Punk Portál - 2024. április 19.





 

2004. IX. 23-25. Hétvégi élménybeszámoló


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. szept. 27. hétfõ - 21:21

Helló, itt az ingyenélő nagypofájú, aki nem tiszteli a zenekarok munkáját! Nézzük, kiket tudok lefikázni a múlt hét végéről, és hány bulira jutottam be ingyen!

IX. 23. csütörtök, Trafó

A hétfői Dead Scenestars bulit sajnos kihagytam, így vasárnap után csütörtökön volt a következő koncert. Este fél 10-ig melóval vertem el az időt, majd valami kaja, sör és csoki (Sport szelet, alap!) vásárlása után megindultam a budapesti Trafó felé. 10-re meg is érkeztem, meglepő módon még alig lézengett valaki a helyszínen, de szerencsére nemrégiben megismert fórumbarátnőimmel (hehe), Mixivel és Monával találkoztam, így nem unatkoztam. Megérkeztek a színpadra a Tigris tagjai, gyorsan megmutattam nekik a tigris-mintás, plüss bevonatú dossziémat, majd visszaültem a helyemre, és vártam a kezdést. Érkezett még kb. 6-8 ismerős arc a "színtérről", a közönség többi tagja (viszonylag sokan összegyűltünk) a számomra nem épp szimpatikus sznob-pózer drága-szórakozóhelyekre-járok-mert-ettől-leszek-menő csajsziból és fickóból állt. Mint azt később a zenekartól megtudtam, a hangtechnikus srác enyhén szólva nem állt a helyzet magaslatán, valamit tuti tolt a buli előtt, azt se tudta, hol van, de többnyire a Tigrisek sem, mert állandóan eltűnt. Néhány szó magáról a koncertről: a fentiek miatt a hangzás nem volt tökéletes, a mikrofonok hangerejével volt a legtöbb baj, de azért élvezhető volt a buli szerintem. Ellötyögtem rá én is, és a közönségből is sokan táncolgattak. Voltak, akik a raggák szövegét is tudták! Hétköznapra elmegy jellege volt az egésznek, nem hasonlítanám a gárdonyi koncerthez. :) A Varázsszőnyegre sem volt körtánc... A koncert után indultam volna haza a másnapi kelésre való tekintettel, ehelyett kb. hajnal 2-ig beszélgettem híres emberekkel, így csak 3-kor sikerült lefeküdni...
Ja, majdnem elfelejtettem. A beugró 800 Ft volt, és NEM jutottam be ingyen!

IX. 24. péntek, ZP, Wigwam

Mivel aludni nem sok időm volt, este már eléggé fáradtan indultam el a Zöld Pardonba. Azon filóztam, ki az az állat, aki kb. 10 fokban, tök fos időben csak úgy lenéz a ZP-be. Nagyon sokan! Egy tehetségkutató fesztivál keretein belül lépett fel a Honeyball. A koncert előtt megettem az énekes Balázs fél hot-dogját, de elég szar volt. (Mondtam már, hogy mennyi híres embert ismerek?) Ott volt egyébként a zenekar többi tagja is, Norbi törött kézzel, a múltkor gördeszkázni próbált állítólag... Aztán elmentek fellépni, én meg körbesétáltam, és megvizsgáltam a közönséget. Mint írtam, meglepően szép számban jelentek meg rajongók. A zenekar sem számított szerintem ennyi emberre. Talán 100-nál is több tini gyűlt össze. Tehát az átlagéletkor elég alacsony volt, úgy tűnik, elég sok Honeyball-fan kerül ki ebből a korosztályból, nagyon sokan ismerték is a számokat. Aztán a húrok közé csapott a zenekar. Meglepően jól szólt minden, a hangulat is remek volt. Kezd befutni a zenekar! Mostanában elég sokszor láttam őket, így egy új számon kívül túl sok meglepetés nem volt a koncerten. Újra szerepelt a Szigetről már ismert két táncoslány is. Remélem, legközelebb fedett helyen, valami lengébb ruhában nyomják. A banda örült a lelkes közönségnek, ezt talán kicsit sokszor is hangoztatták. Norbi mellesleg tök kész volt, és összevissza beszélt végig. :) Az új szám egy filmzene, amit meglepő módon egy filmhez írtak. Egész jó, kellemesen pop-os. A koncert végén szakadt egy húr, a ráadásig Norbi szórakoztatta a közönséget, én pedig távoztam a Wigwam felé.
A ZP-s buli tök INGYÉ volt nekem!

