Punk Portál - 2024. március 28.





 

2004. IX. 29. Music Factory - No Rest


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. szept. 30. csütörtök - 08:21

A Music Factory autóval könnyedén megközelíthető, remek a parkoló, és ráadásul nekem elég közel is van. Megérkezve megtudtam, hogy az előzenekart, a small fonts-t lekéstem. Szomorú, én a hely honlapján szereplő 9 órás kezdésre számítottam, amit sajnos nem tartottak be.

Kb. 30 ember érkezett a bulira, személyzettel és small fonts-szal együtt. Átlapoztam a brazilok disztróját, itt már egy lemez előadóját sem ismertem. A No Rest-ről azt kell tudni (a honlapjukról informálódtam), hogy több, mint 10 éve alakultak, és többször bejárták már egész Európát, most is hónapok óta minden nap máshol játszanak. Elég kemény élet lehet, Angliától Oroszországig mindenhol nyomtak több bulit is. Érdemes megnézni az oldalukon a térképet, ahol fel vannak tüntetve a helyek, ahol eddig játszottak. Egész Európa tele van pöttyökkel! Ma este egy újabb területet fedtek le, most játszottak először Budapesten. Nem volt nehéz kiszúrni, kik a tagok. Szakáll, raszta haj, kosz. :) A gitárosnak a keze is be volt gipszelve, állítólag valahol Litvániában autóbalesetet szenvedtek. Még a koncert előtt végignéztük, ahogy az egyik arc elfogyaszt egy feles abszintot, szabályosan, kiskanálban felgyújtott kockacukorral.

Aztán felmásztak a színpadra. A felállás megfelelt egy hagyományos HC-punk zenekarnak, dob, gitár, basszus, ének. Az énekes egy csajszi volt, igazából miatta látogattam el a koncertre. (Bírom a csaj-énekes bandákat.) A húrok közé csaptak... Eleinte tetszett a dolog, hagyományos hardcore-punkot játszottak nagyon gyors ritmusokkal, elég primitív témákkal. Az énekeslány pofákat vágott, kalimpált a kezével, és ordított. Nekem az Undying énekesnője az etalon, hozzá képest persze elég gyenge volt, hörgésről itt szó sem volt. Sajnos a zenét elég gyorsan, 3-4 szám után meguntam. Mind tök ugyanolyan volt, hallottam már ezer ilyet. Az egyetlen érdekessége a zenekarnak a csaj ének lehetett volna, de szerintem kicsit halkan szólt a mikrofonja. Azért nem volt rossz zene. Az első sorban egy gyerek totális extázisban nyomta végig a koncertet, többször énekelt is. Biztos voltam benne, hogy a zenekarral érkezett. A koncert végén kiderült, hogy egy magyar srác, aki nagy rajongója a zenekarnak. Elég meglepő lehetett nekik, hogy Brazíliából Magyarországra érkezve a 30 fős közönség egyik tagja kívülről fújja az összes szövegüket. :) Ha már szövegek: biztos nagyon komoly politikai mondanivalója volt a zenekarnak, de összesen kb. két mondat hangzott el tőlük a koncert során, miszerint örülnek, hogy itt vannak, és először járnak itt. Meg persze pár tenkjú. Szóval nem tudtuk meg, miért is ilyen mérges az énekeslány. A végén nyomtak 2-3 ráadás számot, az egyik elég jó volt, bólogattam is lelkesen.

Aztán meg gyorsan hazahúztam, 11 előtt itthon is voltam. Támogatom a hétköznap korán kezdődő koncerteket! Csak tudjam, mikor kezdődik, nem szeretem lekésni a fél bulit.