuk az egyhelyben ugráló Tankcsapda-rajongó mozgást. A legmeglepőbb a koncertben az volt, hogy a tökrészeg zenekartagok teljesen korrektül eljátszották a számaikat. A repertoár a megszokott volt, számok közben mentek az idióta bekiabálások és a hasonlóan színvonalas válaszok a színpadról. Nagyon fasza buli volt.

A zenekarok után még maradtunk egy darabig, szódáztunk, tréfálkoztunk. A bejárattól egy a rácsnál álldogáló faszi küldött el minket, mondván a röhögcsélésünkkel zavarjuk a munkájukat (nem csinált semmit), húzzunk be, vagy ki, de kint se hangoskodjunk. Szóval lassan mindenki elindult hazafele.

Nem említettem még az este sztárját, a Brigád-tollat, amit a Vörös Yukban vettem 150Ft-ért, és mindenkinek büszkén mutogattam. Boldog vagyok, hogy egy ilyen ereklye tulajdonosa lehetek, egész este ezzel osztottam autogramot a rajongóimnak.

Hajnal 3 körül összefutottam SmafuSanyival is, aki a Vörös Yukból érkezett. A Keserű Gilisztáékkal jött a koncertre, de sajnos 3 órát késett a vonatjuk, így lemaradtak a koncertjükről, helyettük 1 órás szünetet tartottak, mivel a többi zenekar nem akart korábban kezdeni. A többiek után pedig már nem játszhattak. Éljen a szolidaritás, az összetartás, a becsületes hardcore-punk viselkedés!