Punk Portál - 2024. április 25.





 

2004. IX. 30. Gödör - Indymedia est


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. okt. 1. péntek - 12:56

!Fontos! a cikkben tévinformáció, hogy Jani kiszállt a PASO-ból, betegség miatt volt távol.

Szentendrén kezdtem, ahol 2 ouzo és egy sör után borkólázni kezdtünk. Hétköznapra való tekintettel csak pár kortyot ittam, de a hangulat meg volt alapozva. Már a HÉV-en összefutottunk pár punkerrel, a Deákon pedig csoportokban érkeztek az ismerős arcok. Most voltam először a Gödörben. Kissé meglepődve tapasztaltam, hogy már a hely előtti nagy tér is dugig van. Több kisbusznyi rohamrendőr pihent a környéken. Nagyon sokan képviseltették magukat az este, olyanok is, akiket évek óta nem láttam. Nagyon vonzó tud lenni egy ingyenes buli a város közepén, főleg ha egy nagyobb név játszik. További vendégeket vonzott gondolom az Indymedia szervezés, sok színtéren kívüli személyt is meg lehetett figyelni a közönség soraiban. (Szerencsére politikai bla-bla nem hangzott el a koncertek során.) Elmentünk közértezni, sörrel a kézben nyomultunk be a nagyterembe, ami már tele volt, és a Ska-Hecc állt a színpadon. Állítólag a Boogie Mamma koncertek nem itt szoktak lenni, ez egy nagyobb terem volt, szerintem 400-an tuti voltak benne, de lehet, hogy többen. Előrenyomultunk az első sorba, és ott táncoltunk a Ska-Hecc-re. Most, hogy már láttam őket kb. ötször, azt kell mondjam, kurva jók. Van pár fenomenális és pár nekem kevésbé tetsző számuk is, de összességében nagyon élvezetes volt a koncert, már elég sok szöveg is megragadt bennem, amit énekelhettem. Mellettünk hülye tarajosok lökdösődtek Nirvanában meg Tankcsapdában. :) Visszatapsoltuk őket (nem a pánkokat), és újra eljátszottak egy számot.
Terjengtek hírek állítólagos nácikról, akik leérkeztek, és fiatal gyerekeket molesztáltak, hogy vegyék le az áthúzott horogkeresztes felvarrójukat, meg ilyenek. Ezt csak azért találom hihetetlennek, mert ha 4-500 ember lejön egy ilyen bulira, csak nem hagyja, hogy ezek a nem túl barátságos elemek bárkit piszkáljanak. Vagy Te hagynád, hogy melletted valakit baszogasson egy szélsőjobbos fiatal? Ugye nem?
Koncert után az előtérig sikerült kivergődnünk, hatalmas volt a tömeg. Itt lézengtünk, majd a Pannonia Allstars Ska Orchestra klippbemutatójára értünk vissza. Természetesen örömujjongásban törtünk ki szereplőtársammal, amikor magunkat láthattuk viszont a vásznon. Jó lesz ez a klipp, de azért nyugodtabb körülmények között is szeretném majd megnézni. Most már tényleg szinte mozdulni sem lehetett a színpad előtt, bal oldalon helyezkedtünk el, és a lehetőségeknek megfelelően próbáltunk táncolni. Egész ügyesen megoldotta a PASO az egyre vészesebbé váló énekeshiányt, most már Jani sincs a zenekarban. Akik eddig nem ismerté őket (sok ilyen néző lehetett, pl. az előttünk szeletelő diszkós arcok), azoknak valószínűleg nem tűnt úgy, hogy bármi hiányozna. Nem tudom, mi lesz így a PASO-val... Nagyon nagy hangulatot csináltak, tombolt mindenki. Nem gyenge hallani, ahogy több százan oooo-znak a Gagarin-ra. Játszottak egy új feldolgozást, egy reggae szám ska verzióját, Áfonyának küldték, aki rendszeresen szokta játszani az eredetijét a dalnak. A kedvenc 2tone számomat Kutyának küldték, merthogy ezt állítólag ő szereti a legjobban. Nos, ezzel én vitatkoznék, én vagyok a number one fan! :) Meg is sértődtem.
A ráadásban vendégzenész érkezett Vera személyében, nagyon jó volt újra a színpadon látni, együtt adták elő a névadó dalt. Sajnos időközben a kontroll elszállt, így rohadt hamisra sikeredett az ének...
Kifele menet a páratartalmat lehetett vizsgálni, ami szerintem tuti 100% volt, mintha gőzfürdőben lettünk volna. Odakinn a koncert alatt állítólag összecsaptak a fradisták meg az angolok, összetörtek pár dolgot. Ezért volt a sok rendőr, nem a ska buli miatt. Szerintem nincs is szebb annál, amikor sok ostoba focidrukker szarrá veri egymást. Az külön szép, ha még a rendőrök is beszállnak.
Mivel a buli kb. egy órát csúszott, sikerrel lekéstük az utolsó villamosokat. A Deákról a Körtérre a legkönnyebben gyalog lehet eljutni, sietni kellett eléggé, de kicsit több, mint fél óra alatt oda is értünk. Ha nem késett volna 23 percet a buszom, akkor még kellemes is lett volna a hazaút. Így csak a bezárt Pizza Hut-ból hallható drum and bass-zel tudtam szórakoztatni magam, miközben majd' megfagytam.