Mondtam már, hogy rühellem a Wigwam-ot? Egyetlen nagy előnye van, hogy végre egyszer gyorsan hazajutottam a buli után. Szóval leperkáltuk a bejáratnál az 1000 Ft-ot (igen, fizettem!), majd bementünk. 10 körül járt az idő, a 9-es kezdést természetesen senki nem vette komolyan. Hosszúhajú bőrgatyás rockerek nyomultak a helyen, pár HC-arc is lézengett erre-arra. Megtekintettük az új BTS cuccokat, vannak új pólók, meg a CD-t is lehetett kapni megjelenés előtt pár nappal. Bőven volt még idő a kezdésig, az elfüggönyözött (!) színpad elé leeresztett vetítővásznon nézhettünk mindenféle élő rock-felvételeket.
Aztán tadaaaaam!!! függöny el, színpadon a Bridge to Solace! Tök rég nem láttam őket, mert állandóan turnén vannak, ezért döntöttem a Wigwam meglátogatása mellett. Bár a fórumon megoszlanak a vélemények róla, szerény véleményem szerint siralmasan szarul szóltak a cuccok. Ez persze nem jelent semmit, mert nem értek hozzá. Biztos az a baj, hogy hallottam már őket a Kultiban is, ahol kicsit korrektebb a hangzás. Nem hiszem, hogy a hangcuccal lett volna a baj. Zoli többször hívta az elég kisszámú közönséget előre a színpadhoz. Ennek azonban túl sok értelme nincs olyan esetben, ahol kb. 2 méter magasan állnak a zenészek, és kitörik az ember nyaka, ha közel megy. (You'll pay ten bucks to see me / On a fifteen foot high stage / Fatass bouncers kick the shit / Out of kids who try to dance - ez csak úgy eszembe jutott, nem ez volt itt a helyzet.) A fények viszont szépek voltak. Kb. 7 számot játszott a zenekar, ebből 2 új is volt (Believe, Kingdom of the Dead). Faszán nyomták, ment a pózolás ezerrel, de nem volt túl élvezhető a koncert a fent említett zavaró tényezők miatt. Pár srác nyomta néha a Tankcsapda-pogót, amúgy semmi érdekes nem történt.
A Wall of Sleep elejét illendőségből megnéztem, de nem igazán tetszett a hagyományos rocker-metál style, amit nyomtak. Az énekes mozgása viszont vicces volt. Rájuk már sokkal több rocker nyomta a headbanget egyébként.
Irány haza...

IX. 25. szombat, Kupola

A Kupolába totál részegen érkeztem, mivel a szombati program a bebaszás volt. Erre a bulira INGYEN bejutottam, köszönet érte a Honeyball zenekarnak! Mivel részeg voltam, túl részletes beszámolóval nem fogok tudni szolgálni. Az biztos, hogy se nácik, se zsaruk nem voltak. Semmi izgalom. :) A Skambulance kezdett, szerintem ők tök jók, nézzétek meg őket legközelebb! Másodikként már megint a Honeyball-t kellett végighallgatnom. :) Fasza volt most is, pár számuk azóta is folyamatosan megy a fejemben... Most is készültek valamivel, a koncert közepén egy nagy halom palacsintát hoztak ki a közönségnek. Mint megtudtam, több tag sütötte ezeket. Bőven volt, alig fogyott el. Biztos szégyellősek voltak a közönség tagjai. Én teszteltem többet is /palacsintát, nem közönségtagot/, azt kell mondjam, finom volt mind. Egyébként eléggé csendes-ülős hangulata volt a bulinak, néhány ember táncolt csak többnyire, a többiek körben ülve szemlélődtek, piáztak. A Ska-Hecc is király, a koncert nagy részét azonban lekéstem, mivel a backstage-ben (mert én oda is bejutok!!!) HoneyBalázzsal beszéltük meg az élet kérdéseit. (Soha nem értettem, miért jó tök részegen fontos dolgokról beszélgetni. Azért, hogy másnap a felére se emlékezzek?:) A Testi Egyenleg zenéjét meg nem különösebben kedvelem, de hálásak lehetünk nekik, mert megszervezték ezt a koncertet. Egész sokan táncoltak az elég hosszú koncertjükre. Itt történt még egy fontos és megemlítendő eset, a szomszéd asztalnál egy csaj lábát lehányta a mellette ülő srác. Ez eddig nem is lenne annyira érdekes, de a csaj nem vette mindezt észre, úgy kellett figyelmeztetni! :)
A koncertek után HoneyNorbi hazavitt kocsival, tökre jófej ez a csávó!

Hát, ilyen volt az én elmúlt hétvégém. /általános iskolai fogalmazás feeling rulez!/