Punk Portál - 2024. március 19.





 

Vigyázz Lépcső! interjú


Írta: tomi-torzkitörés
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. szept. 22. szerda - 19:39

Egy gyors bemutatkozás kérnék először is! Hogyan írnátok le a zenekar által képviselt zenét?

Chicco: Kovács András- Bendáj: dob Csilics Zoltán- Chicco: basszus vokál Mihály Ákos- Miháj: gitár vokál Juhász Norbert- Kicsirumbach: gitár, ének Faragó Gábor- Fari, Günter: ének! 2001 tavaszán alakultunk a Keleti Front, Aggressive Line és a HTT nevű helyi zenekarokból. Több zenekarunk is volt külön külön, de sajnos lemorzsolódtunk. Ismertük egymást, nem akartuk abbahagyni a zenélést így egyértelmű volt, hogy csinálunk egy zenekart közösen. Zenei stílusunk nem igazán tudjuk meghatározni, de az alapja a klasszikus hardcore zene. Kezdetben mindenféle stílust (ska, metal, punk) elemeket próbáltunk belevinni a zenénkbe, ezért olyan vegyes. Jelenleg viszont úgy érezzük, kezdünk rátalálni a saját stílusunkra, ami egy agresszív, dallamokkal teli hardcore szerű muzsika.

Az eddigi egyetlen demó 2001-ben jött ki (ha jól tudom) mondanátok róla pár infót?

Chicco: A hír igaz, sajnos jól tudod. Ez az egyetlen anyagunk, 2001-ben csináltuk, nagyon vékonyan szól, de hallgatható, igazából nem tükrözi a zenekar stílusát. Minden zenekarnak ismerős az a kezdeti stádium, hogy kapkodni a stúdióban, meg minél kevesebbért csináljunk anyagot, hát ezt a hibát sajnos mi is elkövettük. A demó-n öt szám található, kb. 25 percben, a számok szövegei pedig emberi dolgokról, környezetszennyezésről meg politikáról szólnak.

Ez a fajta összetett zene, amit ti játszotok, nem túlzottan kedvelt/elismert itthon véleményem szerint. Mi lehet ennek az oka?

Chicco: Szerintünk az emberek többsége a közérthetőbb, könnyebben emészthetőbb zenéket kedveli. Amik esetleg kevesebb utána járással járnak. Nem lenézni akarjuk az embereket, de szerintem kicsit lusták is, és ez is közrejátszhat. Szeretjük, ha a népek, nem csak a szövegeken, hanem a zenén is elgondolkodnak. Annak ellenére, hogy a hardcore egy igen szövegközpontú műfaj.

Kiket hallgattatok/hallgattok, akire azt lehet mondani, hogy hatással volt/van a Vigyázz Lépcső! zenéjére?

Chicco: Közös kedvenceink a Leukémia, AMD, Kevés, Jack, Human Error, Sick Of It All, Carnivore, Agnostic Front, Voivod. De mindenkinek vannak személyes kedvencei, és más zenei stílusok, mint pl: világzene, jazz, különböző metal muzsikák. Ezekből a hatásokból tevődik össze nagyjából, amit csinálunk.

Van egy projectetek, a Dózer.hu, mesélnétek valamit erről a bandáról?

Chicco: Végül is ez nem egy project, hanem egy önálló zenekar, Fari és Chicco nélkül egy másik basszerossal, akit Gyúró Lacinak hívnak. Egy amolyan Leukémia, AMD féle vonalat képviselnek. Most jelent meg a lemezük 5x33 címmel DIY kiadásban.

Új dalokat nem nagyon hallottam élőben tőletek mostanság. Készülnek azért? Tervben van új demó felvétel?

Chicco: Szerencsére készülnek, két számot már játszunk koncerteken. Szeretnénk minél előbb egy komoly hangzású négy -öt számos anyagot elkészíteni.

Ősszel hol lehet látni titeket élőben? Koncert dátumok vannak már lekötve?

Chicco: Neked köszönhetően van egy buli Komlón november 6-án, előtte pedig, október 15-én fogunk baján az Armstrong klubban játszani a Dark Clouds, és az Igor társaságában. Mivel elég sok a lukas hétvége, bárhova szívesen elmegyünk útiköltségért cserébe.

Köszi az interjút, a végére add meg az elérhetőségeiteket léci!

Chicco: Mi is köszönjük a lehetőséget és a segítséget, keressetek minél többen az alábbi címeken:
Mihály Ákos 6500 Baja, Mészöly Gyula utca 38. Csilics Zoltán 6500 Baja, Ybl sétány 6 IV/12. chicco_bhc@fibermail.hu vagy 06/20/227-2229!
Mp3 letöltés: http://aora.uw.hu